Nu behøver borgere i Region Sjælland ikke længere gå via egen læge for at få tilskud til fysioterapi ved smerter i muskler og led.
Den nye forsøgsordning, kaldet „Direkte adgang til fysioterapi‟, betyder, at man kan opsøge en fysioterapeut direkte – og stadig få offentlig støtte til behandlingen.
Det skriver Danske Fysioterapeuter i en pressemeddelelse.
Ordningen er blevet til på initiativ fra Danske Fysioterapeuter, der længe har arbejdet for at gøre adgangen til fysioterapi lettere og hurtigere.
Læs også: Drop slankekuren: Disse 10 naturlige metoder virker bedre
Ifølge Jeanette Præstegaard, formand for Danske Fysioterapeuter, handler det både om at sikre bedre behandling og at bruge sundhedsvæsenets ressourcer mere effektivt.
„Tidlig behandling er vigtig, og erfaringer fra udlandet viser, at det både skaber højere patienttilfredshed og sparer samfundet penge‟, udtaler hun i pressemeddelelsen.
Internationale erfaringer taler for modellen
Idéen er ikke ny. I flere lande har man allerede gode erfaringer med direkte adgang til fysioterapi, og de peger alle i samme retning: Højere patienttilfredshed og færre udgifter.
Jeanette Præstegaard fremhæver, at forsøget i Region Sjælland bygger videre på tidligere projekter, blandt andet i Region Hovedstaden, og at der er bred politisk opbakning.
Læs også: Geniale husråd mod mavepine – som faktisk virker!
Kan blive en landsdækkende løsning
Ambitionen med forsøgsordningen stopper ikke ved regionsgrænsen.
Hvis resultaterne lever op til forventningerne, kan modellen bredes ud til resten af landet.
Det vil i så fald være et markant skifte i, hvordan borgerne møder sundhedssystemet.
„Vi har store forhåbninger til, at projektet bliver et afgørende skridt på vejen mod en landsdækkende ordning. Det er en oplagt og klog måde at indrette sundhedsvæsenet på – og vi er klar til at tage det ansvar, det kræver‟, siger Jeanette Præstegaard.
Læs også: Sådan viser kroppen, at dit stresshormon er ude af kontrol
Projektet følges tæt af både politikere og sundhedsaktører, og resultaterne herfra kan blive afgørende for fremtidens sundhedstilbud til danskere med smerter i bevægeapparatet.
Artiklen er baseret på informationer fra Via Ritzau.
Læs også: Delt forskning: Små børn bør måske spise det, de er allergiske overfor