4 spændende alternativer til de klassiske julefrokostretter

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Der er heldigvis stadig et par julefrokoster tilbage i år for de fleste af os. Derfor får du her 4 alternativer til de klassiske retter.

Fiskeristyrelsen fortæller i en pressemeddelelse om deres bedste alternativer til julefrokostbordet.

Her får du 4 af dem.

1. Fjæsing

Du kender måske fjæsingen som den eneste giftige fisk, vi har herhjemme.

På trods af sit lidt blakkede ry er fjæsingen en meget velegnet spisefisk med masser af kød på.

Læs også: Gitte Høj og Sara Maria Franch-Mærkedahl guider dig: Alt du skal vide om De Officielle Kostråd – del 6

Der er mange måder at tilberede en fjæsing på, men en af de mest oplagte til lige netop denne anledning er den gravade version.

Opskriften er den samme som til gravad laks – blot udskifter du laksen med fjæsingfileter uden skind og skåret i mundrette bidder.

2. Bønnepostej med ‘havets bacon’

Er du på udkig efter et godt alternativ til den klassiske varme leverpostej med bacon? Så kunne bønnepostej måske være svaret.

Bønnepostejen kan ligeledes serveres med stegte champignoner – og så kan du overveje at udskifte baconen med søltang, også kaldet ‘havets bacon’.

Læs også: Derfor bør du drikke ingefær- og gurkemejeshots hver dag

Du kan enten købe postejen, eller du kan kaste dig ud i at lave den selv.

LÆS OGSÅ: Grønne frikadeller: Et sundt twist på julens klassikere

3. Lune linsedeller

De lune frikadeller er også en fast gæst på julefrokostbordet.

Men skal de være mere grønne i år, kan du udskifte svinekødet med linser.

Læs også: Den perfekte grundopskrift på overnight chiagrød - og 3 smagfulde twists

Opskriften på linsefrikadeller ligner faktisk den på de klassiske frikadeller, blot med få modifikationer. Og selvfølgelig med linser i stedet for kød.

4. Konksnegle

Drømmer du om et helt anderledes indslag på julebordet i år, kan du overveje at diske op med konksnegle.

Konken er en havsnegl, som også kaldes ’havets vinbjergsnegl’.

Den ligner ikke som sådan nogle af elementerne på det klassiske julefrokostbord – men den kan gøre det ud for årets spændende spiselige indslag.

Læs også: Den bedste mad før en lang løbetur – sådan optimerer du din energi

Konksnegle kan eksempelvis koges og steges i hvidløgssmør og krydderurter.

Artiklen er baseret på informationer fra Via Ritzau.

LÆS OGSÅ: Nyd disse 9 sunde juleklassikere med god samvittighed

LÆS OGSÅ: 6 tips til at holde du dig sund i juletiden

Læs også: Honning, sirup eller sukker – hvilken sødning er egentlig bedst?

Andre Artikler

Kaos på hospital: Epidemi tvinger patienter ud på gangene

Personalemangel og sygdom presser systemet til bristepunktet.

10 symptomer på depression, du ikke må ignorere!

Det kan være helt normalt at føle sig trist eller udmattet fra tid til anden. Men hvornår er...

Gitte Høj og Sara Maria Franch-Mærkedahl guider dig: Alt du skal vide om De Officielle Kostråd – del 6

I denne artikelserie vil Gitte Høj, medstifter af MELIO, konsulent og professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring, vaner og forandringer, samt Sara Maria Franch-Mærkedahl, medstifter af MELIO, forfatter og tv-vært, give en dybdegående gennemgang af de officielle kostråd.

Nyt studie afslører: Så stor skal din tatovering være, før kræftrisikoen stiger

Fundet rejser nye spørgsmål om tatoveringers langsigtede konsekvenser for helbredet.

Kaos på hospital: Epidemi tvinger patienter ud på gangene

Personalemangel og sygdom presser systemet til bristepunktet.

10 symptomer på depression, du ikke må ignorere!

Det kan være helt normalt at føle sig trist eller udmattet fra tid til anden. Men hvornår er...

Gitte Høj og Sara Maria Franch-Mærkedahl guider dig: Alt du skal vide om De Officielle Kostråd – del 6

I denne artikelserie vil Gitte Høj, medstifter af MELIO, konsulent og professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring, vaner og forandringer, samt Sara Maria Franch-Mærkedahl, medstifter af MELIO, forfatter og tv-vært, give en dybdegående gennemgang af de officielle kostråd.