Få sommer ind i køkkenet med denne uimodståelige sunde rabarberkage

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Denne sunde rabarberkage er saftig, syrlig og fuld af naturlige ingredienser – perfekt til både hverdag og gæster.

Når foråret banker på døren, er rabarber en af de første skatte fra haven.

Syrlig, frisk og spækket med vitaminer – rabarber er som skabt til en sund kage, der både smager og mætter uden at vælte kalorieregnskabet.

Ingredienser til en lækker rabarberkage

Tørre ingredienser:

  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 50 g mandelmel (kan erstattes med havregryn)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 2 æg
  • 100 g græsk yoghurt (evt. skyr for ekstra protein)
  • 75 ml ahornsirup eller flydende honning
  • 50 ml raps- eller kokosolie
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 250 g rabarber (renset og skåret i små stykker)
  • 100 g hindbær
  • 1 spsk kokossukker (til at vende rabarberen i)

Fremgangsmåde

  1. Start med at skylle og skære rabarberne i små stykker. Vend dem i en skefuld kokossukker for at fremhæve den naturlige sødme, uden at gøre kagen for sød.
  2. I en stor skål røres fuldkornshvedemel, mandelmel, bagepulver, natron, salt og kanel godt sammen. Dette sikrer en ensartet dej og en luftig struktur.
  3. I en anden skål piskes æg, græsk yoghurt, ahornsirup, olie og vanilje sammen, indtil blandingen er jævn og cremet.
  4. Hæld de våde ingredienser over i skålen med de tørre ingredienser og rør forsigtigt sammen. Pas på ikke at overpiske – dejen skal blot være ensartet.
  5. Vend de sukkervendte rabarberstykker i dejen. Gem eventuelt lidt til at pynte kagen med på toppen for et ekstra flot resultat.
  6. Hæld dejen i en lille springform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir eller smurt let. Fordel evt. de sidste rabarberstykker ovenpå og hindbærene.
  7. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175°C (almindelig ovn) i cirka 35-40 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.

Tips til ekstra sund nydelse

  • Vil du gøre kagen endnu lettere? Brug æblemos i stedet for olie.
  • Vil du booste proteinindholdet? Erstat halvdelen af melet med proteinpulver uden smag.
  • Vil du have ekstra sprødhed? Drys lidt hakkede mandler på toppen inden bagning.

Server kagen lun med en skefuld græsk yoghurt eller til en kop kaffe eller te.

Læs også: Prøv fetadeller med krydderurter i stedet for frikadeller - du vil ikke fortryde det

Læs også: Denne sunde koldskål smager syndigt godt – og den hemmelige topping gør hele forskellen

Andre Artikler

Spar penge: Disse grøntsager kan du nemt selv dyrke

Nu er det perfekte tidspunkt til at komme i gang med havearbejdet, især hvis du vil høste friske...

Eksperter afslører: Denne olie kan overgå medicin mod inflammation

Et naturligt middel viser sig at være mere effektivt mod inflammation end klassisk medicin.

Prøv fetadeller med krydderurter i stedet for frikadeller – du vil ikke fortryde det

Disse vegetariske fetadeller med friske krydderurter er ikke bare sunde, de er også supernemme at lave – og smager himmelsk!

Hvad sker der lige før vi dør? 6 ud af 10 ved det ikke

De fleste mennesker har kun meget lidt viden om, hvad der egentlig sker i de sidste timer før...

Spar penge: Disse grøntsager kan du nemt selv dyrke

Nu er det perfekte tidspunkt til at komme i gang med havearbejdet, især hvis du vil høste friske...

Eksperter afslører: Denne olie kan overgå medicin mod inflammation

Et naturligt middel viser sig at være mere effektivt mod inflammation end klassisk medicin.

Prøv fetadeller med krydderurter i stedet for frikadeller – du vil ikke fortryde det

Disse vegetariske fetadeller med friske krydderurter er ikke bare sunde, de er også supernemme at lave – og smager himmelsk!