Ny forskning: Disse 5 fødevarer kan mindske risikoen for demens med 28 procent!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En ny undersøgelse fra England viser, at du kan reducere din risiko for at udvikle demens med hele 28% ved at spise specifikke fødevarer.

Med de stigende demenstilfælde på verdensplan, leder forskere efter nye måder at forebygge sygdommen på, og et overraskende fund har nu afsløret, at nogle almindelige fødevarer kan have en stor indflydelse på hjernen.

Undersøgelsen af flavonoider
En ny stor undersøgelse fra Queen’s University i Belfast har undersøgt sammenhængen mellem indtag af flavonoider og risikoen for demens. Flavonoider er plantestoffer, der har en række sundhedsfremmende egenskaber, herunder at de fungerer som antioxidanter. Forskerne fulgte 121.986 deltagere over en periode på 9,2 år og fandt, at de, der indtog flest flavonoider, havde en markant lavere risiko for at udvikle demens. Faktisk med hele 28%.

Ifølge professor Aedín Cassidy, der ledte undersøgelsen, var demensrisikoen især reduceret hos personer med en høj genetisk risiko og hos dem, der allerede havde forhøjet blodtryk eller depressive symptomer. “Vores resultater viser, at indtagelse af seks ekstra portioner af flavonoid-rige fødevarer om dagen var forbundet med en 28% lavere risiko for demens”, udtaler Aedín Cassidy til Medical Daily.

De fem fødevarer
De fem fødevarer, der ifølge undersøgelsen er særligt effektive til at beskytte din hjerne, er:

Læs også: Topforsker afslører: Disse gratis vaner kan forlænge dit liv

  1. Bær
  2. Grønne bladgrøntsager
  3. Te
  4. Rødvin
  5. Mørk chokolade

Disse fødevarer er rige på flavonoider, som menes at beskytte hjernen ved at sænke blodtrykket, reducere inflammation og forbedre blodgennemstrømningen. Aedín Cassidy fandt, at seks portioner var ideelt for at opnå den ønskede effekt. Det er dog vigtigt at variere mellem forskellige flavonoid-rige fødevarer, da det eksempelvis ikke er sundt at drikke seks glas rødvin om dagen.

Samtidig understreger Dr. Amy Jennings til Medical Daily, førsteforfatter på undersøgelsen, at “Disse resultater sender et klart budskab til folkesundheden, da de tyder på, at en simpel foranstaltning som at øge det daglige indtag af flavonoid-rige fødevarer kan sænke risikoen for demens, især i befolkningsgrupper med høj risiko. Der findes i øjeblikket ingen effektiv behandling mod sygdommen, så forebyggende tiltag, der forbedrer sundheden og livskvaliteten, samt reducerer sociale og økonomiske omkostninger, bør fortsat være en vigtig folkesundhedsprioritet”.

Artiklen er baseret på informationer fra Medical Daily og The Sun.

Læs også: Fysikere har fundet svaret! Her er den perfekte pasta

Andre Artikler

Topforsker afslører: Disse gratis vaner kan forlænge dit liv

Drømmer du om at leve længere og sundere? Så bare glem dyre behandlinger og tvivlsomme kosttilskud. Ifølge topforskeren...

Sund og cremet tomatsuppe – du gætter aldrig den hemmelige ingrediens!

Denne opskrift på sund tomatsuppe er fyldt med friske grøntsager, naturlige ingredienser og masser af smag – uden fløde eller unødvendige tilsætningsstoffer.

3 sunde dressinger, der løfter enhver kedelig salat

Drop den fedtede købedressing og prøv disse tre lækre, hjemmelavede alternativer, der både er sunde og smagfulde.

Bruges af millioner: Pille forbundet med øget risiko for blodpropper

Millioner af personer indtager denne pille hver dag uden at vide, at deres valg kan have konsekvenser for hjertet og hjernen.

Topforsker afslører: Disse gratis vaner kan forlænge dit liv

Drømmer du om at leve længere og sundere? Så bare glem dyre behandlinger og tvivlsomme kosttilskud. Ifølge topforskeren...

Sund og cremet tomatsuppe – du gætter aldrig den hemmelige ingrediens!

Denne opskrift på sund tomatsuppe er fyldt med friske grøntsager, naturlige ingredienser og masser af smag – uden fløde eller unødvendige tilsætningsstoffer.

3 sunde dressinger, der løfter enhver kedelig salat

Drop den fedtede købedressing og prøv disse tre lækre, hjemmelavede alternativer, der både er sunde og smagfulde.