Ingredienser (ca. 8 stk):
Bund:
- 12 friske dadler (uden sten)
- 60 g havregryn
- 1 spsk peanutbutter
- 1 spsk kakaopulver
- 1 spsk proteinpulver (valgfri smag, fx vanilje eller chokolade)
Midte (karamel-lag):
- 8 dadler
- 2 spsk peanutbutter
- 2 spsk kokosolie (smeltet)
- 1 nip salt
- 1 håndfuld peanuts (usaltede eller let ristede)
Overtræk:
Læs også: Du behøver aldrig rulle sushi igen: Denne bowl smager endnu bedre
- 100 g mørk chokolade (mindst 70 %)
- 1 tsk kokosolie
Sådan gør du:
- Lav bunden:
Kom dadler, havregryn, peanutbutter, kakao og proteinpulver i en foodprocessor. Blend til en sammenhængende masse. Tryk massen ud i en lille form med bagepapir (fx 15×20 cm). Stil på frys i 15 min. - Lav karamellaget:
Blend dadler, peanutbutter, smeltet kokosolie og salt til en cremet karamel. Fordel det jævnt ovenpå bunden. Drys peanuts hen over og pres dem lidt ned i karamellen. Frys i 30 minutter. - Overtræk:
Smelt chokolade og kokosolie over vandbad eller i mikroovn. Tag formen ud og skær i 8 barer. Dyp eller hæld chokolade over hver bar og læg dem på bagepapir. Stil dem på køl, til chokoladen er stivnet.
Tip:
Du kan opbevare dem i køleskabet i op til 5 dage – eller fryse dem ned og tage én op ad gangen!
Læs også: Denne opskrift på grillet nykål bliver din nye sommerfavorit