Elsker du Dubai chokolade? Så skal du prøve disse sunde Dubai-cookies

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Denne cookie smager syndigt og er samtidig lidt sundere end den klassiske udgave.

Dubai-cookien har i de seneste tid vundet stor popularitet – især for dens overdådige fylde, sprøde ydre og lækre kerne af smeltet dubai-fyld.

Her får du en version, der både smager syndigt og samtidig er lidt sundere end den klassiske udgave.

Sunde Dubai cookies

Opskriften giver ca. 18 stk.

Ingredienser

Pistaciecreme:

Læs også: Derfor bør du måske tilsætte cola i din morgenkaffe

  • 170 g usaltede, ristede pistacienødder
  • 30 g tahin
  • 100 g mørk chokolade (70%), smeltet
  • 1 spsk honning (valgfrit)

Dubai fyld

  • 150 g kadayifdej
  • 10 g kokosolie
  • 240 g pistaciecreme

Cookies

  • 150 g plantemargarine eller kokosolie
  • 100 g kokossukker
  • 50 g honning
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 æg
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 2 g salt
  • 1 spsk chiafrø (valgfrit)
  • 100 g mørk chokolade (70%), hakket

Pynt

  • 200 g mørk chokolade (70%), smeltet
  • 20 g hakket pistacie

Fremgangsmåde

Cookies

  1. Pisk plantemargarine, kokossukker og honning sammen, til det er let og luftigt.
  2. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt mellem hvert.
  3. Bland fuldkornsmel, hvedemel, natron, salt, chiafrø og vanilje sammen.
  4. Vend de tørre ingredienser og den hakkede mørke chokolade i dejen.
  5. Form 18 kugler og stil dem på køl i mindst 1 time.
  6. Bag ved 175 grader i 10-12 min – de skal være let gyldne i kanten, men bløde i midten.
  7. Afkøl helt.

Pistaciecreme

  1. Blend pistacienødderne til fint smør.
  2. Tilsæt tahin og smeltet mørk chokolade (og evt. honning), og blend til glat creme.

Dubai fyld

  1. Hak kadayifdejen groft og rist den i kokosolie på en pande, til den er sprød og gylden.
  2. Lad det køle let af og rør det sammen med pistaciecremen.

Samling og pynt

  1. Fordel ca. 1-2 spsk fyld på hver småkage.
  2. Dæk med smeltet mørk chokolade.
  3. Drys hakkede pistacienødder over og lad det sætte sig helt.

Læs også: Denne hjemmelavede berliner döner smager bedre end den fra grillen – og så er den sund!

Læs også: Denne sprøde wok med hvidkål redder din aftensmad

Andre Artikler

Forskere afslører gennembrud i kræftdiagnose: Nu bliver flere reddet

Tidlig opdagelse redder liv: Ny forskning afslører markant fremgang i kampen mod kræft.

Sådan får du sommerklare silkebløde fødder med disse tricks

Ønsker du at slippe af med tørre, ru eller sprukne fødder?Død hud på fødderne er helt normalt...

Så tidligt bør du begynde at bruge solcreme i forårssolen

Forårssolen kan virke harmløs, men den kan gøre skade på huden, længe før vi når sommerens høje temperaturer....

Derfor bør du måske tilsætte cola i din morgenkaffe

Kaffe og cola lyder måske som en besynderlig kombination, men madanmelder Taryn Pire mener, at det er en...

Forskere afslører gennembrud i kræftdiagnose: Nu bliver flere reddet

Tidlig opdagelse redder liv: Ny forskning afslører markant fremgang i kampen mod kræft.

Sådan får du sommerklare silkebløde fødder med disse tricks

Ønsker du at slippe af med tørre, ru eller sprukne fødder?Død hud på fødderne er helt normalt...

Så tidligt bør du begynde at bruge solcreme i forårssolen

Forårssolen kan virke harmløs, men den kan gøre skade på huden, længe før vi når sommerens høje temperaturer....