Skift usunde morgenmadsprodukter ud med denne sunde hytteostsalat

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Er du træt af den samme morgenmad hver dag? Det er på tide at opgradere din start på dagen med en frisk og mættende salat, der bringer nye smagsoplevelser til morgenbordet. Med hytteost som hovedingrediens får du en proteinrig og kaloriefattig start, der holder dig mæt langt op ad dagen.

Fordelene ved hytteost
Hytteost er ernæringsrig og en ideel ingrediens til en sund morgenmad. Den er rig på protein med hele 13 gram per 100 gram, hvilket giver en mættende effekt, som varer længere end mange andre morgenmadsprodukter. 

Hytteost er desuden en glimrende kilde til kalk, der styrker knogler og tænder. Udover protein og kalk får du også en god portion A- og B12-vitamin, samt mineraler som kalium og selen, der alle bidrager til en sund krop. Desuden har den en meget mild smag og kan derfor inkorporeres i mange forskellige retter.

Hytteostsalat

1 person.

Ingredienser

  • 150 g hytteost
  • 1 lille avocado
  • 50 g spinat
  • 50 g blåbær
  • 10 mandler

Fremgangsmåde

  1. Skyl spinaten, og riv bladene i mindre stykker. Kom dem i en skål sammen med hytteosten.
  2. Halver avocadoen, fjern stenen, og skær den i tern. Brug en ske til at frigøre ternene, og kom dem i skålen.
  3. Vend spinat, hytteost og avocado forsigtigt sammen.
  4. Top salaten med blåbær og grofthakkede mandler.

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse, iForm og bogen ‘Skønne salater & vidunderligt tilbehør – og sunde desserter’ af Emma Matinys.

Andre Artikler

Højde kan påvirke din kræftrisiko – her er hvorfor

Forskning viser nu en mulig sammenhæng mellem din højde og risikoen for at udvikle visse kræftformer. Forskerne kender endnu ikke alle de præcise årsager hertil, men de biologiske faktorer kan have en forbindelse.

Derfor bør du spise hele klementinen

Julen er over os, og supermarkederne er igen fyldt med duftende klementiner. De små, saftige citrusfrugter er et fast inventar i julesæsonen, og den er elsket for sin sødme og friske smag. Men vidste du, at den hvide hinde på klementinen gemmer på store sundhedsmæssige fordele?

I fremtiden skal vi måske spise græs

Forestil dig en fremtid, hvor vi mennesker spiser græs som en naturlig del af kosten. Selvom det lyder utænkeligt, kan det snart blive virkelighed. Danske forskere arbejder på at gøre denne frodige plante til en bæredygtig kilde til mad.

Pas på! Sunde varer kan snyde

Det er ifølge Anja Olsen, forsker ved Kræftens Bekæmpelse, blevet en jungle at vælge sunde fødevarer i supermarkedet. Selvom produkterne pryder sig med etiketter som ‘fuldkorn’, ‘plantebaseret’ eller ‘vegansk’, kan de være stærkt forarbejdede og usunde. Heldigvis findes der gode råd til at navigere rundt i dem.

Højde kan påvirke din kræftrisiko – her er hvorfor

Forskning viser nu en mulig sammenhæng mellem din højde og risikoen for at udvikle visse kræftformer. Forskerne kender endnu ikke alle de præcise årsager hertil, men de biologiske faktorer kan have en forbindelse.

Derfor bør du spise hele klementinen

Julen er over os, og supermarkederne er igen fyldt med duftende klementiner. De små, saftige citrusfrugter er et fast inventar i julesæsonen, og den er elsket for sin sødme og friske smag. Men vidste du, at den hvide hinde på klementinen gemmer på store sundhedsmæssige fordele?

I fremtiden skal vi måske spise græs

Forestil dig en fremtid, hvor vi mennesker spiser græs som en naturlig del af kosten. Selvom det lyder utænkeligt, kan det snart blive virkelighed. Danske forskere arbejder på at gøre denne frodige plante til en bæredygtig kilde til mad.