Squash i kage? Ja, du læste rigtigt. Selvom det måske lyder lidt mærkeligt, så er squash en fantastisk ingrediens i bagværk.
Den tilfører nemlig fugt, så kagen bliver blød og svampet – helt uden at smage af grøntsager.
Squashkagen er ideel, hvis du vil snige lidt ekstra grønt ind i kosten – især hos børn eller skeptiske voksne.
Opskrift på sund squashkage
Ingredienser
Læs også: Sund chokolademousse med avocado og banan
- 2 mellemstore squash (ca. 300 g revet)
- 3 æg
- 1 dl olivenolie eller rapsolie
- 100 g udstenede dadler (blødgjort i varmt vand i 10 min)
- 1 spsk honning (kan udelades)
- 1 tsk vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
- 2 tsk kanel
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1 nip salt
- 100 g havregryn (blendet til mel)
- 50 g groft hvedemel eller fuldkornsmel
- 50 g hakkede valnødder (valgfrit)
- Evt. 1 spsk chiafrø eller hørfrø for ekstra fibre
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 175 grader (almindelig ovn).
- Riv squashene groft, og pres væden fra med hænderne eller et rent viskestykke.
- Blend dadlerne sammen med olie, æg og vanilje til en ensartet masse.
- I en stor skål blandes de tørre ingredienser: havregrynsmel, hvedemel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og salt.
- Tilsæt dadelmassen til de tørre ingredienser, og rør godt rundt.
- Vend squash og evt. hakkede valnødder i dejen.
- Hæld dejen i en smurt form (fx en lille rugbrødsform eller springform).
- Bag i ca. 40-45 minutter – tjek med en tandstik om den er gennembagt.
Kagen smager fantastisk både lun og kold. Den holder sig frisk i 3-4 dage i en lufttæt beholder og kan også fryses ned i skiver.
Tips og variationer
Ønsker du noget lækker topping på kagen, kan du også drysse den med lidt kokosmel eller finthakkede nødder på toppen før bagning for et dekorativt og knasende finish.
Du kan også nemt gøre kagen vegansk ved at erstatte æg med chiafrø (1 spsk chiafrø + 3 spsk vand pr. æg) og honning med ahornsirup eller dadelsirup.
Læs også: Snacks du måske troede var usunde – men som faktisk er supersunde