Bælgfrugternes Dag markerer FN’s internationale mærkedag for bælgfrugter, og dette bliver tredje gang, vi fejrer dagen i Danmark.
Dagen har til formål at inspirere danskerne til at bruge flere bælgfrugter i madlavningen – fra hjemmekøkkenet til kantiner, skoler og institutioner.
Det kan være bønner, kikærter eller linser, der bliver en del af både den enkle og den mere eksperimenterende ret.
Det skriver FOA i en pressemeddelelse.
Læs også: Derfor bør du altid have hibiscus i køkkenet – eksperter afslører alle fordelene
Så mange bælgfrugter bør du spise om dagen
Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser flere bælgfrugter som en del af vores daglige kost, både af hensyn til vores sundhed og klimaet.
På Bælgfrugternes Dag 2025 vil Rådet for sund mad og dets samarbejdspartnere give danskerne lyst til at opnå de anbefalede 100 gram gennem en række spændende aktiviteter.
Dagen bliver fejret over hele landet i blandt andet kantiner, børnehaver, skoler og på plejehjem, hvor både store og små kan få smagfulde retter fyldt med bælgfrugter.
“Vi ser et øget nationalt fokus på bælgfrugter – fra landmænd, der omlægger til bæredygtigt landbrug, til udvikling af nye færdigretter og stigende efterspørgsel fra forbrugere og madhåndværkere”, siger Kirstine Hartvig Mahler, chef for Bæredygtighed og Sundhed i Fødevarestyrelsen og formand for Rådet for sund mad, i pressemeddelelsen.
Læs også: Sådan spiser du dig til en stærkere lever
Artiklen er baseret på informationer fra Via Ritzau.
Læs også: Kan stærk mad gavne din tarm – eller gøre skade? Her er hvad forskningen siger