Du MÅ prøve denne sommersalat med kirsebær, bacon og feta!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Glem alt om triste salater! Her får du opskriften på en frisk og sprød sommersalat.

Når solen skinner, og vi længes efter noget let og lækkert på tallerkenen, er det her den perfekte sommersalat, du skal kaste dig over.

Med en kombination af søde, saftige kirsebær, sprøde grøntsager, ristede pinjekerner og knasende kalkunbacon bliver det en salat, du ikke kan få nok af.

Den er skøn alene med et godt stykke brød eller som tilbehør til alt fra grillkød til fisk.

Kirsebærsalat

Ingredienser

Salat:

Læs også: Har du også lyst til rabarber hele sommeren? Så skal du prøve denne salat

200 g kirsebær
65 g rucola
½ agurk
½ rød peberfrugt
½ rødløg
35 g kalkunbacon
4 spsk pinjekerner
50 g fetaost

Dressing:

1 dl olivenolie
3 spsk balsamicoeddike
1 tsk honning
1 knivspids salt
1 knivspids sort peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at fjerne stilkene på kirsebærene.
  2. For at få stenene ud uden alt for meget sprøjt kan du lægge dem på et skærebræt og klemme dem let flade med et andet skærebræt, indtil de sprækker.
  3. Dæk eventuelt med et viskestykke for at beskytte tøjet. Fjern stenene og skær kirsebærene i halve.
  4. Skær kalkunbacon i små stykker og steg det sprødt på en tør pande. Læg det på køkkenrulle, så det overskydende fedt bliver suget op.
  5. Skyl agurk, rucola og peberfrugt. Skær agurk og peberfrugt i små tern. Pil rødløget og hak det fint.
  6. Kom pinjekernerne på en tør, varm pande og rist dem hurtigt, til de bliver let gyldne. Hold øje – de kan hurtigt brænde på.
  7. Hæld olivenolie, balsamicoeddike, honning, salt og peber i et glas med låg. Ryst glasset godt, så det hele emulgerer. Alternativt kan du piske det sammen i en skål.
  8. Læg rucola i en stor salatskål. Tilsæt de halve kirsebær, agurk, peberfrugt, rødløg og de ristede pinjekerner.
  9. Smulder fetaosten over. Knus det sprødstegte bacon mellem fingrene og drys det over salaten.
  10. Hæld balsamicodressingen ud over det hele og vend forsigtigt rundt, så dressingen fordeler sig jævnt.

Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.

Læs også: 3 geniale idéer til at få brugt dit gamle rugbrød

Læs også: Kokkene afslører: Sådan laver du den perfekte tortilla

Andre Artikler

Så mange danskere siger nej til alkohol, før de fylder 18 år

En undersøgelse viser en ny tendens i befolkning, når det angår alkohol.

Læge advarer: Denne populære drik skal du undgå i sommervarmen

Sommeren skulle være afslappende, men mange får det fysisk dårligt i varmen uden at forstå hvorfor. Det handler ikke kun om solen – men om, hvad du hælder i glasset.

Her er det bedste tidspunkt at tage dine vitaminer på

Mange tager kosttilskud uden at tænke over tidspunktet – men det kan have stor betydning for, hvor godt...

Har du også lyst til rabarber hele sommeren? Så skal du prøve denne salat

Har du også lyst til rabarber hele sommeren? Så skal du prøve denne salat.

Så mange danskere siger nej til alkohol, før de fylder 18 år

En undersøgelse viser en ny tendens i befolkning, når det angår alkohol.

Læge advarer: Denne populære drik skal du undgå i sommervarmen

Sommeren skulle være afslappende, men mange får det fysisk dårligt i varmen uden at forstå hvorfor. Det handler ikke kun om solen – men om, hvad du hælder i glasset.

Her er det bedste tidspunkt at tage dine vitaminer på

Mange tager kosttilskud uden at tænke over tidspunktet – men det kan have stor betydning for, hvor godt...