Sund hindbærkage: Forkæl dig selv med god samvittighed

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Vi har opskriften på en lækker og sund kage, som du kan nyde med god samvittighed.

At finde balancen mellem lækker smag og sund ernæring kan ofte virke som en umulig opgave, især når det handler om kager.

Men det behøver faktisk ikke at være sådan.

Denne opskrift er både nem at lave, smagfuld og fuld af gode ingredienser.

Kagen er perfekt til dig, der elsker søde sager, men gerne vil undgå for meget sukker, smør og hvidt mel.

Læs også: Nyt studie: Kuren mod aldring står måske allerede i dit skab

Ingredienser:

  • 150 g mandelmel (eller havregryn blendet til mel)
  • 50 g kokosmel
  • 1 tsk bagepulver
  • Korn fra 1/2 vaniljestang
  • 1 knivspids salt
  • 150 gram frosne hindbær
  • 3 æg
  • 2 spsk honning eller ahornsirup (kan justeres efter smag)
  • 1 dl usødet mandelmælk (eller anden plantemælk)
  • 2 spsk kokosolie (smeltet)

Ekstra:

  • 50 g hakket mørk chokolade (min. 70 % kakao)
  • En håndfuld hakkede nødder

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen: Tænd ovnen på 180 grader (varmluft). Klargør en springform (ca. 20 cm i diameter) og beklæd den med bagepapir eller smør den med lidt kokosolie.
  2. Bland de tørre ingredienser: I en stor skål blandes mandelmel, kokosmel, bagepulver, korn fra en halv vaniljestang og salt. Rør det godt sammen, så det fordeles jævnt.
  3. Mos og mix de våde ingredienser: Mos hindbærerne grundigt i en anden skål, så de bliver til en cremet masse. Tilsæt æggene, honning, mandelmælk og den smeltede kokosolie. Pisk det hele sammen, indtil blandingen er ensartet.
  4. Samling af dejen: Hæld de våde ingredienser over i skålen med de tørre ingredienser. Rør det hele sammen med en dejskraber eller ske, indtil du får en jævn dej. Hvis du vil tilføje hakket chokolade eller nødder, skal det gøres nu.
  5. Bagning: Hæld dejen i den klargjorte springform og glat overfladen med en dejskraber. Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Tjek med en tandstik, at der ikke hænger flydende dej på den.
  6. Afkøling: Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af på en bagerist, inden du fjerner den fra formen.

Læs også: Spis denne frugt hver aften – og mærk forskellen på bare få dage

Andre Artikler

Ignorer ikke disse signaler: Din krop advarer om forhøjet blodtryk

Højt blodtryk kaldes ofte den stille dræber – netop fordi det sjældent mærkes, før skaden er sket. Men...

Nyt studie: Kuren mod aldring står måske allerede i dit skab

En ny opsigtsvækkende opdagelse fra Harvard sætter fokus på et almindeligt vitamin, der nu nævnes i forbindelse med bekæmpelse af aldring.

Sådan påvirker Ozempic dine tænder – og hvordan du beskytter dem

En ny bivirkning ved GLP-1-medicin – herunder Ozempic og Wegovy – har vakt opsigt: “Ozempic teeth.” Udtrykket dækker...

Spis denne frugt hver aften – og mærk forskellen på bare få dage

Et stykke frugt før sengetid kan gøre en større forskel, end du tror.Mange overser denne simple vane,...

Ignorer ikke disse signaler: Din krop advarer om forhøjet blodtryk

Højt blodtryk kaldes ofte den stille dræber – netop fordi det sjældent mærkes, før skaden er sket. Men...

Nyt studie: Kuren mod aldring står måske allerede i dit skab

En ny opsigtsvækkende opdagelse fra Harvard sætter fokus på et almindeligt vitamin, der nu nævnes i forbindelse med bekæmpelse af aldring.

Sådan påvirker Ozempic dine tænder – og hvordan du beskytter dem

En ny bivirkning ved GLP-1-medicin – herunder Ozempic og Wegovy – har vakt opsigt: “Ozempic teeth.” Udtrykket dækker...