Cremet chiagrød med bær og sprød topping

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Start dagen med en cremet, sund chiagrød spækket med bær og knas. En morgenmad, der både forkæler smagsløgene og kroppen!

Ingredienser (1 portion):

  • 2 spsk chiafrø
  • 2 dl usødet mandelmælk (eller anden plantemælk)
  • 1 tsk honning eller ahornsirup (valgfrit)
  • ½ tsk vaniljepulver
  • En håndfuld friske bær (blåbær, hindbær eller jordbær)
  • 1 spsk mandelsmør eller peanutbutter
  • En håndfuld ristede nødder eller granola til topping

Sådan gør du:

  1. Rør chiafrø, mandelmælk, vaniljepulver og honning sammen i en skål eller et glas.
  2. Stil blandingen i køleskabet i mindst 3 timer – gerne natten over.
  3. Når chiagrøden er blevet fast og cremet, rør rundt og top med bær, nøddesmør og sprød topping.
  4. Nyd med en god kop kaffe eller te – og føl dig mæt og energifyldt helt til frokost.

Læs også: Sprøde og saftige græskarvafler – uimodståelig opskrift

Andre Artikler

Ny forskning: Vand, te og kaffe kan forlænge din levetid

En ny undersøgelse publiceret i the British Journal of Nutrition viser, at en enkel daglig rutine med vand, kaffe...

Julefrokost uden maveproblemer – sådan klarer du det

Det er snart julefrokostsæson, og det betyder hyggelige sammenkomster, gode grin og rigelige mængder mad.Men for dem med...

Sådan undgår du madforgiftning fra ris, pasta og kartofler

Hvert år smider mange mennesker store mængder ris, pasta, kartofler og andre kornprodukter ud.Men med nogle få...

Tidlig morgenmad kan styrke longevity, viser nyt studie

Forskning peger på, at tidspunktet for dagens første måltid kan have betydning for både helbred og levealder.Det...

Ny forskning: Vand, te og kaffe kan forlænge din levetid

En ny undersøgelse publiceret i the British Journal of Nutrition viser, at en enkel daglig rutine med vand, kaffe...

Julefrokost uden maveproblemer – sådan klarer du det

Det er snart julefrokostsæson, og det betyder hyggelige sammenkomster, gode grin og rigelige mængder mad.Men for dem med...

Sådan undgår du madforgiftning fra ris, pasta og kartofler

Hvert år smider mange mennesker store mængder ris, pasta, kartofler og andre kornprodukter ud.Men med nogle få...