Når foråret banker på døren, er rabarber en af de første skatte fra haven.
Syrlig, frisk og spækket med vitaminer – rabarber er som skabt til en sund kage, der både smager og mætter uden at vælte kalorieregnskabet.
Ingredienser til en lækker rabarberkage
Tørre ingredienser:
- 150 g fuldkornshvedemel
- 50 g mandelmel (kan erstattes med havregryn)
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- ½ tsk salt
- 1 tsk kanel
- 2 æg
- 100 g græsk yoghurt (evt. skyr for ekstra protein)
- 75 ml ahornsirup eller flydende honning
- 50 ml raps- eller kokosolie
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 250 g rabarber (renset og skåret i små stykker)
- 100 g hindbær
- 1 spsk kokossukker (til at vende rabarberen i)
Fremgangsmåde
- Start med at skylle og skære rabarberne i små stykker. Vend dem i en skefuld kokossukker for at fremhæve den naturlige sødme, uden at gøre kagen for sød.
- I en stor skål røres fuldkornshvedemel, mandelmel, bagepulver, natron, salt og kanel godt sammen. Dette sikrer en ensartet dej og en luftig struktur.
- I en anden skål piskes æg, græsk yoghurt, ahornsirup, olie og vanilje sammen, indtil blandingen er jævn og cremet.
- Hæld de våde ingredienser over i skålen med de tørre ingredienser og rør forsigtigt sammen. Pas på ikke at overpiske – dejen skal blot være ensartet.
- Vend de sukkervendte rabarberstykker i dejen. Gem eventuelt lidt til at pynte kagen med på toppen for et ekstra flot resultat.
- Hæld dejen i en lille springform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir eller smurt let. Fordel evt. de sidste rabarberstykker ovenpå og hindbærene.
- Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175°C (almindelig ovn) i cirka 35-40 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.
Tips til ekstra sund nydelse
- Vil du gøre kagen endnu lettere? Brug æblemos i stedet for olie.
- Vil du booste proteinindholdet? Erstat halvdelen af melet med proteinpulver uden smag.
- Vil du have ekstra sprødhed? Drys lidt hakkede mandler på toppen inden bagning.
Server kagen lun med en skefuld græsk yoghurt eller til en kop kaffe eller te.
Læs også: Prøv fetadeller med krydderurter i stedet for frikadeller - du vil ikke fortryde det
Læs også: Denne sunde koldskål smager syndigt godt – og den hemmelige topping gør hele forskellen