Subscription Plans

Free limited access

Gratis
/ forever
  • Etiam est nibh, lobortis sit
  • Praesent euismod ac
  • Ut mollis pellentesque tortor
  • Nullam eu erat condimentum
  • Donec quis est ac felis
  • Orci varius natoque dolor

Member full access

100
DKK
10
DKK
DKK
0
/ year
  • Etiam est nibh, lobortis sit
  • Praesent euismod ac
  • Ut mollis pellentesque tortor
  • Nullam eu erat condimentum
  • Donec quis est ac felis
  • Orci varius natoque dolor
Yearly pricing
Monthly pricing

Sådan laver du den virale Dubai-chokolade i en sund version

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Denne Dubai-inspirerede chokoladeopskrift kombinerer sundhed og luksus på den mest delikate måde!

Dubai chokoladebaren har taget nettet med storm – og det forstår vi godt! Den kombinerer en sprød chokoladeskal med cremet pistacie og knasende kadayif.

Men den traditionelle opskrift er fyldt med sukker og mættet fedt, så vi har skabt en sundere version uden at gå på kompromis med smagen.

Ingredienser

1 chokoladebar.

Chokoladeskal

  • 300 g mørk chokolade (min. 75% kakao)
  • 1 tsk kokosolie (for ekstra glans og blødhed)

Pistaciecreme

  • 150 g usaltede pistacienødder
  • 2 spsk mandelmælk (eller anden plantebaseret mælk)
  • 1 spsk ahornsirup eller dadelsirup
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids havsalt

Sprød kadayif-erstatning

  • 75 g fuldkornsrisflager eller groft knuste havregryn
  • 1 tsk kokosolie
  • ½ tsk kanel

Fremgangsmåde

1. Lav den sprøde base

I den traditionelle opskrift steges kadayif-dejen i smør, men vi laver en sundere version:

Læs også: En sund lagkage? Ja, den findes – og den smager himmelsk!

  • Varm en pande op med 1 tsk kokosolie.
  • Rist fuldkornsrisflager eller havregryn sammen med kanel i ca. 5 minutter, til de er sprøde.
  • Sæt dem til side og lad dem køle af.

2. Lav pistaciecremen

  • Blend pistacienødderne, til de bliver en fin mel.
  • Tilsæt mandelmælk, ahornsirup, vanilje og en knivspids havsalt.
  • Blend videre, indtil du får en cremet konsistens. Justér med mere væske, hvis det er nødvendigt.

3. Smelt chokoladen

  • Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad sammen med kokosolie.
  • Rør godt rundt, indtil chokoladen er glat og blank.

4. Form chokoladeskallen

  • Hæld et tyndt lag smeltet chokolade i en chokoladeform.
  • Bank formen let for at fjerne luftbobler.
  • Vend formen på hovedet og lad overskydende chokolade løbe tilbage i skålen.
  • Sæt formen på køl i cirka 10 minutter, eller indtil den er fast.

5. Tilføj fyldet

  • Bland den sprøde base med pistaciecremen og fordel blandingen i chokoladeformene.
  • Sæt dem på køl igen i 10 minutter.

6. Luk chokoladebaren

  • Hæld resten af den smeltede chokolade over fyldet og skrab overskydende chokolade af.
  • Stil chokoladeformene på køl, indtil chokoladen er helt størknet.
  • Vrid forsigtigt formen og vend chokoladebarerne ud.

Læs også: Spis dig til en sundere og stærkere mandekrop

Andre Artikler

En sund lagkage? Ja, den findes – og den smager himmelsk!

Lagkage og sundhed er sjældent to ord, man hører i samme sætning. Men hvem siger egentlig, at noget sødt og lækkert ikke kan være godt for dig?

Ny forskning: Babyer husker måske mere, end vi tror

Vi tror, vi glemmer alt fra de første leveår – men hvad nu hvis minderne stadig ligger gemt i hjernen?

Derfor er din allergi pludselig værre end nogensinde før

Er du pludselig blevet overmandet af nys, kløende øjne og en tæt næse denne forårssæson?Du er ikke...

Flere billister i elbiler rammes af et mærkeligt fænomen

Elbiler skulle være vores grønne fremtid – men en uventet bivirkning påvirker både chauffører og passagerer.

En sund lagkage? Ja, den findes – og den smager himmelsk!

Lagkage og sundhed er sjældent to ord, man hører i samme sætning. Men hvem siger egentlig, at noget sødt og lækkert ikke kan være godt for dig?

Ny forskning: Babyer husker måske mere, end vi tror

Vi tror, vi glemmer alt fra de første leveår – men hvad nu hvis minderne stadig ligger gemt i hjernen?

Derfor er din allergi pludselig værre end nogensinde før

Er du pludselig blevet overmandet af nys, kløende øjne og en tæt næse denne forårssæson?Du er ikke...