Den sundeste, mest svampede og smagfulde squashkage

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Har du en sød tand, men forsøger at holde dig til sunde vaner? Her er den perfekte løsning: en luftig, smagfuld squashkage.

Squash i kage? Ja, du læste rigtigt. Selvom det måske lyder lidt mærkeligt, så er squash en fantastisk ingrediens i bagværk.

Den tilfører nemlig fugt, så kagen bliver blød og svampet – helt uden at smage af grøntsager.

Squashkagen er ideel, hvis du vil snige lidt ekstra grønt ind i kosten – især hos børn eller skeptiske voksne.

Opskrift på sund squashkage

Ingredienser

Læs også: Sund chokoladekage med banan og havregryn

  • 2 mellemstore squash (ca. 300 g revet)
  • 3 æg
  • 1 dl olivenolie eller rapsolie
  • 100 g udstenede dadler (blødgjort i varmt vand i 10 min)
  • 1 spsk honning (kan udelades)
  • 1 tsk vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 nip salt
  • 100 g havregryn (blendet til mel)
  • 50 g groft hvedemel eller fuldkornsmel
  • 50 g hakkede valnødder (valgfrit)
  • Evt. 1 spsk chiafrø eller hørfrø for ekstra fibre

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på 175 grader (almindelig ovn).
  2. Riv squashene groft, og pres væden fra med hænderne eller et rent viskestykke.
  3. Blend dadlerne sammen med olie, æg og vanilje til en ensartet masse.
  4. I en stor skål blandes de tørre ingredienser: havregrynsmel, hvedemel, bagepulver, natron, kanel, ingefær og salt.
  5. Tilsæt dadelmassen til de tørre ingredienser, og rør godt rundt.
  6. Vend squash og evt. hakkede valnødder i dejen.
  7. Hæld dejen i en smurt form (fx en lille rugbrødsform eller springform).
  8. Bag i ca. 40-45 minutter – tjek med en tandstik om den er gennembagt.

Kagen smager fantastisk både lun og kold. Den holder sig frisk i 3-4 dage i en lufttæt beholder og kan også fryses ned i skiver.

Tips og variationer

Ønsker du noget lækker topping på kagen, kan du også drysse den med lidt kokosmel eller finthakkede nødder på toppen før bagning for et dekorativt og knasende finish.

Du kan også nemt gøre kagen vegansk ved at erstatte æg med chiafrø (1 spsk chiafrø + 3 spsk vand pr. æg) og honning med ahornsirup eller dadelsirup.

Læs også: 5 overraskende lækre måder at bruge kikærter på

Andre Artikler

WHO: Hver sjette hospitalsinfektion kan ikke længere behandles normalt

En ny global rapport viser, at flere bakterier nu modstår selv de stærkeste behandlinger – og det bekymrer eksperter verden over.

Ny analyse: Plantekost giver større vægttab – også med mindre sunde valg

Et nyt studie peger på, at det især er fraværet af animalske produkter og ikke nødvendigvis “sunde” plantevalg, der giver vægttab hos voksne med overvægt.

Ny forskning: Faste kan koste dig din muskelmasse

En ny undersøgelse giver et mere nuanceret billede af en populær fasteform, som ganske vist fører til et hurtigt vægttab, men kan koste på muskelkontoen.

Kroppen kan selv frembringe en naturlig rus – sådan virker det

Kroppen rummer et avanceret signalsystem, som langt de færreste kender til, men som påvirker alt fra hukommelse til...

WHO: Hver sjette hospitalsinfektion kan ikke længere behandles normalt

En ny global rapport viser, at flere bakterier nu modstår selv de stærkeste behandlinger – og det bekymrer eksperter verden over.

Ny analyse: Plantekost giver større vægttab – også med mindre sunde valg

Et nyt studie peger på, at det især er fraværet af animalske produkter og ikke nødvendigvis “sunde” plantevalg, der giver vægttab hos voksne med overvægt.

Ny forskning: Faste kan koste dig din muskelmasse

En ny undersøgelse giver et mere nuanceret billede af en populær fasteform, som ganske vist fører til et hurtigt vægttab, men kan koste på muskelkontoen.