Fordelene ved hytteost
Hytteost er ernæringsrig og en ideel ingrediens til en sund morgenmad. Den er rig på protein med hele 13 gram per 100 gram, hvilket giver en mættende effekt, som varer længere end mange andre morgenmadsprodukter.
Hytteost er desuden en glimrende kilde til kalk, der styrker knogler og tænder. Udover protein og kalk får du også en god portion A- og B12-vitamin, samt mineraler som kalium og selen, der alle bidrager til en sund krop. Desuden har den en meget mild smag og kan derfor inkorporeres i mange forskellige retter.
Hytteostsalat
1 person.
Ingredienser
- 150 g hytteost
- 1 lille avocado
- 50 g spinat
- 50 g blåbær
- 10 mandler
Fremgangsmåde
- Skyl spinaten, og riv bladene i mindre stykker. Kom dem i en skål sammen med hytteosten.
- Halver avocadoen, fjern stenen, og skær den i tern. Brug en ske til at frigøre ternene, og kom dem i skålen.
- Vend spinat, hytteost og avocado forsigtigt sammen.
- Top salaten med blåbær og grofthakkede mandler.
Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse, iForm og bogen ‘Skønne salater & vidunderligt tilbehør – og sunde desserter’ af Emma Matinys.