Når temperaturen falder, stiger lysten til varm og nærende mad, og her er suppe et genialt valg.
Ifølge ernæringseksperter kan supper gøre underværker for fordøjelsen og immunforsvaret, især hvis du vælger de rigtige ingredienser.
Her får du nogle gode grunde til at lade suppen fylde mere i din kost.
Suppe er en fiberbombe

Fyld suppen med grøntsager som gulerødder, løg og bønner, da de bidrager med masser af kostfibre, som understøtter en sund tarmflora.
Læs også: Guacamole uden avocado: Ungarns miljøvenlige twist smager næsten som den originale
Suppe hydrerer kroppen

Med sit høje væskeindhold hjælper suppe med at opretholde væskebalancen, hvilket er vigtigt for en velfungerende fordøjelse.
Suppe er fyldt med præbiotika

Løg, hvidløg og skalotteløg er rige på præbiotika, som nærer de gode tarmbakterier og styrker tarmsundheden.
Suppe er letfordøjelig

Den flydende konsistens gør suppe nemmere at fordøje end mange andre måltider, ideelt for sarte maver.
Suppen kan være en probiotisk kilde

Supper med fermenterede ingredienser som miso og kimchi tilfører gode bakterier, der fremmer tarmens balance.
Læs også: Mange indtager denne drik imod sygdom - men virker den?
Bouillon styrker tarmvæggen

Suppen baseret på bouillon indeholder glycin, en aminosyre, der understøtter opbygningen af en sund tarmvæg.
Miso giver både smag og sundhed

Miso er en varmebestandig probiotisk ingrediens, som både giver dybde og tarmvenlige bakterier til din suppe.
Suppe passer til efteråret

Når temperaturen falder, har kroppen godt af varm mad, og suppe opfylder det behov på en nærende måde.
Suppe styrker immunforsvaret

Med ingredienser som hvidløg, ingefær og grøntsager kan suppe hjælpe dig med at stå stærkere i forkølelsessæsonen.
Læs også: Hvad sker der i kroppen hvis du ikke spiser i 7 dage?
Fermenterede toppings er guld værd

Top din suppe med kimchi eller sauerkraut for ekstra smag og tarmvenlige bakterier.
Du får meget ud af få ingredienser

Selv en simpel suppe med få grøntsager kan give dig et væld af vitaminer og mineraler.
Suppen mætter uden at belaste

På trods af sin lethed kan suppe holde dig mæt længe – uden at føles tung i maven.
Du kan nemt tilføje fuldkorn

Brun ris, byg og quinoa kan koges med i suppen og giver både tekstur og ekstra fibre.
Læs også: Drop dette i din madplan, hvis du vil undgå tandkødsproblemer
Du kan tilpasse smagen sundt

Krydderurter, citron og eddike kan løfte smagen uden at gå på kompromis med sundheden.
Suppen skaber plads til variation

Fra minestrone til misosuppe. Der er uendelige muligheder for at få variation og flere næringsstoffer.
Velegnet til sarte maver

Hvis du har fordøjelsesproblemer, kan suppe være et skånsomt og nærende måltid.
Suppen kan redde madspild

Du kan bruge grøntsagsrester og frysevarer og stadig skabe en sund og lækker ret.
Læs også: Netto, Lidl og andre store kæder med klart budskab: Drop denne vare
Det er nemt at tilføje protein

Bønner, linser og kylling giver dig et godt proteintilskud i hver skefuld.
Suppen er en god base for grønt

Det er en genial måde at få flere grøntsager i din daglige kost, især dem du ellers sjældent spiser.
Perfekt til meal prep

Du kan lave store portioner og gemme i køleskabet eller fryseren – altid klar til et sundt måltid.
Artiklen er baseret på informationer fra Real Simple.