Ny forskning: Disse 5 fødevarer kan mindske risikoen for demens med 28 procent!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En ny undersøgelse fra England viser, at du kan reducere din risiko for at udvikle demens med hele 28% ved at spise specifikke fødevarer.

Med de stigende demenstilfælde på verdensplan, leder forskere efter nye måder at forebygge sygdommen på, og et overraskende fund har nu afsløret, at nogle almindelige fødevarer kan have en stor indflydelse på hjernen.

Undersøgelsen af flavonoider
En ny stor undersøgelse fra Queen’s University i Belfast har undersøgt sammenhængen mellem indtag af flavonoider og risikoen for demens. Flavonoider er plantestoffer, der har en række sundhedsfremmende egenskaber, herunder at de fungerer som antioxidanter. Forskerne fulgte 121.986 deltagere over en periode på 9,2 år og fandt, at de, der indtog flest flavonoider, havde en markant lavere risiko for at udvikle demens. Faktisk med hele 28%.

Ifølge professor Aedín Cassidy, der ledte undersøgelsen, var demensrisikoen især reduceret hos personer med en høj genetisk risiko og hos dem, der allerede havde forhøjet blodtryk eller depressive symptomer. “Vores resultater viser, at indtagelse af seks ekstra portioner af flavonoid-rige fødevarer om dagen var forbundet med en 28% lavere risiko for demens”, udtaler Aedín Cassidy til Medical Daily.

De fem fødevarer
De fem fødevarer, der ifølge undersøgelsen er særligt effektive til at beskytte din hjerne, er:

Læs også: De bedste kosttilskud at tage sammen med magnesium

  1. Bær
  2. Grønne bladgrøntsager
  3. Te
  4. Rødvin
  5. Mørk chokolade

Disse fødevarer er rige på flavonoider, som menes at beskytte hjernen ved at sænke blodtrykket, reducere inflammation og forbedre blodgennemstrømningen. Aedín Cassidy fandt, at seks portioner var ideelt for at opnå den ønskede effekt. Det er dog vigtigt at variere mellem forskellige flavonoid-rige fødevarer, da det eksempelvis ikke er sundt at drikke seks glas rødvin om dagen.

Samtidig understreger Dr. Amy Jennings til Medical Daily, førsteforfatter på undersøgelsen, at “Disse resultater sender et klart budskab til folkesundheden, da de tyder på, at en simpel foranstaltning som at øge det daglige indtag af flavonoid-rige fødevarer kan sænke risikoen for demens, især i befolkningsgrupper med høj risiko. Der findes i øjeblikket ingen effektiv behandling mod sygdommen, så forebyggende tiltag, der forbedrer sundheden og livskvaliteten, samt reducerer sociale og økonomiske omkostninger, bør fortsat være en vigtig folkesundhedsprioritet”.

Artiklen er baseret på informationer fra Medical Daily og The Sun.

Læs også: Ekspert: Disse almindelige fødevarer er ikke så sunde, som de ser ud

Andre Artikler

De bedste kosttilskud at tage sammen med magnesium

Magnesium er et essentielt mineral, der spiller en vigtig rolle for muskler, nerver, energi og blodtryk.Når det kombineres...

Ekspert: Disse almindelige fødevarer er ikke så sunde, som de ser ud

Mange fødevarer bliver markedsført som “sunde” – men flere af dem kan faktisk spænde ben for dine gode...

Disse fødevarer indeholder flere probiotika end yoghurt

Probiotika spiller en afgørende rolle for fordøjelse, immunforsvar og generel sundhed.Selvom yoghurt ofte forbindes med disse gavnlige...

Forskere forklarer: Derfor påvirker vintertid din søvn

Hvert efterår får vi en time “ekstra søvn”, men mange oplever det stik modsatte. Den lille justering på...

De bedste kosttilskud at tage sammen med magnesium

Magnesium er et essentielt mineral, der spiller en vigtig rolle for muskler, nerver, energi og blodtryk.Når det kombineres...

Ekspert: Disse almindelige fødevarer er ikke så sunde, som de ser ud

Mange fødevarer bliver markedsført som “sunde” – men flere af dem kan faktisk spænde ben for dine gode...

Disse fødevarer indeholder flere probiotika end yoghurt

Probiotika spiller en afgørende rolle for fordøjelse, immunforsvar og generel sundhed.Selvom yoghurt ofte forbindes med disse gavnlige...