4 spændende alternativer til de klassiske julefrokostretter

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Der er heldigvis stadig et par julefrokoster tilbage i år for de fleste af os. Derfor får du her 4 alternativer til de klassiske retter.

Fiskeristyrelsen fortæller i en pressemeddelelse om deres bedste alternativer til julefrokostbordet.

Her får du 4 af dem.

1. Fjæsing

Du kender måske fjæsingen som den eneste giftige fisk, vi har herhjemme.

På trods af sit lidt blakkede ry er fjæsingen en meget velegnet spisefisk med masser af kød på.

Læs også: Denne ingrediens i din kost kan stjæle flere år fra dit liv

Der er mange måder at tilberede en fjæsing på, men en af de mest oplagte til lige netop denne anledning er den gravade version.

Opskriften er den samme som til gravad laks – blot udskifter du laksen med fjæsingfileter uden skind og skåret i mundrette bidder.

2. Bønnepostej med ‘havets bacon’

Er du på udkig efter et godt alternativ til den klassiske varme leverpostej med bacon? Så kunne bønnepostej måske være svaret.

Bønnepostejen kan ligeledes serveres med stegte champignoner – og så kan du overveje at udskifte baconen med søltang, også kaldet ‘havets bacon’.

Læs også: Hemmeligt husmorråd: En kop af denne drik dagligt kan ændre din krop

Du kan enten købe postejen, eller du kan kaste dig ud i at lave den selv.

LÆS OGSÅ: Grønne frikadeller: Et sundt twist på julens klassikere

3. Lune linsedeller

De lune frikadeller er også en fast gæst på julefrokostbordet.

Men skal de være mere grønne i år, kan du udskifte svinekødet med linser.

Læs også: Ny forskning chokerer: Gravides kost kan udløse alvorlig sygdom hos barnet

Opskriften på linsefrikadeller ligner faktisk den på de klassiske frikadeller, blot med få modifikationer. Og selvfølgelig med linser i stedet for kød.

4. Konksnegle

Drømmer du om et helt anderledes indslag på julebordet i år, kan du overveje at diske op med konksnegle.

Konken er en havsnegl, som også kaldes ’havets vinbjergsnegl’.

Den ligner ikke som sådan nogle af elementerne på det klassiske julefrokostbord – men den kan gøre det ud for årets spændende spiselige indslag.

Læs også: Sådan forebygger du demens med tandlægens simple råd

Konksnegle kan eksempelvis koges og steges i hvidløgssmør og krydderurter.

Artiklen er baseret på informationer fra Via Ritzau.

LÆS OGSÅ: Nyd disse 9 sunde juleklassikere med god samvittighed

LÆS OGSÅ: 6 tips til at holde du dig sund i juletiden

Læs også: Forskere advarer: Kødallergi efter flåtbid spreder sig

Andre Artikler

Denne ingrediens i din kost kan stjæle flere år fra dit liv

Forskere har fundet frem til en overraskende detalje i vores kost, som kan forlænge livet markant.

Chok i safaripark: MMA-kæmper efterlader orangutang ubevægelig

En russisk MMA-kæmper troede hun lavede en sjov video – men få sekunder senere satte hun et helt land i brand.

Hemmeligt husmorråd: En kop af denne drik dagligt kan ændre din krop

Dette gamle husmorråd med æble og laurbærblad er en skjult skat for dit helbred.Her får du de...

Kender du det femte solråd? Danskerne overser det hvert år

Rigtig mange smører sig ind i solcreme, men glemmer én vigtig ting.

Denne ingrediens i din kost kan stjæle flere år fra dit liv

Forskere har fundet frem til en overraskende detalje i vores kost, som kan forlænge livet markant.

Chok i safaripark: MMA-kæmper efterlader orangutang ubevægelig

En russisk MMA-kæmper troede hun lavede en sjov video – men få sekunder senere satte hun et helt land i brand.

Hemmeligt husmorråd: En kop af denne drik dagligt kan ændre din krop

Dette gamle husmorråd med æble og laurbærblad er en skjult skat for dit helbred.Her får du de...