Disse 5 trends vil ændre, hvad vi spiser i fremtiden

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Her er 5 bioteknologiske trends, der vil få betydning for fremtidens fødevarer og vores forståelse af sundhed i de kommende år

Clarissa Schwab er professor ved Institut for Bio- og Kemiteknologi på Aarhus Universitet og forsker i, hvordan man kan bruge bakterier til at berige fødevarer og give dem sundhedsfremmende egenskaber.

Hun undersøger samspillet mellem bakterier i maden og bakterierne i vores tarm.

Hun mener, at vi vil få helt nye muligheder for at forebygge og behandle sygdomme gennem kosten.

Det skriver Aarhus Universitet Technical Sciences i en pressemeddelelse.

Læs også: Disse fødevarer kan give dig mareridt ifølge forskere

De 5 bioteknologiske trends

1: Avanceret fermentering

Avanceret fermentering handler om at udnytte mikroorganismer til design af nye fødevarer med specifikke proteiner, vitaminer og fedtstoffer.

Det vil for eksempel gøre det muligt at producere æg, mælk og kød uden dyr.

2: Personliggjort mad

Her arbejder forskerne med at udvikle mad, der kan spille optimalt sammen med et menneskes unikke tarmmikrobiom.

Det vil for eksempel gøre det muligt for den enkelte at forbedre sin fordøjelse og udnyttelse af næringsstoffer.

Læs også: Ny forskning afslører sammenhæng mellem overvægt og kræft

3: Mindre kemi og industriel forarbejdning

Moderne bioteknologi gør det muligt at udvikle nye mikrobielle metoder til smagsforstærkning, teksturdesign og konservering.

Det kan reducere behovet for kemiske tilsætningsstoffer i vores mad og minimere den industrielle forarbejdningsgrad.

4: Funktionelle fødevarer

Videnskaben har åbnet op for et helt nyt kapitel i fødevarehistorien, hvor vi i princippet kan præcisionsudvikle mad med bioterapeutiske bakterier.

Det kan bidrage til at behandle sygdomme og styrke immunsystemet hos den enkelte. 

Læs også: Norsk internetlæge afslører: Dette sker, hvis du skifter din morgenkaffe ud med grøn te

5: Klimavenlige produktionsmetoder

Nye biobaserede produktionsmetoder kan i fremtiden gøre os mindre afhængige af konventionelt landbrug og reducere den CO2-udledning, der i dag er forbundet med fremstilling af fødevarer.

Artiklen er baseret på informationer fra Via Ritzau.

Læs også: Denne frugt kan styrke både din hjerne, dit hjerte og din mave

Andre Artikler

Rødbedepandekager: Opskriften du vil lave om og om igen

Imponer dine gæster til din næste brunch. Disse lyserøde rødbedepandekager er ikke kun Instagram-venlige, men de smager fantastisk og er nemme at lave.

Ny forskning: Sådan kan du bremse slidgigt i knæene naturligt

En ny undersøgelse viser, at en lille ændring i måden du går på, kan lindre knæsmerter fra slidgigt lige så effektivt som medicin.

Disse fødevarer kan give dig mareridt ifølge forskere

Mange oplever mareridt uden at tænke over, at kostvaner kan spille en rolle. Forskning peger på, at bestemte...

Ny forskning: Denne type medicin kan ændre autistisk adfærd

Et nyt studie fra Stanford Medicine afslører banebrydende indsigt i, hvordan bestemte hjerneområder påvirker autistisk adfærd.Her er de...

Rødbedepandekager: Opskriften du vil lave om og om igen

Imponer dine gæster til din næste brunch. Disse lyserøde rødbedepandekager er ikke kun Instagram-venlige, men de smager fantastisk og er nemme at lave.

Ny forskning: Sådan kan du bremse slidgigt i knæene naturligt

En ny undersøgelse viser, at en lille ændring i måden du går på, kan lindre knæsmerter fra slidgigt lige så effektivt som medicin.

Disse fødevarer kan give dig mareridt ifølge forskere

Mange oplever mareridt uden at tænke over, at kostvaner kan spille en rolle. Forskning peger på, at bestemte...