Du vil ikke tro, de er veganske – så gode er disse nuggets

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Disse hjemmelavede veganske nuggets er både næringsrige og uimodståeligt sprøde – og så har du nok allerede alle ingredienser i køkkenet.

I en tid hvor flere og flere vælger at skære ned på kødforbruget – enten af helbredsmæssige, etiske eller miljømæssige årsager – stiger efterspørgslen på gode veganske alternativer.

Og ja, man kan sagtens få den samme tilfredsstillende knasende tekstur og umamifyldte smag i plantebaserede retter.

Her får de bedste veganske nuggets, selv kødelskere vil nyde.

Veganske nuggets

Opskriften er til 10-15 nuggets.

Læs også: Tapas med vandmelon? Det lyder skørt, men smager genialt

Ingredienser

Til nuggetmassen:

  • 1 dåse kikærter (ca. 240 g drænet vægt)
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset eller finthakket
  • 1 revet gulerod
  • 50 g havregryn (blend dem let til groft mel)
  • 2 spsk majsstivelse eller kartoffelmel
  • 2 spsk plantebaseret mælk (fx havre- eller sojamælk)
  • 2 spsk næringsgær (kan udelades, men giver umami)
  • 1 tsk paprika (gerne røget)
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk løgpulver
  • ½ tsk salt og lidt peber
  • Et skvæt citronsaft

Til panering:

  • 1 dl plantebaseret mælk
  • 1 spsk mel (hvede, kikærte eller rismel fungerer godt)
  • 1½ dl rasp (evt. panko for ekstra sprødhed)
  • ½ tsk paprika eller chilipulver, hvis du vil have et lille kick

Til stegning:

  • Neutral olie, fx rapsolie

Fremgangsmåde

  1. Start med at dræne kikærterne og skyl dem godt.
  2. Brug en foodprocessor eller en gaffel til at mose kikærterne – de må gerne have lidt struktur.
  3. Tilsæt revet gulerod, løg, hvidløg og alle de øvrige ingredienser til nuggetmassen.
  4. Rør det hele godt sammen, så det bliver til en formbar fars.
  5. Hvis massen virker for våd, så tilsæt lidt flere havregryn. Hvis den er for tør, så lidt mere plantemælk.
  6. Brug hænderne til at forme små nuggets. Læg dem på en bageplade med bagepapir eller en tallerken klar til panering.
  7. I en lille skål, bland mælk og mel sammen til en lidt tyk væske.
  8. Dyp først hver nugget i væsken og derefter i raspen. Tryk raspen godt fast, så de bliver dækket over det hele.

Stegning:

Læs også: Denne Rejeret Bliver Din Nye Go-To i Hverdagen

  1. Varm olie op på en pande – ikke for meget, men nok til at dække bunden.
  2. Steg nuggetsene ved middel varme i ca. 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Læg dem på køkkenrulle efterfølgende.

Bagning:

  1. Vil du gøre det endnu sundere, kan de bages i ovnen.
  2. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  3. Læg nuggetsene på bagepapir og pensel dem let med olie.
  4. Bag dem i cirka 20-25 minutter og vend dem halvvejs.

Tips og variationer

  • Tilføj bønner: Udskift halvdelen af kikærterne med hvide bønner for en blødere konsistens.
  • Skru op for krydderierne: Prøv med karry, koriander eller chili for at give dem en anden smagsprofil.
  • Dyp dem i det rigtige: De er perfekte med vegansk aioli, tahindressing, barbecue-sauce eller en frisk tomatsalsa.
  • Frys dem ned: Du kan forme og panere dine nuggets og lægge dem i fryseren. Når de skal bruges, tager du dem direkte fra frost og bager dem i ovnen i 30 minutter.

Læs også: Italiensk bedstemor afslører hemmeligheden bag den perfekte hjemmelavet tomatsauce

Andre Artikler

Sådan kan du sænke risikoen for demens – selv sent i livet

En ny stor undersøgelse viser, at det aldrig er for sent at ændre kosten og styrke hjernen.Den...

Hyldeblomst fra grøftekanten til desserttallerkenen – så nemt er det

Du behøver ikke andet end et par hyldeblomstskærme fra grøftekanten og få basisingredienser for at trylle en let, lækker og sund dessert frem.

Kuren på kræft gemmer sig måske på havets bund

En overset skabning på havets bund bærer måske på løsningen, forskere længe har jagtet.

Her er, hvor tit du bør få et sundhedstjek – afhængigt af din alder og køn

Der er én vane, der både kan forebygge sygdom og spare dig for store sundhedsudgifter: Regelmæssige helbredstjek.Men...

Sådan kan du sænke risikoen for demens – selv sent i livet

En ny stor undersøgelse viser, at det aldrig er for sent at ændre kosten og styrke hjernen.Den...

Hyldeblomst fra grøftekanten til desserttallerkenen – så nemt er det

Du behøver ikke andet end et par hyldeblomstskærme fra grøftekanten og få basisingredienser for at trylle en let, lækker og sund dessert frem.

Kuren på kræft gemmer sig måske på havets bund

En overset skabning på havets bund bærer måske på løsningen, forskere længe har jagtet.