I Tyskland laver de kartoffelmos på en anden måde – og det smager bedre end vores

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Det kan godt være, at det tyske køkken ikke er berømt for ret meget. Kartoffelmos er de til gengæld ret gode til at lave.

Kartoffelmos er måske ikke verdens mest sexede ret, men der er ikke ret mange, der holder sig tilbage, hvis først de mosede kartofler kommer på bordet.

Det er en af de mest populære retter at servere til sine børn, der altid elsker en god gang brændende kærlighed. Dens konsistens og smag er ganske enkelt uimodståelige.

Hvordan får man så tilberedt den helt rigtige kartoffelmos, præcis som i vores naboland. Måske er det ikke så overraskende, og måske er det præcis, som du allerede gør. Her er i hvert fald tyskernes bud på den perfekte kartoffelmos.

Opskrift på den helt rigtige kartoffelmos

Hvad skal vi forberede?

Læs også: Honningglaserede rodfrugter, som alle vil have opskriften på

  • Kartofler
  • Smør (10-12 g smør per 100 g uskrællede kartofler)
  • Varm mælk
  • Salt
  • Stødt muskatnød

Skræl kartoflerne og skær dem i stykker. Kog dem derefter i en gryde med usaltet vand og lad dem koge lidt længere, 30-45 minutter.

Lad kartoflerne dræne af. Tilsæt smør, salt, muskatnød og varm mælk til de stadig varme kartofler. Mos dem først med en kartoffelpresser og blend derefter kort med en stavblender.

Server til forskellige kød- eller smagfulde vegetarretter.

Kartoffelmos kan opbevares i køleskabet i en lufttæt beholder i op til 3 dage. Opvarm den i vandbad, og den må ikke fryses ned.

Læs også: Sund opskrift: Bagt græskarsalat med quinoa, feta og kikærter

Er kartofler sunde?

Ja, men intet skal overdrives.

Kartofler er en vigtig kilde til vitamin C og B6, folinsyre og kalium. Deres skind indeholder antioxidanter og andre værdifulde næringsstoffer. Kartofler sænker blodtrykket og hjælper os med at tabe os.

Pas på med pommes frites og chips

Når vi taler om sundhedsfordelene ved kartofler, mener vi absolut ikke chips og pommes frites. Selvom de er lavet af kartofler, er de langt fra en sund grøntsag. De fremmer fedme, hjertesygdomme og diabetes.

Hvem bør ikke spise kartofler?

Hvis kogte eller bagte kartofler er så sunde, er der så nogen, der ikke har godt af at spise dem?

Læs også: Grøntsagsmuffins: Den nye favorit hele familien elsker

Ja, men det er undtagelsestilfælde. Hvis man skal undgå stivelse, så skal man holde sig fra kartoflerne.

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse

Læs også: Lasagne uden pasta – sundt twist på en klassiker

Andre Artikler

Pumpkin spice-pandekager – nem opskrift på efterårets hit

Vil du forkæle dig selv med lækre, luftige og krydrede pandekager? Så er denne opskrift på sunde pumpkin spice-pandekager lige noget for dig!

Denne røde drik kan sænke dit blodtryk – især hvis du er over 60

Forskere har opdaget en overraskende drik, som kan spille en vigtig rolle for dit blodtryk, når du bliver ældre.

Hvilke helbredsproblemer kan forudsige Alzheimer’s og Parkinson’s?

Neurodegenerative sygdomme udvikler sig ofte i det skjulte, og symptomerne viser sig først efter mange års ubemærkede ændringer...

Dette sker i din hjerne, når du tager en lur

At tage en lur i løbet af dagen lyder måske som dovenskab, men forskningen viser noget helt andet....

Pumpkin spice-pandekager – nem opskrift på efterårets hit

Vil du forkæle dig selv med lækre, luftige og krydrede pandekager? Så er denne opskrift på sunde pumpkin spice-pandekager lige noget for dig!

Denne røde drik kan sænke dit blodtryk – især hvis du er over 60

Forskere har opdaget en overraskende drik, som kan spille en vigtig rolle for dit blodtryk, når du bliver ældre.

Hvilke helbredsproblemer kan forudsige Alzheimer’s og Parkinson’s?

Neurodegenerative sygdomme udvikler sig ofte i det skjulte, og symptomerne viser sig først efter mange års ubemærkede ændringer...