Pølsehorn har i årtier været en fast favorit hos børn og voksne. Men den klassiske version med hvidt mel og fedtholdige pølser er ikke ligefrem det sundeste valg.
Heldigvis kan du sagtens få den samme lækre smag – bare med langt mere næring og god samvittighed.
Sunde pølsehorn
Opskriften giver cirka 16 pølsehorn.
Ingredienser
Dej
Læs også: Bagerens hemmelighed: Sådan laver du de bedste sunde gulerodsrundstykker hjemme
- 3 dl lunken vand
- 25 g gær
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 dl revet gulerod eller squash
- 100 g havregryn
- 200 g grahamsmel (eller anden fuldkornsmel)
- Ca. 250 g hvedemel
Fyld
- 8 kyllinge- eller kalkunpølser af god kvalitet
- Eventuelt lidt revet ost eller ketchup til fyld (valgfrit)
Pensling
- 1 sammenpisket æg eller lidt mælk
- Evt. drys af sesamfrø eller birkes
Fremgangsmåde
Dejen
- Start med at røre gæren ud i det lunkne vand.
- Tilsæt olie, salt og revet grøntsag.
- Rør havregryn og grahamsmel i. Tilsæt derefter hvedemel lidt ad gangen, indtil dejen er blød og smidig.
- Ælt dejen grundigt – gerne 8-10 minutter i røremaskine eller 12 minutter i hånden.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve i 45-60 minutter, eller til den er fordoblet i størrelse.
Fyldet
Læs også: Disse sunde snacks tilfredsstiller din salttrang på ingen tid
- Skær pølserne over på midten, så du får 16 mindre stykker.
- Ønsker du ekstra smag, kan du smøre et tyndt lag ketchup på hver dejstykke eller tilføje lidt revet ost sammen med pølsen.
Rul pølsehornene
- Når dejen er færdighævet, deler du den i to og ruller hver del ud til en stor cirkel.
- Skær den i 8 trekanter (som en pizza).
- Læg et stykke pølse på den brede ende af hver trekant og rul mod spidsen.
- Læg pølsehornene på en bageplade med bagepapir med spidsen nedad, så de ikke ruller op under bagningen.
Hæv og bag
- Lad pølsehornene efterhæve tildækket i 20-30 minutter.
- Pensel dem derefter med æg eller mælk og drys eventuelt med sesam eller birkes.
- Bag dem midt i ovnen ved 200 grader (varmluft) i 15-18 minutter, til de er gyldne og gennembagte.