Sådan laver du den virale Dubai-chokolade i en sund version

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Denne Dubai-inspirerede chokoladeopskrift kombinerer sundhed og luksus på den mest delikate måde!

Dubai chokoladebaren har taget nettet med storm – og det forstår vi godt! Den kombinerer en sprød chokoladeskal med cremet pistacie og knasende kadayif.

Men den traditionelle opskrift er fyldt med sukker og mættet fedt, så vi har skabt en sundere version uden at gå på kompromis med smagen.

Ingredienser

1 chokoladebar.

Chokoladeskal

  • 300 g mørk chokolade (min. 75% kakao)
  • 1 tsk kokosolie (for ekstra glans og blødhed)

Pistaciecreme

  • 150 g usaltede pistacienødder
  • 2 spsk mandelmælk (eller anden plantebaseret mælk)
  • 1 spsk ahornsirup eller dadelsirup
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids havsalt

Sprød kadayif-erstatning

  • 75 g fuldkornsrisflager eller groft knuste havregryn
  • 1 tsk kokosolie
  • ½ tsk kanel

Fremgangsmåde

1. Lav den sprøde base

I den traditionelle opskrift steges kadayif-dejen i smør, men vi laver en sundere version:

Læs også: Sådan genkender du de første tegn på alkoholafhængighed

  • Varm en pande op med 1 tsk kokosolie.
  • Rist fuldkornsrisflager eller havregryn sammen med kanel i ca. 5 minutter, til de er sprøde.
  • Sæt dem til side og lad dem køle af.

2. Lav pistaciecremen

  • Blend pistacienødderne, til de bliver en fin mel.
  • Tilsæt mandelmælk, ahornsirup, vanilje og en knivspids havsalt.
  • Blend videre, indtil du får en cremet konsistens. Justér med mere væske, hvis det er nødvendigt.

3. Smelt chokoladen

  • Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad sammen med kokosolie.
  • Rør godt rundt, indtil chokoladen er glat og blank.

4. Form chokoladeskallen

  • Hæld et tyndt lag smeltet chokolade i en chokoladeform.
  • Bank formen let for at fjerne luftbobler.
  • Vend formen på hovedet og lad overskydende chokolade løbe tilbage i skålen.
  • Sæt formen på køl i cirka 10 minutter, eller indtil den er fast.

5. Tilføj fyldet

  • Bland den sprøde base med pistaciecremen og fordel blandingen i chokoladeformene.
  • Sæt dem på køl igen i 10 minutter.

6. Luk chokoladebaren

  • Hæld resten af den smeltede chokolade over fyldet og skrab overskydende chokolade af.
  • Stil chokoladeformene på køl, indtil chokoladen er helt størknet.
  • Vrid forsigtigt formen og vend chokoladebarerne ud.

Læs også: Denne almindelige drik hjælper dig hurtigst igennem sygdom

Andre Artikler

Sådan genkender du de første tegn på alkoholafhængighed

Når julen nærmer sig, begynder mange at overveje deres forhold til alkohol.Eksperter advarer om, at visse drikkemønstre...

På under ét minut kan du reducere risikoen for tidlig død med 38 procent

Et nyt studie afslører, at mindre end ét minuts indsats om dagen kan få markant betydning for dit helbred.

Kreative hobbyer kan holde din hjerne ung, viser ny forskning

Kreative aktiviteter som dans, maling og musik gør mere end blot at bringe glæde – de kan faktisk...

Forskere finder mulig sammenhæng mellem vaccination og lavere demensrisiko

Vaccinen mod helvedesild er mest kendt for at forhindre et smertefuldt udslæt. Men nye forskningsresultater peger på, at...

Sådan genkender du de første tegn på alkoholafhængighed

Når julen nærmer sig, begynder mange at overveje deres forhold til alkohol.Eksperter advarer om, at visse drikkemønstre...

På under ét minut kan du reducere risikoen for tidlig død med 38 procent

Et nyt studie afslører, at mindre end ét minuts indsats om dagen kan få markant betydning for dit helbred.

Kreative hobbyer kan holde din hjerne ung, viser ny forskning

Kreative aktiviteter som dans, maling og musik gør mere end blot at bringe glæde – de kan faktisk...