Elsker du Dubai chokolade? Så skal du prøve disse sunde Dubai-cookies

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Denne cookie smager syndigt og er samtidig lidt sundere end den klassiske udgave.

Dubai-cookien har i de seneste tid vundet stor popularitet – især for dens overdådige fylde, sprøde ydre og lækre kerne af smeltet dubai-fyld.

Her får du en version, der både smager syndigt og samtidig er lidt sundere end den klassiske udgave.

Sunde Dubai cookies

Opskriften giver ca. 18 stk.

Ingredienser

Pistaciecreme:

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

  • 170 g usaltede, ristede pistacienødder
  • 30 g tahin
  • 100 g mørk chokolade (70%), smeltet
  • 1 spsk honning (valgfrit)

Dubai fyld

  • 150 g kadayifdej
  • 10 g kokosolie
  • 240 g pistaciecreme

Cookies

  • 150 g plantemargarine eller kokosolie
  • 100 g kokossukker
  • 50 g honning
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 æg
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 2 g salt
  • 1 spsk chiafrø (valgfrit)
  • 100 g mørk chokolade (70%), hakket

Pynt

  • 200 g mørk chokolade (70%), smeltet
  • 20 g hakket pistacie

Fremgangsmåde

Cookies

  1. Pisk plantemargarine, kokossukker og honning sammen, til det er let og luftigt.
  2. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt mellem hvert.
  3. Bland fuldkornsmel, hvedemel, natron, salt, chiafrø og vanilje sammen.
  4. Vend de tørre ingredienser og den hakkede mørke chokolade i dejen.
  5. Form 18 kugler og stil dem på køl i mindst 1 time.
  6. Bag ved 175 grader i 10-12 min – de skal være let gyldne i kanten, men bløde i midten.
  7. Afkøl helt.

Pistaciecreme

  1. Blend pistacienødderne til fint smør.
  2. Tilsæt tahin og smeltet mørk chokolade (og evt. honning), og blend til glat creme.

Dubai fyld

  1. Hak kadayifdejen groft og rist den i kokosolie på en pande, til den er sprød og gylden.
  2. Lad det køle let af og rør det sammen med pistaciecremen.

Samling og pynt

  1. Fordel ca. 1-2 spsk fyld på hver småkage.
  2. Dæk med smeltet mørk chokolade.
  3. Drys hakkede pistacienødder over og lad det sætte sig helt.

Læs også: Spis dig sund med gurkemeje med disse lækre opskrifter

Læs også: Sprøde æble- og græskarchips - uden friture

Andre Artikler

Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

En frisk og farverig salat, der kombinerer det sprøde og det cremede med sødme og salt.

Bekæmp efterårstræthed med disse 6 gode metoder

Efteråret er over os, og mange oplever en øget træthed og mangel på energi efter en sommer med masser af sollys og lange ferier. Her får du 6 overraskende metoder, der kan hjælpe dig med at holde energien oppe gennem de kommende mørkere måneder.

Sådan opdager du kræft tidligt – symptomerne du bør reagere på

De tidlige tegn på kræft kan være svære at opdage, da symptomerne ofte er uspecifikke og kan forveksles...

Læger afslører: 11 tidlige tegn på type 2-diabetes, du ikke bør ignorere

Type 2-diabetes udvikler sig ofte langsomt og ubemærket, indtil symptomerne bliver for tydelige til at ignorere. Men læger...

Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

En frisk og farverig salat, der kombinerer det sprøde og det cremede med sødme og salt.

Bekæmp efterårstræthed med disse 6 gode metoder

Efteråret er over os, og mange oplever en øget træthed og mangel på energi efter en sommer med masser af sollys og lange ferier. Her får du 6 overraskende metoder, der kan hjælpe dig med at holde energien oppe gennem de kommende mørkere måneder.

Sådan opdager du kræft tidligt – symptomerne du bør reagere på

De tidlige tegn på kræft kan være svære at opdage, da symptomerne ofte er uspecifikke og kan forveksles...