Mange laver denne fejl med æg i køleskabet: Kan være farligt

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Mange danskere laver en udbredt fejl med æggene i køleskabet

Mange danskere tænker ikke videre over det, når de sætter æggene i køleskabet efter indkøbsturen.

Det føles som den mest logiske og sikre løsning. Men faktisk er der stor risiko for, at du – uden at vide det – opbevarer dine æg på en måde, der kan give alvorlige følger.

Hvorfor æg kræver særlig opmærksomhed

Selvom æggene ser uskadelige ud, kan de gemme på usynlige trusler. Hvis æggene ikke opbevares korrekt, kan skadelige bakterier som salmonella udvikle sig og ende i dine måltider.

Risikoen øges, hvis æggene får lov at stå ved svingende temperaturer – eksempelvis i køleskabets dør, hvor temperaturen varierer mest.

Læs også: De 25 dagligvarer eksperter siger, du bør undgå

Eksperter anbefaler, at æg altid opbevares i køleskabets kolde sektion ved cirka 4 grader og aldrig i døren.

Desuden bør du lade æggene blive i den originale bakke, som beskytter dem mod stød, lugte og giver overblik over udløbsdatoen.

Sådan undgår du de klassiske æggefejl

For at mindske risikoen for madforgiftning skal du være særligt opmærksom på følgende:

  • Opbevar altid æg ved stabil, lav temperatur
  • Brug ikke beskadigede eller revnede æg
  • Lad aldrig rå æg komme i kontakt med råt kød
  • Opbevar slåede æg i lukket beholder og brug dem inden 24 timer
  • Brug æggene i den rækkefølge, de er købt

Én fejl kan få alvorlige konsekvenser

Det kræver ikke meget at undgå fejlene – men konsekvenserne af at ignorere dem kan være alvorlige.

Læs også: Denne simple vane kan sænke din risiko for dødelige sygdomme

Enkle ændringer i dine køkkenvaner kan spare dig for både sygdom og bekymring. Når du sætter æggene på plads, er det værd at bruge få sekunder ekstra på at sikre, at de står rigtigt – det kan være forskellen på et sikkert måltid og madforgiftning.

Artiklen er baseret på informationer fra Nyheder24

Læs også: Kan du spise kød efter udløbsdatoen, hvis det bliver stegt?

Andre Artikler

Tilføj ekstra protein i din dagligdag med disse toppings

Vil du gerne have mere protein uden at ty til pulver og shakes? Små tilføjelser kan gøre en...

Første tilfælde registreret: Flåterne spreder en dødelig sygdom

En ny flåtbåren infektion er dukket op og kan vise sig at være mere farlig end Lyme-sygdommen.

Bør du tage magnesium? Sådan ved du, om din krop har brug for det

Magnesium er essentielt for kroppen, men mange tager det uden at have behov.Faktisk er det kun i...

Squashboller uden hvidt mel – de her SKAL du bare bage!

Disse squashboller er fyldt med fibre, fuldkorn og grøntsager, og de smager fantastisk! Perfekte til både morgenmad og madpakken.

Tilføj ekstra protein i din dagligdag med disse toppings

Vil du gerne have mere protein uden at ty til pulver og shakes? Små tilføjelser kan gøre en...

Første tilfælde registreret: Flåterne spreder en dødelig sygdom

En ny flåtbåren infektion er dukket op og kan vise sig at være mere farlig end Lyme-sygdommen.

Bør du tage magnesium? Sådan ved du, om din krop har brug for det

Magnesium er essentielt for kroppen, men mange tager det uden at have behov.Faktisk er det kun i...