Lækker vegetarisk hummerfri salat til frokostbordet

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Vegetarisk kost er ikke kun for dem, der vil skåne miljøet, men det kan også være vejen til en sundere krop. Denne hummerfri salat er et friskt og farverigt valg, som både er en fryd for øjne og smagsløg.

Fordele ved vegetarisk mad
Vegetarisk mad, som den hummerfri salat, er fyldt med næring og antioxidanter, der gavner helbredet. Med en kost baseret på grøntsager, frugt, bønner og fuldkorn kan man lettere holde vægten og nedsætte risikoen for sygdomme som hjerteproblemer og type 2-diabetes. 

Et studie, foretaget af forskere fra blandt andet University of Florence i Italien, viser, at vegetarer har en 25% lavere risiko for at dø af hjertekarsygdomme og 8% lavere risiko for at dø af kræft. Det skyldes blandt andet, at plantebaserede måltider ofte er naturligt fedtfattige, rige på kostfibre og spækket med vitaminer og mineraler. En sund vegetarisk kost skal dog undgå for meget forarbejdet mad og i stedet fokusere på naturlige og uforarbejdede råvarer.

Hummerfri salat

Ingredienser

Læs også: Grøntsagsmuffins: Den nye favorit hele familien elsker

  • 1 dåse palmehjerter (kan erstattes af jackfruit)
  • 1 stilk bladselleri
  • 1 lille æble
  • 1 spsk finthakket rødløg + ekstra til pynt
  • 1 dl plantebaseret mayo (se opskrift nedenfor)
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1-2 tsk tangsennep eller dijonsennep
  • Citronsaft
  • Salt, friskkværnet peber
  • 2 spsk klippet dild
  • 2 spsk klippet purløg
  • 2 spsk hakket kørvel
  • Hjertesalatblade
  • 2 spsk caviart

Fremgangsmåde

  1. Riv palmehjerterne i strimler, eller skær dem i små stykker.
  2. Skær bladsellerien i tynde skiver og æblet i bittesmå terninger.
  3. Smag mayoen til med tomatpuré, sennep, citronsaft, salt og peber.
  4. Rør dild, purløg og kørvel i mayoen og vend palmehjerter, bladselleri og æble i.
  5. Anret salaten på hjertesalatblade på skiver af rugbrød.
  6. Pynt med rødløgsringe, krydderurter og caviart.

Plantebaseret mayo

Ingredienser

  • 1 dl sojamælk
  • 1 spsk citronsaft
  • 1½ dl rapsolie
  • ½ tsk salt
  • Smag efter behov: hvidløg, sennep, karry, trøffelolie

Fremgangsmåde

Læs også: Squashboller uden hvidt mel - de her SKAL du bare bage!

  1. Sørg for, at sojamælk og olie har stuetemperatur.
  2. Blend sojamælk og citronsaft i en høj, smal skål i 20-30 sekunder.
  3. Tilsæt olien i en tynd stråle, mens du blender, indtil mayoen tykner.
  4. Smag til med salt og eventuelle andre smagsgivere.

Opbevar mayoen i et lufttæt glas i køleskabet, hvor den kan holde mindst en uge.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, Vegetarisk Forening og Kirsten Skaarups opskrift på hummerfri salat.

Læs også: Tunsalat på kun 10 min: Sund, cremet og fuld af smag

Andre Artikler

Derfor vågner du med sløret syn om morgenen

Mange mennesker vågner indimellem op med sløret syn, men ofte forsvinder det hurtigt igen.Alligevel kan det være...

Forskere: Denne grøntsag beskytter mod kræft i tarmen

At spise grøntsager er sundt, men nogle typer ser ud til at have en særlig stærk effekt. Ny...

Slut med morfin? Revolutionerende pille viser lovende resultater

Et nyt lægemiddel lover smertefri operationer uden morfinens risiko for afhængighed.

Forskere afslører: Denne drik kan gavne dit kolesteroltal

Et simpelt køkkentrick kan gøre en overraskende forskel for dit kolesteroltal – og det koster næsten ingenting.

Derfor vågner du med sløret syn om morgenen

Mange mennesker vågner indimellem op med sløret syn, men ofte forsvinder det hurtigt igen.Alligevel kan det være...

Forskere: Denne grøntsag beskytter mod kræft i tarmen

At spise grøntsager er sundt, men nogle typer ser ud til at have en særlig stærk effekt. Ny...

Slut med morfin? Revolutionerende pille viser lovende resultater

Et nyt lægemiddel lover smertefri operationer uden morfinens risiko for afhængighed.