Hvorfor er chiafrø sunde?
Chiafrø har fået masser af opmærksomhed på grund af deres imponerende sundhedsfordele. Frøene er rige på omega-3-fedtsyren alfalinolensyre, også kaldet ALA. Kroppen bruger ALA til at danne EPA og DHA, der er fedtsyrer, som er vigtige for hjernens funktion og hjertesundheden.
Selvom chiafrø ikke er lige så effektive som fisk til at give disse fedtsyrer, er de stadig et godt vegetabilsk alternativ. Faktisk indeholder 100 gram chiafrø cirka 20 gram ALA pr. 100 gram, hvilket er et højt niveau sammenlignet med andre frø. Ifølge Den Europæiske Fødevaresikkerhedsmyndighed bør man dog ikke spise mere end 15 gram chiafrø om dagen.
Chiagrød med jordbær
Denne opskrift er ikke bare sund, den er også nem at forberede dagen før, så du har en lækker grød klar til at starte morgenen med.
2 portioner.
Ingredienser
- 2/3 dl chiafrø
- 2 1/2 dl mandeldrik (eller en anden plantedrik/komælk)
- 1 knsp. salt
- 2 dadler
- 120 g skyr naturel
- 100 g frosne jordbær
- 2 spsk. neutralt proteinpulver
- 2/3 dl vand
Fremgangsmåde
Dagen før
- Rør chiafrø, mandeldrik og salt sammen.
- Sæt blandingen på køl natten over.
Om morgenen
- Fjern stenene fra dadlerne.
- Kom chiagrøden og de øvrige ingredienser i en blender.
- Blend til en ensartet grød.
- Fordel grøden i to skåle og nyd!
Tip: Du kan også gemme grøden i op til 2 dage efter. Vær dog opmærksom på, at farven kan ændre sig lidt, når den friske frugt får ilt.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, Forbrugerrådet Tænk og bogen ‘Sund hverdag – tab dig uden kur eller hold vægten’ af Michelle Kristensen.