Sund hindbærkage: Forkæl dig selv med god samvittighed

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Vi har opskriften på en lækker og sund kage, som du kan nyde med god samvittighed.

At finde balancen mellem lækker smag og sund ernæring kan ofte virke som en umulig opgave, især når det handler om kager.

Men det behøver faktisk ikke at være sådan.

Denne opskrift er både nem at lave, smagfuld og fuld af gode ingredienser.

Kagen er perfekt til dig, der elsker søde sager, men gerne vil undgå for meget sukker, smør og hvidt mel.

Læs også: Drik dette dagligt – og du kan leve længere med kræft, siger nyt studie

Ingredienser:

  • 150 g mandelmel (eller havregryn blendet til mel)
  • 50 g kokosmel
  • 1 tsk bagepulver
  • Korn fra 1/2 vaniljestang
  • 1 knivspids salt
  • 150 gram frosne hindbær
  • 3 æg
  • 2 spsk honning eller ahornsirup (kan justeres efter smag)
  • 1 dl usødet mandelmælk (eller anden plantemælk)
  • 2 spsk kokosolie (smeltet)

Ekstra:

  • 50 g hakket mørk chokolade (min. 70 % kakao)
  • En håndfuld hakkede nødder

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen: Tænd ovnen på 180 grader (varmluft). Klargør en springform (ca. 20 cm i diameter) og beklæd den med bagepapir eller smør den med lidt kokosolie.
  2. Bland de tørre ingredienser: I en stor skål blandes mandelmel, kokosmel, bagepulver, korn fra en halv vaniljestang og salt. Rør det godt sammen, så det fordeles jævnt.
  3. Mos og mix de våde ingredienser: Mos hindbærerne grundigt i en anden skål, så de bliver til en cremet masse. Tilsæt æggene, honning, mandelmælk og den smeltede kokosolie. Pisk det hele sammen, indtil blandingen er ensartet.
  4. Samling af dejen: Hæld de våde ingredienser over i skålen med de tørre ingredienser. Rør det hele sammen med en dejskraber eller ske, indtil du får en jævn dej. Hvis du vil tilføje hakket chokolade eller nødder, skal det gøres nu.
  5. Bagning: Hæld dejen i den klargjorte springform og glat overfladen med en dejskraber. Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter. Tjek med en tandstik, at der ikke hænger flydende dej på den.
  6. Afkøling: Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af på en bagerist, inden du fjerner den fra formen.

Læs også: Madvarer, der næsten aldrig bliver for gamle – har du dem i dit køkken?

Andre Artikler

Ukendt symptom kan være et tidligt tegn på Parkinsons – mange opdager det ikke

Mange oplever forandringer i kroppen, som de ikke skænker en tanke.

Drik dette dagligt – og du kan leve længere med kræft, siger nyt studie

En undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse antyder, at grøn te kan forbedre overlevelsen ved æggestokkræft – men eksperter stiller...

Mand overlever 100 dage med metalhjerte – nyt håb for hjertesyge

Hjertesygdomme er en af de mest udbredte dødsårsager i verden. Måske kender du nogen, der har ventet i årevis på et donorhjerte, eller måske har du selv oplevet frygten for en alvorlig hjertefejl.

Farlig virus eksploderer i Europa – børn er i størst risiko

Europa står over for den største sundhedskrise i årtier, og sygdommen, der er på fremmarch, er ikke ny – tværtimod.

Ukendt symptom kan være et tidligt tegn på Parkinsons – mange opdager det ikke

Mange oplever forandringer i kroppen, som de ikke skænker en tanke.

Drik dette dagligt – og du kan leve længere med kræft, siger nyt studie

En undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse antyder, at grøn te kan forbedre overlevelsen ved æggestokkræft – men eksperter stiller...

Mand overlever 100 dage med metalhjerte – nyt håb for hjertesyge

Hjertesygdomme er en af de mest udbredte dødsårsager i verden. Måske kender du nogen, der har ventet i årevis på et donorhjerte, eller måske har du selv oplevet frygten for en alvorlig hjertefejl.