Risotto har ry for at være en kaloriebombe, men det behøver den ikke være.
Denne opskrift bevarer alt det, som vi elsker ved klassikeren – den cremede konsistens, de dybe smage og den hyggelige comfort food-fornemmelse.
Den har dog langt færre kalorier og masser af næring.
Lækker grøn risotto
Opskriften er til 2 personer.
Læs også: Denne hjemmelavede berliner döner smager bedre end den fra grillen – og så er den sund!
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 1 lille løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, presset
- 150 g risottoris (f.eks. arborio)
- 1 dl hvidvin (kan udelades eller erstattes med ekstra bouillon)
- 6-7 dl grøntsagsbouillon, varm
- 100 g frisk spinat
- 100 g frosne ærter
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk citronskal (økologisk)
- 2 spsk gærflager eller 30 g revet parmesan (alt efter om du vil holde den vegansk)
- Salt og friskkværnet peber
- Eventuelt: Friske krydderurter som basilikum eller persille til pynt eller en hjemmelavet pesto
Fremgangsmåde
- Varm olivenolie op i en mellemstor gryde ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg, og svits dem i 2-3 minutter, til de er bløde og gennemsigtige – ikke brune.
- Kom risottoris i gryden og rør rundt i ca. 1 minut, så de bliver let gennemsigtige i kanten.
- Hæld hvidvinen i, og lad den koge næsten helt væk. Vinen tilfører syre og dybde, men hvis du foretrækker det alkoholfrit, så brug blot en ekstra dl bouillon med lidt citronsaft i.
- Hæld en dl varm grøntsagsbouillon i ad gangen, og lad risene absorbere væsken, inden du tilsætter mere.
- Rør jævnligt, så risene ikke sætter sig i bunden.
- Gentag processen i ca. 18-20 minutter, indtil risene er møre men stadig har lidt bid. Du behøver måske ikke bruge al bouillonen.
- Når risottoen næsten er færdig, tilsætter du ærter og spinat.
- Vend dem i risottoen og lad dem varme med i 2-3 minutter. Spinat falder hurtigt sammen, og ærterne skal blot gennemvarmes.
- Rør citronsaft, citronskal og gærflager eller parmesan i risottoen.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Servér risottoen varm, evt. pyntet med lidt friske krydderurter, ekstra citronskal og lidt hjemmelavet pesto.