Denne grønne risotto er et hit for både krop og smagsløg

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Glem alt om tung fløde og smør – denne grønne risotto er både cremet, sund og fyldt med smag.

Risotto har ry for at være en kaloriebombe, men det behøver den ikke være.

Denne opskrift bevarer alt det, som vi elsker ved klassikeren – den cremede konsistens, de dybe smage og den hyggelige comfort food-fornemmelse.

Den har dog langt færre kalorier og masser af næring.

Lækker grøn risotto

Opskriften er til 2 personer.

Læs også: Denne hjemmelavede berliner döner smager bedre end den fra grillen – og så er den sund!

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 150 g risottoris (f.eks. arborio)
  • 1 dl hvidvin (kan udelades eller erstattes med ekstra bouillon)
  • 6-7 dl grøntsagsbouillon, varm
  • 100 g frisk spinat
  • 100 g frosne ærter
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk citronskal (økologisk)
  • 2 spsk gærflager eller 30 g revet parmesan (alt efter om du vil holde den vegansk)
  • Salt og friskkværnet peber
  • Eventuelt: Friske krydderurter som basilikum eller persille til pynt eller en hjemmelavet pesto

Fremgangsmåde

  1. Varm olivenolie op i en mellemstor gryde ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg, og svits dem i 2-3 minutter, til de er bløde og gennemsigtige – ikke brune.
  2. Kom risottoris i gryden og rør rundt i ca. 1 minut, så de bliver let gennemsigtige i kanten.
  3. Hæld hvidvinen i, og lad den koge næsten helt væk. Vinen tilfører syre og dybde, men hvis du foretrækker det alkoholfrit, så brug blot en ekstra dl bouillon med lidt citronsaft i.
  4. Hæld en dl varm grøntsagsbouillon i ad gangen, og lad risene absorbere væsken, inden du tilsætter mere.
  5. Rør jævnligt, så risene ikke sætter sig i bunden.
  6. Gentag processen i ca. 18-20 minutter, indtil risene er møre men stadig har lidt bid. Du behøver måske ikke bruge al bouillonen.
  7. Når risottoen næsten er færdig, tilsætter du ærter og spinat.
  8. Vend dem i risottoen og lad dem varme med i 2-3 minutter. Spinat falder hurtigt sammen, og ærterne skal blot gennemvarmes.
  9. Rør citronsaft, citronskal og gærflager eller parmesan i risottoen.
  10. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  11. Servér risottoen varm, evt. pyntet med lidt friske krydderurter, ekstra citronskal og lidt hjemmelavet pesto.

Læs også: Denne sprøde wok med hvidkål redder din aftensmad

Andre Artikler

Advarsel! På så få minutter bliver dine børn påvirket af reklamer

Et simpelt øjeblik sætter gang i en kædereaktion, der kan få store konsekvenser for børns sundhed.

Diabetesmiddel kan blive et nyt våben mod kræft

Et velkendt lægemiddel, der i årtier er brugt til at behandle type 2-diabetes, kan nu vise sig at...

Sådan holder du dine knogler stærke, når du bliver ældre

Når vi bliver ældre, tænker mange på sygdomme som hjertekarsygdomme og kræft og de færreste på knoglebrud. Her...

Verdens 10 mest usunde jobs – se hvem der topper listen

Nogle job kan være farlige for både krop og sind – uanset hvor godt de betaler. Lalande Disability...

Advarsel! På så få minutter bliver dine børn påvirket af reklamer

Et simpelt øjeblik sætter gang i en kædereaktion, der kan få store konsekvenser for børns sundhed.

Diabetesmiddel kan blive et nyt våben mod kræft

Et velkendt lægemiddel, der i årtier er brugt til at behandle type 2-diabetes, kan nu vise sig at...

Sådan holder du dine knogler stærke, når du bliver ældre

Når vi bliver ældre, tænker mange på sygdomme som hjertekarsygdomme og kræft og de færreste på knoglebrud. Her...