Så nemt laver du en cremet kartoffelsalat uden mayonnaise

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Med en ingrediens du allerede har derhjemme, kan du forvandle din kartoffelsalat til en let, cremet og uimodståelig smagsoplevelse.

Når grillsæsonen banker på døren og bordet dækkes til havefest, er kartoffelsalaten ofte en uundværlig klassiker.

Den passer til det hele – fra grillede pølser og bøffer til laks og vegetarretter. Men én ting kan trække fornøjelsen ned: mayonnaise.

Den ellers trofaste følgesvend gør salaten tung og fed, og efterlader sjældent lyst til mere.

Derfor foreslår kokken Kathryne Taylor, kendt fra madbloggen Cookie and Kate, en smartere og lettere løsning – som ikke går på kompromis med den cremede konsistens.

Læs også: Sorte halloween-burgerboller - uhyggeligt lækre

Kartoffelsalat uden mayonnaise

Ingredienser

  • 900 g små kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stængler bladselleri
  • 20 g bredbladet persille
  • 20 g forårsløg
  • 30 ml citronsaft
  • 60 ml olivenolie
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 spsk havsalt
  • 1 tsk sort peber

Fremgangsmåde

  1. Vask kartoflerne og skær dem i tern eller skiver – det forkorter kogetiden og sikrer, at de ikke bliver smattede i salaten.
  2. Hak hvidløg, selleri, persille og forårsløg groft og sæt til side.
  3. Kom kartoflerne i en stor gryde med en spiseskefuld salt og dæk dem med vand.
  4. Bring vandet i kog, skru derefter ned og lad dem simre i cirka 5 minutter, til de er møre.
  5. Når kartoflerne er klar, hæld vandet fra – men gem ca. 60 ml af det stivelsesholdige kogevand.
  6. I en foodprocessor (eller med piskeris), bland olivenolie, citronsaft, hvidløg, sort peber, dijonsennep, 5 g persille og 5 g forårsløg.
  7. Tilsæt det varme kogevand og blend eller pisk det hele til en jævn dressing.
  8. Kom kartoflerne i en stor skål og hæld dressingen over.
  9. Vend forsigtigt rundt, så alle kartoflerne bliver dækket. Lad salaten trække i 10 minutter, så kartoflerne kan suge smag.
  10. Pynt med resten af persillen og forårsløgene. Kartoffelsalaten smager bedst indenfor et par timer, men kan holde sig frisk i køleskabet i op til tre dage.

Artiklen er baseret på informationer fra Dagens.no.

Læs også: Sådan laver du kinakål i tomatsauce, der smelter i munden

Andre Artikler

Disse otte sunde vaner kan beskytte diabetikere mod demens

En ny undersøgelse, som blev præsenteret på American Heart Association’s (AHA) Scientific Sessions 2025 peger på, at personer med...

Læger anbefaler at undgå disse madvarer ved halsproblemer

Når halsen gør ondt, er der få ting, der føles mere irriterende. Den mindste slurk vand kan brænde,...

Forskere forklarer de første signaler på muskelsygdommen ALS

De første symptomer på ALS (amyotrofisk lateral sklerose) kan være lette at overse. Sygdommen udvikler sig forskelligt fra...

Disse personer skal passe særligt på at blive smittet med influenza

Selvom influenza oftest er mild, kan den være alvorlig for dem, som har svækket immunforsvar.For de fleste...

Disse otte sunde vaner kan beskytte diabetikere mod demens

En ny undersøgelse, som blev præsenteret på American Heart Association’s (AHA) Scientific Sessions 2025 peger på, at personer med...

Læger anbefaler at undgå disse madvarer ved halsproblemer

Når halsen gør ondt, er der få ting, der føles mere irriterende. Den mindste slurk vand kan brænde,...

Forskere forklarer de første signaler på muskelsygdommen ALS

De første symptomer på ALS (amyotrofisk lateral sklerose) kan være lette at overse. Sygdommen udvikler sig forskelligt fra...