Glaserede æbler med kokos og mandelflager – en sund og sød julefristelse

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Æbler er en gave fra naturen. Prøv dem i denne klassiske julesnack.

De er sprængfyldte med kostfibre, vitaminer og antioxidanter, som er gode for både krop og sind.

Ikke alene hjælper de med at styrke immunforsvaret, men de er også med til at stabilisere blodsukkeret og holde maven i balance.

Når du kombinerer disse sundhedsfordele med en uimodståelig glasering af sukker, mørk chokolade, kokos og mandelflager, får du en dessert, der både forkæler smagsløgene og bringer lidt ekstra glæde til festlige lejligheder, såsom jul.

Prøv denne opskrift fra Frukt.no.

Læs også: Glem McDonald's: Denne hjemmelavede Big Mac sauce slår originalen

Ingredienser

  • 4 røde æbler
  • 250 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 g eddike
  • 1 mørk chokolade (70% kakao)
  • 2 spsk kokosmel
  • 2 spsk mandelflager

LÆS OGSÅ: 5 julefavoritter, der gør godt for din sundhed

Fremgangsmåde

Æblerne

  1. Fjern stilkene fra æblerne, og stik dem på lange træpinde.
  2. Dette gør det nemmere at dyppe dem i sukkerlage eller chokolade og giver samtidig den klassiske “glaserede æble”-æstetik.

Sukkerlage

  1. Start med at koge sukker og vand op i en gryde uden låg. Sørg for at røre jævnligt og skum eventuelle urenheder af, så lagen bliver klar.
  2. Tilsæt eddike, når væsken er helt ren.
  3. Lad sukkerlagen koge videre, indtil den når en sirupsagtig konsistens.
  4. Når sukkerlagen er klar, dypper du æblerne hurtigt og forsigtigt i lagen, så de dækkes helt. Arbejd hurtigt, da lagen stivner næsten med det samme.
  5. Drys hurtigt mandelflager eller kokos henover æblet.
  6. Sørg for at lade æblerne køle af på bagepapir, inden de bliver spist.

Tip: Brug den klassiske ‘knækprøve’ for at se, om din sukkerlage er færdig: Dryp en smule sukkerlage på en treske, og dyp den hurtigt i koldt vand. Hvis sukkerlagen knækker, når du trykker på den, er den klar.

Læs også: Sund rabarberkompot med vanilje og et strejf af honning

Chokolade

  1. Mens sukkerlagen er ved at nå sin perfekte konsistens, kan du forberede chokoladen.
  2. Hak den mørke chokolade i mindre stykker og smelt den over et vandbad.
  3. Husk at røre undervejs, så den bliver silkeblød og nem at arbejde med.
  4. Dyp derefter æblerne i chokoladen og drys mandelflager eller kokos henover, mens chokoladen er våd.
  5. Sørg for at lade æblerne køle af på bagepapir, inden de bliver spist.

Tip: Du kan dyppe og pynte æblerne med præcist det, som du har lyst til.

Artiklen er baseret på Frukt.no.

LÆS OGSÅ: Du gætter aldrig, hvor sunde æbler egentlig er

Læs også: Denne 5-ingrediens smørelse smager som dessert – men er faktisk sund

LÆS OGSÅ: Et æble om dagen kan forebygge kræft

Læs også: Du vil aldrig drikke andet end denne sommerdrik igen!

Andre Artikler

Disse 3 madvarer kan sænke din risiko for hjertesygdom – og du spiser dem måske allerede

Det behøver hverkan at være dyrt eller besværligt at spise sig til et sundere hjerte.En ny undersøgelse...

10 tydelige signaler på, at din krop mangler væske

Mange undervurderer vigtigheden af væskeindtaget i en travl hverdag, og selv mild dehydrering kan give tydelige symptomer.Her...

Glem ventilatoren! Dette gamle trick køler soveværelset ned på få minutter

Når sommervarmen slår hårdest, og søvnen forsvinder i den kvælende hede, kan en simpel metode fra det gamle...

Tusindvis af danskere rammes: Salget af medicin er eksploderet

En overset plage breder sig i danske hjem, og eksperter slår alarm.

Disse 3 madvarer kan sænke din risiko for hjertesygdom – og du spiser dem måske allerede

Det behøver hverkan at være dyrt eller besværligt at spise sig til et sundere hjerte.En ny undersøgelse...

10 tydelige signaler på, at din krop mangler væske

Mange undervurderer vigtigheden af væskeindtaget i en travl hverdag, og selv mild dehydrering kan give tydelige symptomer.Her...

Glem ventilatoren! Dette gamle trick køler soveværelset ned på få minutter

Når sommervarmen slår hårdest, og søvnen forsvinder i den kvælende hede, kan en simpel metode fra det gamle...