Subscription Plans

Free limited access

Gratis
/ forever
  • Etiam est nibh, lobortis sit
  • Praesent euismod ac
  • Ut mollis pellentesque tortor
  • Nullam eu erat condimentum
  • Donec quis est ac felis
  • Orci varius natoque dolor

Member full access

100
DKK
10
DKK
DKK
0
/ year
  • Etiam est nibh, lobortis sit
  • Praesent euismod ac
  • Ut mollis pellentesque tortor
  • Nullam eu erat condimentum
  • Donec quis est ac felis
  • Orci varius natoque dolor
Yearly pricing
Monthly pricing

Fejrer den internationale kartoffeldag med denne smagfulde fransk-inspirerede tærte

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Glem alt om kedelige kartofler! Denne franske-inspirerede rodfrugt-tærte er både elegant, nem at lave og perfekt til at fejre international kartoffeldag med stil.

Kartoflen har i århundreder været en fast del af det danske og internationale køkken.

Den er både ydmyg og alsidig – og i dag, på international kartoffeldag, fortjener den at blive fejret med noget særligt.

Hvad siger du til en cremet, lagvis bagt terte med kartofler og knoldselleri, der både kan imponere som forret og trylle som tilbehør til hovedretten?

Fransk-inspirerede tærte

Ingredienser

  • 8 kartofler
  • 1 mellemstort knoldselleri
  • 1 bundt frisk dild
  • 4 spiseskefulde smør
  • 2 deciliter madlavningsfløde
  • Salt og peber
  • Pynt: Rødløg eller friske urter

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og knoldselleri.
  2. Skær begge i meget tynde skiver med mandolinjern eller ostehøvl.
  3. Hak frisk dild fint.
  4. Smør et ildfast fad grundigt.
  5. Læg kartoffel- og knoldselleriskiver lagvis i formen og drys lidt hakket dild, salt og peber mellem hvert lag. Hæld også en smule fløde mellem lagene undervejs.
  6. Fortsæt til formen er fyldt ca. 2 cm fra kanten.
  7. Hæld resten af fløden over det øverste lag.
  8. Dæk formen med aluminiumsfolie og bag i ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.
  9. Tag formen ud og lad den køle lidt af.
  10. Vend terten ud af formen og skær i stykker.
  11. Pynt evt. med finthakket rødløg og friske urter inden servering.

Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.

Læs også: Så nemt laver du en cremet kartoffelsalat uden mayonnaise

Læs også: Få perfekte asparges hver gang – uden kogning og med en hemmelig ingrediens

Andre Artikler

Så nemt laver du en cremet kartoffelsalat uden mayonnaise

Med en ingrediens du allerede har derhjemme, kan du forvandle din kartoffelsalat til en let, cremet og uimodståelig smagsoplevelse.

Fra i morgen går det løs: Coop 365Discount med vildt billig hytteost

Sommeren startede officielt for fire dage siden, men vejrudsigten vil i den kommende tid byde på regn og...

Ny data: Denne generation har mindre risiko for demens

En ny international undersøgelse afslører et mønster, der vender op og ned på, hvad vi troede, vi vidste om demens.

Myggene hader det: Helt almindelige ting i dit hjem virker bedre end du tror

Mange danskere leder hver sommer efter alternativer til myggespray og kemiske midler. På sociale medier florerer hjemmelavede tricks...

Så nemt laver du en cremet kartoffelsalat uden mayonnaise

Med en ingrediens du allerede har derhjemme, kan du forvandle din kartoffelsalat til en let, cremet og uimodståelig smagsoplevelse.

Fra i morgen går det løs: Coop 365Discount med vildt billig hytteost

Sommeren startede officielt for fire dage siden, men vejrudsigten vil i den kommende tid byde på regn og...

Ny data: Denne generation har mindre risiko for demens

En ny international undersøgelse afslører et mønster, der vender op og ned på, hvad vi troede, vi vidste om demens.