Disse 5 trends vil ændre, hvad vi spiser i fremtiden

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Her er 5 bioteknologiske trends, der vil få betydning for fremtidens fødevarer og vores forståelse af sundhed i de kommende år

Clarissa Schwab er professor ved Institut for Bio- og Kemiteknologi på Aarhus Universitet og forsker i, hvordan man kan bruge bakterier til at berige fødevarer og give dem sundhedsfremmende egenskaber.

Hun undersøger samspillet mellem bakterier i maden og bakterierne i vores tarm.

Hun mener, at vi vil få helt nye muligheder for at forebygge og behandle sygdomme gennem kosten.

Det skriver Aarhus Universitet Technical Sciences i en pressemeddelelse.

Læs også: 10-15 procent af danskerne lider af forstoppelse - sådan får du gang i systemet

De 5 bioteknologiske trends

1: Avanceret fermentering

Avanceret fermentering handler om at udnytte mikroorganismer til design af nye fødevarer med specifikke proteiner, vitaminer og fedtstoffer.

Det vil for eksempel gøre det muligt at producere æg, mælk og kød uden dyr.

2: Personliggjort mad

Her arbejder forskerne med at udvikle mad, der kan spille optimalt sammen med et menneskes unikke tarmmikrobiom.

Det vil for eksempel gøre det muligt for den enkelte at forbedre sin fordøjelse og udnyttelse af næringsstoffer.

Læs også: Disse fødevarer kan give dig mareridt ifølge forskere

3: Mindre kemi og industriel forarbejdning

Moderne bioteknologi gør det muligt at udvikle nye mikrobielle metoder til smagsforstærkning, teksturdesign og konservering.

Det kan reducere behovet for kemiske tilsætningsstoffer i vores mad og minimere den industrielle forarbejdningsgrad.

4: Funktionelle fødevarer

Videnskaben har åbnet op for et helt nyt kapitel i fødevarehistorien, hvor vi i princippet kan præcisionsudvikle mad med bioterapeutiske bakterier.

Det kan bidrage til at behandle sygdomme og styrke immunsystemet hos den enkelte. 

Læs også: Ny forskning afslører sammenhæng mellem overvægt og kræft

5: Klimavenlige produktionsmetoder

Nye biobaserede produktionsmetoder kan i fremtiden gøre os mindre afhængige af konventionelt landbrug og reducere den CO2-udledning, der i dag er forbundet med fremstilling af fødevarer.

Artiklen er baseret på informationer fra Via Ritzau.

Læs også: Norsk internetlæge afslører: Dette sker, hvis du skifter din morgenkaffe ud med grøn te

Andre Artikler

Denne nye vægttabsinjektion går viralt – men eksperter frygter, at den kan koste dig livet.

En ny vægttabsinjektion går viralt – men eksperter advarer om, at den kan være livsfarlig.

Videnskaben afslører: Sådan forbedrer katte dit helbred

Katte er kendt for deres uafhængige natur, men videnskaben viser, at de faktisk kan have en markant positiv...

10-15 procent af danskerne lider af forstoppelse – sådan får du gang i systemet

Forstoppelse er ikke kun ubehageligt – det kan også gå ud over både humør, energi og livskvalitet. Heldigvis...

Myndigheder advarer: Person smittet med sjælden dødelig sygdom

Myndighederne advarer efter et sjældent tilfælde af en dødelig infektion.

Denne nye vægttabsinjektion går viralt – men eksperter frygter, at den kan koste dig livet.

En ny vægttabsinjektion går viralt – men eksperter advarer om, at den kan være livsfarlig.

Videnskaben afslører: Sådan forbedrer katte dit helbred

Katte er kendt for deres uafhængige natur, men videnskaben viser, at de faktisk kan have en markant positiv...

10-15 procent af danskerne lider af forstoppelse – sådan får du gang i systemet

Forstoppelse er ikke kun ubehageligt – det kan også gå ud over både humør, energi og livskvalitet. Heldigvis...