Danskvand bliver ofte valgt som et frisk alternativ til almindeligt vand, sodavand eller juice.
Det perler på tungen, føles mere spændende end postevand og virker oplagt som ledsager til maden.
Men hvad nu hvis danskvand faktisk har en funktion langt ud over smagen og kulsyren?
Nogle bruger det mod tømmermænd, andre som erstatning for sukkerholdige drikke.
Læs også: Spiser du mindre i sommervarmen? Her er årsagen
Men nu peger nye anbefalinger fra ernæringsekspert Blanca García-Orea på, at danskvand i rette mængder og på det rette tidspunkt kan gøre noget helt andet: det kan hjælpe dig med at få en lettere og mere effektiv fordøjelse.
Det starter med en syre
Ifølge García-Orea indeholder danskvand kuldioxid, som i maven omdannes til kulsyre.
Den milde syre kan ifølge hende stimulere mavesækkens produktion af saltsyre, også kaldet mavesyre.
Og netop mavesyren spiller en central rolle i nedbrydningen af proteiner og optagelsen af vigtige vitaminer og mineraler.
Læs også: Forskning afslører: Det er ikke æggene, der ødelægger dit kolesteroltal
Så når maven ikke producerer nok syre, kan du opleve tung fornemmelse, oppustethed og træg fordøjelse.
Men ved at drikke et lille glas danskvand før et måltid, kan man ifølge García-Orea give fordøjelsen det lille skub, den mangler.
Men der er en fælde
Det lyder næsten for godt til at være sandt, og der er da også en vigtig detalje, som du skal være opmærksom på.
Hvis du tror, at mere er bedre, tager du fejl. For ifølge García-Orea kan for meget danskvand faktisk give den modsatte effekt: mere luft i maven og øget oppustethed.
Læs også: Ny forskning: Én forælder har markant større indflydelse på barnets vægt
Et lille glas før maden – ikke en hel flaske – er den anbefalede mængde, hvis du vil teste effekten.
Og selvfølgelig skal du ikke forvente mirakler. Men for dem, der ofte kæmper med træg mave eller ubehag efter måltider, kan det være en overraskende enkel løsning at afprøve.
Artiklen er baseret på informationer fra El Confidencial.