Her er den sundeste måde at tilberede æg på

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Æg er elsket af mange, men hvilken tilberedningsmetode er egentlig bedst for din sundhed?

Spørgsmålet om, hvordan man bedst tilbereder det populære morgenmadsikon, splitter stadig folk.

Skal det være røræg, spejlæg eller måske hårdkogt?

I dag ved vi dog mere om æggets ernæringsmæssige egenskaber, og eksperter har nogle klare anbefalinger til, hvordan du får det optimale ud af dit æg.

En ernæringsmæssig gave

Ægget er en lille pakke af næring og indeholder både proteiner, sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Læs også: Hvilken giver flest sundhedsfordele? Matcha eller Grøn Te

Det er især kombinationen af protein fra hviden og fedt fra blommen, der gør ægget til en mættende fødevare.

Men netop blommen har været udskældt i mange år, da den indeholder kolesterol og fedt.

Mange sundhedsbevidste mennesker vælger derfor at udelade blommen og kun spise hviden.

Men ifølge eksperterne er det ikke nødvendigvis den bedste løsning.

Læs også: Spis dig 10 år yngre med denne kost

Ernæringsekspert Caroline Farrell forklarer, at æggets helhed er dets styrke.

Der er altså ingen grund til at frygte blommen – i moderate mængder kan den være en del af en sund kost.

Så mange æg bør du spise

Mens æg er en sund og nærende fødevare, anbefaler eksperterne dog mådehold.

“Jeg vil aldrig råde til overdreven brug af fødevare, så jeg vil ikke anbefale 12 æg til morgenmad”, siger Caroline Farrell til The Telegraph.

Læs også: Eksperter afslører: Denne olie kan overgå medicin mod inflammation

Overdreven indtagelse kan føre til en ubalance i kosten, da æg ikke indeholder alle de næringsstoffer, kroppen har brug for.

Caroline Farrell understreger, at en god tommelfingerregel er at spise ét til to æg om dagen.

Den sundeste måde at tilberede æg på

Men hvad er så den absolut sundeste måde at tilberede et æg på?

Ifølge eksperterne er det enten kogning eller pochering, der løber med førstepladsen.

Læs også: Det kan ske med din krop, når du dropper kulhydrater i 14 dage

Ved kogning bevares størstedelen af æggets vitaminer og mineraler, og der er ingen ekstra fedtstoffer som olie eller smør involveret i processen.

Når ægget pocheres, kan nogle næringsstoffer derimod sive ud i vandet, men begge metoder anses for at være langt sundere end for eksempel stegning.

Hvis du foretrækker stegte æg, anbefales det at bruge minimale mængder fedtstof – og gerne et sundt fedtstof som olivenolie.

Artiklen er baseret på informationer fra B.T.

Læs også: Derfor bør du undgå at spise ost, når du tager disse lægemidler

Andre Artikler

Hvilken giver flest sundhedsfordele? Matcha eller Grøn Te

Matcha og grøn te stammer begge fra Camellia sinensis-planten, men forskelle i dyrkning og tilberedning giver variation i...

Spis dig 10 år yngre med denne kost

Denne kosttype kan være vejen til et sundere og længere liv. Ved at spise mad, der reducerer inflammation i kroppen, kan du forlænge dit liv med mere end 10 år.

Tandlæge deler de største syndere bag gule tænder

Mange børster tænderne flittigt to gange dagligt, men alligevel forsvinder den gule farve ikke altid. En amerikansk tandlæge...

Ny forskning: Derfor bør du sove længe i weekenden

Vi kender alle følelsen af søvnmangel og træthed, men kan vi egentlig kompensere for det ved at sove længere i weekenden? Det har et nyt studie svaret på.

Hvilken giver flest sundhedsfordele? Matcha eller Grøn Te

Matcha og grøn te stammer begge fra Camellia sinensis-planten, men forskelle i dyrkning og tilberedning giver variation i...

Spis dig 10 år yngre med denne kost

Denne kosttype kan være vejen til et sundere og længere liv. Ved at spise mad, der reducerer inflammation i kroppen, kan du forlænge dit liv med mere end 10 år.

Tandlæge deler de største syndere bag gule tænder

Mange børster tænderne flittigt to gange dagligt, men alligevel forsvinder den gule farve ikke altid. En amerikansk tandlæge...