Hvad bør du vælge?
Det kan virke oplagt at tro, når du sammenligner frisk spinat med den frosne variant, at frisk spinat altid er det sundeste valg. Ifølge data fra DTU’s fødevaredatabase indeholder rå spinat nemlig flere vitaminer som jern, A- og C-vitamin. Men når spinaten bliver tilberedt, vil noget af dette gå tabt, hvilket kan give frossen spinat en fordel, da man typisk bruger større mængder af den frosne version.
Det betyder, at du faktisk ender med at få cirka den samme næringsværdi ud af retten, hvad enten du vælger frossen eller frisk spinat. Desuden kan frossen spinat reducere madspild og være et billigere alternativ, som Mia Kristensen, underviser på Københavns Professionshøjskole og er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet, også fremhæver.
Spinatpandekager
Her får du en simpel og sund opskrift på spinatpandekager, som kan tilpasses til både madpakken og aftensmaden.
4 pandekager
Ingredienser
- 4 æg
- 2 spsk mælk eller mandelmælk
- 2 spsk majsmel
- 6 spsk boghvedemel
- 4 spsk havregryn
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie + ekstra til stegning
- 80 g spinat (frisk eller optøet og drænet)
- 2 spsk friskhakket persille
- Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Blend alle ingredienser til dejen og juster konsistensen med vand eller mælk.
- Opvarm olivenolie på en pande og fordel en fjerdedel af dejen. Steg pandekagen i cirka tre minutter på hver side.
- Lad pandekagerne køle af eller server dem lune med eksempelvis hummus og grøntsager som fyld. Du kan også lade familien vælge deres eget fyld.
- Tag evt. overskydende pandekager med i madpakken!
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, Samvirke og DTU’s fødevaredatabase.