Du MÅ prøve denne sommersalat med kirsebær, bacon og feta!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Glem alt om triste salater! Her får du opskriften på en frisk og sprød sommersalat.

Når solen skinner, og vi længes efter noget let og lækkert på tallerkenen, er det her den perfekte sommersalat, du skal kaste dig over.

Med en kombination af søde, saftige kirsebær, sprøde grøntsager, ristede pinjekerner og knasende kalkunbacon bliver det en salat, du ikke kan få nok af.

Den er skøn alene med et godt stykke brød eller som tilbehør til alt fra grillkød til fisk.

Kirsebærsalat

Ingredienser

Salat:

Læs også: Grøn monsterpasta – Børnevenlig aftensmad på 30 minutter

200 g kirsebær
65 g rucola
½ agurk
½ rød peberfrugt
½ rødløg
35 g kalkunbacon
4 spsk pinjekerner
50 g fetaost

Dressing:

1 dl olivenolie
3 spsk balsamicoeddike
1 tsk honning
1 knivspids salt
1 knivspids sort peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at fjerne stilkene på kirsebærene.
  2. For at få stenene ud uden alt for meget sprøjt kan du lægge dem på et skærebræt og klemme dem let flade med et andet skærebræt, indtil de sprækker.
  3. Dæk eventuelt med et viskestykke for at beskytte tøjet. Fjern stenene og skær kirsebærene i halve.
  4. Skær kalkunbacon i små stykker og steg det sprødt på en tør pande. Læg det på køkkenrulle, så det overskydende fedt bliver suget op.
  5. Skyl agurk, rucola og peberfrugt. Skær agurk og peberfrugt i små tern. Pil rødløget og hak det fint.
  6. Kom pinjekernerne på en tør, varm pande og rist dem hurtigt, til de bliver let gyldne. Hold øje – de kan hurtigt brænde på.
  7. Hæld olivenolie, balsamicoeddike, honning, salt og peber i et glas med låg. Ryst glasset godt, så det hele emulgerer. Alternativt kan du piske det sammen i en skål.
  8. Læg rucola i en stor salatskål. Tilsæt de halve kirsebær, agurk, peberfrugt, rødløg og de ristede pinjekerner.
  9. Smulder fetaosten over. Knus det sprødstegte bacon mellem fingrene og drys det over salaten.
  10. Hæld balsamicodressingen ud over det hele og vend forsigtigt rundt, så dressingen fordeler sig jævnt.

Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.

Læs også: Rosenkålssuppe, der får alle til at elske rosenkål

Læs også: Sund spaghetti med chili, bønner og bagte rodfrugter

Andre Artikler

Hvad kokke og læger spiser, når de er syge eller har tømmermæd

Når forkølelse, influenza eller tømmermænd rammer, griber både kokke og læger til deres egne gennemprøvede opskrifter for at...

Kombination af to lægemidler giver markant lavere kræftdødelighed

Et internationalt forskerhold har dokumenteret markante resultater i behandlingen af tilbagevendende bestemt kræfttype.

Læge afslører: Derfor kan McDonald’s faktisk lindre migræne

En læge afslører, hvorfor en cola og en portion pommes frites fra McDonald’s måske kan lindre din migræne bedre end medicin.

Så lang tid kan du være vågen, før hjernen begynder at svigte

Mangel på søvn påvirker kroppen langt hurtigere, end de fleste er klar over, og hjernen begynder gradvist at svigte, når grænsen overskrides.

Hvad kokke og læger spiser, når de er syge eller har tømmermæd

Når forkølelse, influenza eller tømmermænd rammer, griber både kokke og læger til deres egne gennemprøvede opskrifter for at...

Kombination af to lægemidler giver markant lavere kræftdødelighed

Et internationalt forskerhold har dokumenteret markante resultater i behandlingen af tilbagevendende bestemt kræfttype.

Læge afslører: Derfor kan McDonald’s faktisk lindre migræne

En læge afslører, hvorfor en cola og en portion pommes frites fra McDonald’s måske kan lindre din migræne bedre end medicin.