Elsker du Dubai chokolade? Så skal du prøve disse sunde Dubai-cookies

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Denne cookie smager syndigt og er samtidig lidt sundere end den klassiske udgave.

Dubai-cookien har i de seneste tid vundet stor popularitet – især for dens overdådige fylde, sprøde ydre og lækre kerne af smeltet dubai-fyld.

Her får du en version, der både smager syndigt og samtidig er lidt sundere end den klassiske udgave.

Sunde Dubai cookies

Opskriften giver ca. 18 stk.

Ingredienser

Pistaciecreme:

Læs også: Spis dig sund med gurkemeje med disse lækre opskrifter

  • 170 g usaltede, ristede pistacienødder
  • 30 g tahin
  • 100 g mørk chokolade (70%), smeltet
  • 1 spsk honning (valgfrit)

Dubai fyld

  • 150 g kadayifdej
  • 10 g kokosolie
  • 240 g pistaciecreme

Cookies

  • 150 g plantemargarine eller kokosolie
  • 100 g kokossukker
  • 50 g honning
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 æg
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 2 g salt
  • 1 spsk chiafrø (valgfrit)
  • 100 g mørk chokolade (70%), hakket

Pynt

  • 200 g mørk chokolade (70%), smeltet
  • 20 g hakket pistacie

Fremgangsmåde

Cookies

  1. Pisk plantemargarine, kokossukker og honning sammen, til det er let og luftigt.
  2. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt mellem hvert.
  3. Bland fuldkornsmel, hvedemel, natron, salt, chiafrø og vanilje sammen.
  4. Vend de tørre ingredienser og den hakkede mørke chokolade i dejen.
  5. Form 18 kugler og stil dem på køl i mindst 1 time.
  6. Bag ved 175 grader i 10-12 min – de skal være let gyldne i kanten, men bløde i midten.
  7. Afkøl helt.

Pistaciecreme

  1. Blend pistacienødderne til fint smør.
  2. Tilsæt tahin og smeltet mørk chokolade (og evt. honning), og blend til glat creme.

Dubai fyld

  1. Hak kadayifdejen groft og rist den i kokosolie på en pande, til den er sprød og gylden.
  2. Lad det køle let af og rør det sammen med pistaciecremen.

Samling og pynt

  1. Fordel ca. 1-2 spsk fyld på hver småkage.
  2. Dæk med smeltet mørk chokolade.
  3. Drys hakkede pistacienødder over og lad det sætte sig helt.

Læs også: Sprøde æble- og græskarchips - uden friture

Læs også: Sorte halloween-burgerboller - uhyggeligt lækre

Andre Artikler

Derfor bør du spise græskar hele efteråret

Græskar forbindes ofte med efterår, men mange ved ikke, om det egentlig er en frugt eller en grøntsag....

Disse muskler er nøglen til et langt og aktivt liv

Et stærkt og velfungerende kropscenter handler ikke om synlige mavemuskler, men om de dybere muskler, der stabiliserer rygsøjlen,...

Dette sker i din krop, hvis du spiser kål

Kål er en kalorielet grøntsag fyldt med vitaminer, antioxidanter og kostfibre.Både rød og grøn kål har hver deres...

Disse snacks er lige så skadelige for dine tænder som sukker

Sukker får ofte skylden for huller i tænderne, men flere almindelige snacks kan faktisk gøre lige så stor...

Derfor bør du spise græskar hele efteråret

Græskar forbindes ofte med efterår, men mange ved ikke, om det egentlig er en frugt eller en grøntsag....

Disse muskler er nøglen til et langt og aktivt liv

Et stærkt og velfungerende kropscenter handler ikke om synlige mavemuskler, men om de dybere muskler, der stabiliserer rygsøjlen,...

Dette sker i din krop, hvis du spiser kål

Kål er en kalorielet grøntsag fyldt med vitaminer, antioxidanter og kostfibre.Både rød og grøn kål har hver deres...