Her er den sundeste måde at tilberede æg på

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Æg er elsket af mange, men hvilken tilberedningsmetode er egentlig bedst for din sundhed?

Spørgsmålet om, hvordan man bedst tilbereder det populære morgenmadsikon, splitter stadig folk.

Skal det være røræg, spejlæg eller måske hårdkogt?

I dag ved vi dog mere om æggets ernæringsmæssige egenskaber, og eksperter har nogle klare anbefalinger til, hvordan du får det optimale ud af dit æg.

En ernæringsmæssig gave

Ægget er en lille pakke af næring og indeholder både proteiner, sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Læs også: Sådan undgår du forstoppelse og opretholder en glad mave

Det er især kombinationen af protein fra hviden og fedt fra blommen, der gør ægget til en mættende fødevare.

Men netop blommen har været udskældt i mange år, da den indeholder kolesterol og fedt.

Mange sundhedsbevidste mennesker vælger derfor at udelade blommen og kun spise hviden.

Men ifølge eksperterne er det ikke nødvendigvis den bedste løsning.

Læs også: Slip for højt blodtryk: 10 drikkevarer du skal have derhjemme

Ernæringsekspert Caroline Farrell forklarer, at æggets helhed er dets styrke.

Der er altså ingen grund til at frygte blommen – i moderate mængder kan den være en del af en sund kost.

Så mange æg bør du spise

Mens æg er en sund og nærende fødevare, anbefaler eksperterne dog mådehold.

“Jeg vil aldrig råde til overdreven brug af fødevare, så jeg vil ikke anbefale 12 æg til morgenmad”, siger Caroline Farrell til The Telegraph.

Læs også: Sund opskrift med kirsebær: Den her lækre snack vil din krop takke dig for

Overdreven indtagelse kan føre til en ubalance i kosten, da æg ikke indeholder alle de næringsstoffer, kroppen har brug for.

Caroline Farrell understreger, at en god tommelfingerregel er at spise ét til to æg om dagen.

Den sundeste måde at tilberede æg på

Men hvad er så den absolut sundeste måde at tilberede et æg på?

Ifølge eksperterne er det enten kogning eller pochering, der løber med førstepladsen.

Læs også: Vil du forlænge dit liv? Så skal du drikke dette inden klokken 12

Ved kogning bevares størstedelen af æggets vitaminer og mineraler, og der er ingen ekstra fedtstoffer som olie eller smør involveret i processen.

Når ægget pocheres, kan nogle næringsstoffer derimod sive ud i vandet, men begge metoder anses for at være langt sundere end for eksempel stegning.

Hvis du foretrækker stegte æg, anbefales det at bruge minimale mængder fedtstof – og gerne et sundt fedtstof som olivenolie.

Artiklen er baseret på informationer fra B.T.

Læs også: Mangel på D-vitamin? Din hud og dine ben forsøger måske at advare dig

Andre Artikler

Kæmpe polleneksplosion i Europa: Derfor bliver selv raske pludselig ramt

Foråret har afsløret et uventet problem for tusindvis af europæere. Selv dem uden allergi mærker det nu pludselig på egen krop.

Sådan undgår du forstoppelse og opretholder en glad mave

Hvis du vil undgå ubehagelige timer på toilettet, gælder det om at ændre små ting i din hverdag....

Slip for højt blodtryk: 10 drikkevarer du skal have derhjemme

Hvis du døjer med forhøjet blodtryk, kan det være en god idé at kigge på, hvad du hælder...

Blodsukker under kontrol – med et simpelt trick

Det lyder næsten for nemt – men at tage en kort gåtur lige efter et måltid kan have...

Kæmpe polleneksplosion i Europa: Derfor bliver selv raske pludselig ramt

Foråret har afsløret et uventet problem for tusindvis af europæere. Selv dem uden allergi mærker det nu pludselig på egen krop.

Sådan undgår du forstoppelse og opretholder en glad mave

Hvis du vil undgå ubehagelige timer på toilettet, gælder det om at ændre små ting i din hverdag....

Slip for højt blodtryk: 10 drikkevarer du skal have derhjemme

Hvis du døjer med forhøjet blodtryk, kan det være en god idé at kigge på, hvad du hælder...