Fordele ved peberfrugter
Peberfrugten er en ideel fødevare, hvis du vil holde dig sund og samtidig skære ned på kalorierne. Her er et par af de sundhedsmæssige fordele.
- Styrker immunforsvaret: Peberfrugter er fyldt med A- og C-vitaminer, som begge er kendt for at støtte kroppens immunforsvar. De hjælper med at bekæmpe infektioner og forkølelse.
 - Godt for din hud: C-vitaminer i peberfrugter stimulerer dannelsen af collagen, som er afgørende for sund hud og bindevæv. Derudover beskytter A-vitaminer mod tør hud og solens UV-stråler.
 - Fremmer jernoptagelsen: Kvinder mangler ofte jern, men peberfrugternes C-vitaminer hjælper kroppen med at optage jern fra kosten.
 
Anne Hjernøes frokostbolle med hummus og lun peberfrugtsalat
1 person
Ingredienser
Læs også: Sunde rødbedeboller – luftige og perfekte til madpakken
- 1 gulerodsbolle
 - 4 spsk hummus
 - 2 salatblade eller 1 håndfuld frisk babyspinat
 - 1 lille bundt brøndkarse eller citronmelisse
 
Peberfrugtcreme
- 1 rød peberfrugt
 - 1 rødløg
 - 1 tsk koldpresset jomfruolivenolie
 - 2 spsk æbleeddike
 - 2 tsk flydende honning
 - 1 drys flagesalt
 - 1 drys chiliflager eller stødt chili
 
Fremgangsmåde
- Rens peberfrugten og skær den i brede stykker.
 - Pil løget og skær det i kvarte.
 - Steg peberfrugt og løg i olien på en varm pande ved middel varme, til de bliver bløde.
 - Tilsæt æbleeddike og lad det simre, indtil eddiken fordamper.
 - Vend honning, salt og chili i retten.
 - Halver bollen, smør hummus på begge halvdele, og læg salaten på.
 - Fordel den lune peberfrugtsalat over bollen og top med urterne.
 
Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse og iForm.
Læs også: Crunchy sweet potato chips – sprøde, søde og uimodståelige