Elsker du Dubai chokolade? Så skal du prøve disse sunde Dubai-cookies

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Denne cookie smager syndigt og er samtidig lidt sundere end den klassiske udgave.

Dubai-cookien har i de seneste tid vundet stor popularitet – især for dens overdådige fylde, sprøde ydre og lækre kerne af smeltet dubai-fyld.

Her får du en version, der både smager syndigt og samtidig er lidt sundere end den klassiske udgave.

Sunde Dubai cookies

Opskriften giver ca. 18 stk.

Ingredienser

Pistaciecreme:

Læs også: Opskrift på dadeltrøfler, der smager som romkugler

  • 170 g usaltede, ristede pistacienødder
  • 30 g tahin
  • 100 g mørk chokolade (70%), smeltet
  • 1 spsk honning (valgfrit)

Dubai fyld

  • 150 g kadayifdej
  • 10 g kokosolie
  • 240 g pistaciecreme

Cookies

  • 150 g plantemargarine eller kokosolie
  • 100 g kokossukker
  • 50 g honning
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 æg
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 2 g salt
  • 1 spsk chiafrø (valgfrit)
  • 100 g mørk chokolade (70%), hakket

Pynt

  • 200 g mørk chokolade (70%), smeltet
  • 20 g hakket pistacie

Fremgangsmåde

Cookies

  1. Pisk plantemargarine, kokossukker og honning sammen, til det er let og luftigt.
  2. Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør godt mellem hvert.
  3. Bland fuldkornsmel, hvedemel, natron, salt, chiafrø og vanilje sammen.
  4. Vend de tørre ingredienser og den hakkede mørke chokolade i dejen.
  5. Form 18 kugler og stil dem på køl i mindst 1 time.
  6. Bag ved 175 grader i 10-12 min – de skal være let gyldne i kanten, men bløde i midten.
  7. Afkøl helt.

Pistaciecreme

  1. Blend pistacienødderne til fint smør.
  2. Tilsæt tahin og smeltet mørk chokolade (og evt. honning), og blend til glat creme.

Dubai fyld

  1. Hak kadayifdejen groft og rist den i kokosolie på en pande, til den er sprød og gylden.
  2. Lad det køle let af og rør det sammen med pistaciecremen.

Samling og pynt

  1. Fordel ca. 1-2 spsk fyld på hver småkage.
  2. Dæk med smeltet mørk chokolade.
  3. Drys hakkede pistacienødder over og lad det sætte sig helt.

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

Andre Artikler

Studie undersøger sammenhæng mellem hårfarve og sårheling

En ny række forsøg med mus antyder, at vores hårfarve kan spille en større biologisk rolle, end de...

Nyt studie kortlægger langvarige følger af spiseforstyrrelser

En ny analyse af langvarige sygdomsforløb tegner et tydeligt billede af, hvor alvorlige følger spiseforstyrrelser kan få. Forskere...

Skimmelsvamp bliver et voksende sundhedsproblem efter ekstremt vejr

Når storme og skybrud rammer, tænker de fleste først på ødelagte huse, strømafbrydelser og forsikringer. Men for mange...

Derfor kan en kold pande være nøglen til bedre nattesøvn

Mange kender følelsen af at ligge vågen, mens minutterne tikker af sted, og kroppen nægter at falde til...

Studie undersøger sammenhæng mellem hårfarve og sårheling

En ny række forsøg med mus antyder, at vores hårfarve kan spille en større biologisk rolle, end de...

Nyt studie kortlægger langvarige følger af spiseforstyrrelser

En ny analyse af langvarige sygdomsforløb tegner et tydeligt billede af, hvor alvorlige følger spiseforstyrrelser kan få. Forskere...

Skimmelsvamp bliver et voksende sundhedsproblem efter ekstremt vejr

Når storme og skybrud rammer, tænker de fleste først på ødelagte huse, strømafbrydelser og forsikringer. Men for mange...