Ny undersøgelse: Disse dele af kyllingen må du aldrig spise

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Selvom kylling er en favorit på middagsbordet verden over, er der dele af fuglen, som ifølge en ny kinesisk undersøgelse faktisk kan være sundhedsskadelige.

Kyllingeskindet gemmer på mere fedt end du tror

Foto Shutterstockcom

Mange elsker den sprøde overflade, men skindet består stort set kun af fedt og kan desuden gemme på bakterier, selv efter grundig stegning.

Lungerne kan skjule farlige parasitter

Foto Shutterstockcom

Kyllingelunger er sjældne i dansk madlavning, men i visse kulturer bruges de stadig.

Problemet er, at lungerne kan huse mikroorganismer og parasitter, som ikke altid dør ved høje temperaturer.

Læs også: Velkendt grøntsag trukket tilbage efter to tragiske dødsfald

Hovedet kan samle pesticidrester

Foto Shutterstockcom

Kyllingehovedet bruges nogle gange i supper eller fond, men eksperter advarer om, at det kan ophobe pesticider fra foder og forurenende stoffer fra miljøet.

Tarmene er en bakteriebombe

Foto Shutterstockcom

Tarmene kan indeholde mange bakterier, som er svære at eliminere helt. Derfor bør de undgås, især hvis du ikke er trænet i korrekt rensning.

Fødderne er ikke altid rene

Foto Shutterstockcom

I nogle kulturer er kyllingefødder en delikatesse, men de kan gemme på snavs og bakterier, da de er i konstant kontakt med underlaget.

Hjertet skal spises med forsigtighed

Foto Shutterstockcom

Selvom kyllingehjerte kan være en proteinkilde, bør det spises i moderation, da det kan indeholde rester af stresshormoner.

Læs også: Disse ultra-forarbejdede fødevarer kan faktisk være gode for dig

Kråsen kræver grundig rensning

Foto Shutterstockcom

Kråsen kan være fuld af sten og snavs fra fordøjelsen. Hvis ikke den renses korrekt, kan du risikere at få uønskede bakterier med i retten.

Halsen kan ophobe bakterier

Foto Shutterstockcom

Kyllingehalsen bruges nogle gange til fond, men den kan samle bakterier, der ikke altid dræbes ved almindelig kogning.

Vingespidser giver næsten ingen næring

Foto Shutterstockcom

Vingespidser består primært af skind og knogle, hvilket betyder, at de bidrager med meget lidt kød og næring, men til gengæld kan gemme fedt og bakterier.

Blodrester i marven

Foto Shutterstockcom

Knoglemarv kan gemme blodrester, som ikke altid bliver helt gennemstegt.

Læs også: Så meget protein bør du spise – baseret på din kropstype

Derfor er det klogt at undgå at gnave på knoglerne, især hvis kyllingen er stegt ved lav temperatur.

Artiklen er baseret på informationer fra Den Offentlige.

Læs også: Forskere advarer: Almindelig ingrediens i danskernes køkken kan øge risikoen for kræft

Andre Artikler

Opskrift: Sundae med kokos, jordbær og skyr – uden tilsat sukker

Denne sunde sommerdessert smager som ferie – og kræver ingen sukker

Velkendt grøntsag trukket tilbage efter to tragiske dødsfald

En uventet tragedie har sat myndighederne på højeste alarmniveau og ført til en landsdækkende tilbagetrækning af en populær grøntsag.

Undersøgelse afslører: Sådan opdager du, at forholdet er i farezonen

Nogle forhold går ikke i stykker fra den ene dag til den anden – de visner langsomt uden,...

Disse ultra-forarbejdede fødevarer kan faktisk være gode for dig

Ikke alle ultra-forarbejdede fødevarer er skurke i køkkenet.En ny vurdering fra American Heart Association gør op med...

Opskrift: Sundae med kokos, jordbær og skyr – uden tilsat sukker

Denne sunde sommerdessert smager som ferie – og kræver ingen sukker

Velkendt grøntsag trukket tilbage efter to tragiske dødsfald

En uventet tragedie har sat myndighederne på højeste alarmniveau og ført til en landsdækkende tilbagetrækning af en populær grøntsag.

Undersøgelse afslører: Sådan opdager du, at forholdet er i farezonen

Nogle forhold går ikke i stykker fra den ene dag til den anden – de visner langsomt uden,...