I Tyskland laver de kartoffelmos på en anden måde – og det smager bedre end vores

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Det kan godt være, at det tyske køkken ikke er berømt for ret meget. Kartoffelmos er de til gengæld ret gode til at lave.

Kartoffelmos er måske ikke verdens mest sexede ret, men der er ikke ret mange, der holder sig tilbage, hvis først de mosede kartofler kommer på bordet.

Det er en af de mest populære retter at servere til sine børn, der altid elsker en god gang brændende kærlighed. Dens konsistens og smag er ganske enkelt uimodståelige.

Hvordan får man så tilberedt den helt rigtige kartoffelmos, præcis som i vores naboland. Måske er det ikke så overraskende, og måske er det præcis, som du allerede gør. Her er i hvert fald tyskernes bud på den perfekte kartoffelmos.

Opskrift på den helt rigtige kartoffelmos

Hvad skal vi forberede?

Læs også: Sorte halloween-burgerboller - uhyggeligt lækre

  • Kartofler
  • Smør (10-12 g smør per 100 g uskrællede kartofler)
  • Varm mælk
  • Salt
  • Stødt muskatnød

Skræl kartoflerne og skær dem i stykker. Kog dem derefter i en gryde med usaltet vand og lad dem koge lidt længere, 30-45 minutter.

Lad kartoflerne dræne af. Tilsæt smør, salt, muskatnød og varm mælk til de stadig varme kartofler. Mos dem først med en kartoffelpresser og blend derefter kort med en stavblender.

Server til forskellige kød- eller smagfulde vegetarretter.

Kartoffelmos kan opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder i op til 3 dage. Opvarm den i vandbad, og den må ikke fryses ned.

Læs også: Sådan laver du kinakål i tomatsauce, der smelter i munden

Er kartofler sunde?

Ja, men intet skal overdrives.

Kartofler er en vigtig kilde til vitamin C og B6, folinsyre og kalium. Deres skind indeholder antioxidanter og andre værdifulde næringsstoffer. Kartofler sænker blodtrykket og hjælper os med at tabe os.

Pas på med pommes frites og chips

Når vi taler om sundhedsfordelene ved kartofler, mener vi absolut ikke chips og pommes frites. Selvom de er lavet af kartofler, er de langt fra en sund grøntsag. De fremmer fedme, hjertesygdomme og diabetes.

Hvem bør ikke spise kartofler?

Hvis kogte eller bagte kartofler er så sunde, er der så nogen, der ikke har godt af at spise dem?

Læs også: Lækker barbiepasta – nem aftensmad med masser af smag

Ja, men det er undtagelsestilfælde. Hvis man skal undgå stivelse, så skal man holde sig fra kartoflerne.

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse

Læs også: Sund gulerodssuppe med et strejf af ingefær og tabasco

Andre Artikler

De bedste kosttilskud at tage sammen med magnesium

Magnesium er et essentielt mineral, der spiller en vigtig rolle for muskler, nerver, energi og blodtryk.Når det kombineres...

Ekspert: Disse almindelige fødevarer er ikke så sunde, som de ser ud

Mange fødevarer bliver markedsført som “sunde” – men flere af dem kan faktisk spænde ben for dine gode...

Disse fødevarer indeholder flere probiotika end yoghurt

Probiotika spiller en afgørende rolle for fordøjelse, immunforsvar og generel sundhed.Selvom yoghurt ofte forbindes med disse gavnlige...

Forskere forklarer: Derfor påvirker vintertid din søvn

Hvert efterår får vi en time “ekstra søvn”, men mange oplever det stik modsatte. Den lille justering på...

De bedste kosttilskud at tage sammen med magnesium

Magnesium er et essentielt mineral, der spiller en vigtig rolle for muskler, nerver, energi og blodtryk.Når det kombineres...

Ekspert: Disse almindelige fødevarer er ikke så sunde, som de ser ud

Mange fødevarer bliver markedsført som “sunde” – men flere af dem kan faktisk spænde ben for dine gode...

Disse fødevarer indeholder flere probiotika end yoghurt

Probiotika spiller en afgørende rolle for fordøjelse, immunforsvar og generel sundhed.Selvom yoghurt ofte forbindes med disse gavnlige...