Ingredienser:
- 2 økologiske citroner (skal og saft)
- 3 æg
- 1 dl neutral olie (fx raps)
- 1 dl skyr eller græsk yoghurt
- 1 dl havregryn (finvalsede)
- 1 dl mandelmel
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 2 tsk birkes
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- Evt. 1 banan eller 4 spsk æblemos for naturlig sødme
- Pynt: revet citronskal, lidt ekstra birkes eller spiselige blomster
Fremgangsmåde:
- Riv skallen og pres saften fra citronerne.
- Pisk æg og olie sammen, og rør yoghurt og evt. banan/æblemos i.
- Bland alle tørre ingredienser og rør dem i dejen.
- Vend til sidst citronskal, saft og birkes i.
- Hæld dejen i en lille springform (ca. 20 cm) med bagepapir.
- Bag kagen ved 180 grader (varmluft) i ca. 30-35 minutter.
- Afkøl og pynt med lidt revet citronskal og eventuelt spiselige blomster for en ekstra påskefin finish.
Den er frisk, let og opløftende – og så passer den perfekt til solrige påskedage!
Læs også: Den ultimative æggekage – så lækker, at den stjæler hele påskebordet!