Kokkene afslører: Det her må du aldrig lave i en nonstick-pande

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Nonstick-pander er elsket i de fleste køkkener, fordi de gør det nemt at lave alt fra æg til pandekager uden at bekymre sig om fastbrændt mad. Men selvom de er praktiske, er de langt fra uopslidelige. Bruges de forkert, slides belægningen hurtigt ned, og panden mister sin effekt. Her er de typiske fejl, du bør undgå, hvis din pande skal holde længere.

Lav ikke sauce i den

Foto Shutterstockcom

En god sauce kræver de små karamelliserede brune stegerester, som nonstick-pander ikke kan danne. Desuden forkorter langtidssimring pandens levetid.

Undgå syreholdige retter

Foto Shutterstockcom

Tomater, vin og citrus er hårdt for belægningen. Syrer kan over tid nedbryde overfladen og gøre panden mindre effektiv.

Brug ikke for høj varme

Foto Shutterstockcom

Nonstick-pander tåler ikke ekstrem varme. Ved temperaturer over middelhøj begynder belægningen at boble eller skalle af.

Læs også: Ny forskning: Middelhavskosten kan sænke blodtrykket – selv hos risikogrupper

Sæt den aldrig under grillen

Foto Shutterstockcom

Direkte varme fra en ovngrill ødelægger nonstick-belægningen hurtigt og kan endda få panden til at slå sig.

Lad ikke maden stå i panden

Foto Shutterstockcom

Det virker nemt at gemme rester i panden, men syre og fedtstoffer fra maden skader belægningen over tid.

Drop nonstick-spray

Free black cooking pan image“/ CC0 1.0

Selvom navnet snyder, kan sprayen efterlade en klistret belægning, der gør panden sværere at rengøre og mindre effektiv.

Brug aldrig metalredskaber

Frying pan kitchen“/ CC0 1.0

En gaffel, kniv eller metalske laver ridser i overfladen. Når først belægningen er beskadiget, er der ingen vej tilbage.

Læs også: Drik dig til en fladere mave: Naturligt, nemt og hurtigt

Undgå opvaskemaskinen

Foto Shutterstock

Maskinopvask og stærke midler slider hurtigt på belægningen. Håndvask i varmt vand med en blød svamp er det bedste valg.

Køl ikke panden for hurtigt ned

Foto Shutterstockcom

Hæld aldrig koldt vand i en glohed nonstick-pande. Det kan få metallet til at slå sig og belægningen til at revne.

Stabel ikke pander oven på hinanden

Foto Shutterstockcom

Når pander står i en bunke, kan belægningen blive ridset. Brug en klud imellem eller hæng dem op i stedet.

Artiklen er baseret på informationer fra EatingWell

Læs også: Ekspert: Disse almindelige fødevarer er ikke så sunde, som de ser ud

Læs også: Ny forskning: Visse forarbejdede fedtstoffer påvirker ikke hjertet negativt

Andre Artikler

Forskning viser: Daglige gåture kan udsætte alzheimer i op til syv år

Et nyt studie fra hospitalet Mass General Brigham i Boston viser, at daglige gåture kan være et af...

Spis dig til mindre inflammation med disse smagfulde krydderier

Det er en vigtig del af et sundt liv at få antiinflammatoriske fødevarer ind i kosten. Det gælder...

Forskellen mellem svine- og kalkunbacon er minimal

Kalkunbacon bliver ofte betragtet som et sundere alternativ til svinebacon, men forskellene er mindre, end mange tror.Kalkunbacon...

Spis dig til nok magnesium med disse sunde bælgfrugter

De fleste voksne kan opfylde deres magnesiumbehov gennem en varieret kost, hvor bælgfrugter kan være en værdifuld kilde.Her...

Forskning viser: Daglige gåture kan udsætte alzheimer i op til syv år

Et nyt studie fra hospitalet Mass General Brigham i Boston viser, at daglige gåture kan være et af...

Spis dig til mindre inflammation med disse smagfulde krydderier

Det er en vigtig del af et sundt liv at få antiinflammatoriske fødevarer ind i kosten. Det gælder...

Forskellen mellem svine- og kalkunbacon er minimal

Kalkunbacon bliver ofte betragtet som et sundere alternativ til svinebacon, men forskellene er mindre, end mange tror.Kalkunbacon...