Få sommer ind i køkkenet med denne uimodståelige sunde rabarberkage

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Denne sunde rabarberkage er saftig, syrlig og fuld af naturlige ingredienser – perfekt til både hverdag og gæster.

Når foråret banker på døren, er rabarber en af de første skatte fra haven.

Syrlig, frisk og spækket med vitaminer – rabarber er som skabt til en sund kage, der både smager og mætter uden at vælte kalorieregnskabet.

Ingredienser til en lækker rabarberkage

Tørre ingredienser:

  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 50 g mandelmel (kan erstattes med havregryn)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 2 æg
  • 100 g græsk yoghurt (evt. skyr for ekstra protein)
  • 75 ml ahornsirup eller flydende honning
  • 50 ml raps- eller kokosolie
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 250 g rabarber (renset og skåret i små stykker)
  • 100 g hindbær
  • 1 spsk kokossukker (til at vende rabarberen i)

Fremgangsmåde

  1. Start med at skylle og skære rabarberne i små stykker. Vend dem i en skefuld kokossukker for at fremhæve den naturlige sødme, uden at gøre kagen for sød.
  2. I en stor skål røres fuldkornshvedemel, mandelmel, bagepulver, natron, salt og kanel godt sammen. Dette sikrer en ensartet dej og en luftig struktur.
  3. I en anden skål piskes æg, græsk yoghurt, ahornsirup, olie og vanilje sammen, indtil blandingen er jævn og cremet.
  4. Hæld de våde ingredienser over i skålen med de tørre ingredienser og rør forsigtigt sammen. Pas på ikke at overpiske – dejen skal blot være ensartet.
  5. Vend de sukkervendte rabarberstykker i dejen. Gem eventuelt lidt til at pynte kagen med på toppen for et ekstra flot resultat.
  6. Hæld dejen i en lille springform (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir eller smurt let. Fordel evt. de sidste rabarberstykker ovenpå og hindbærene.
  7. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175°C (almindelig ovn) i cirka 35-40 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.

Tips til ekstra sund nydelse

  • Vil du gøre kagen endnu lettere? Brug æblemos i stedet for olie.
  • Vil du booste proteinindholdet? Erstat halvdelen af melet med proteinpulver uden smag.
  • Vil du have ekstra sprødhed? Drys lidt hakkede mandler på toppen inden bagning.

Server kagen lun med en skefuld græsk yoghurt eller til en kop kaffe eller te.

Læs også: Denne chokoladekage er så sund, at du kan spise den hver dag

Læs også: Chokoladeriskiks gør fejringen af chokoladens dag bedre

Andre Artikler

Ny banebrydende behandling får diabetikere til at droppe insulin

Flertallet af forsøgsdeltagere med svær diabetes kunne klare sig uden insulin efter kun 12 måneder.

Et enkelt børnehavebillede reddede 2-åriges liv: Mor opdager dødelig sygdom ved et tilfælde

Et uskyldigt børnehavebillede afslørede det, ingen kunne se med det blotte øje – og reddede en lille drengs liv.

Denne chokoladekage er så sund, at du kan spise den hver dag

I dag den 7. juli er det international chokoladedag – og vi har den ultimative opskrift på en sund raw chokoladekage, som er lige til at forkæle dig selv med.

Færre ryger, men flere bliver syge: Her er den skjulte årsag til lungekræft

Antallet af rygere går ned, men flere får stadig lungekræft. Nu mener forskere, at de har fundet den virkelige årsag.

Ny banebrydende behandling får diabetikere til at droppe insulin

Flertallet af forsøgsdeltagere med svær diabetes kunne klare sig uden insulin efter kun 12 måneder.

Et enkelt børnehavebillede reddede 2-åriges liv: Mor opdager dødelig sygdom ved et tilfælde

Et uskyldigt børnehavebillede afslørede det, ingen kunne se med det blotte øje – og reddede en lille drengs liv.

Denne chokoladekage er så sund, at du kan spise den hver dag

I dag den 7. juli er det international chokoladedag – og vi har den ultimative opskrift på en sund raw chokoladekage, som er lige til at forkæle dig selv med.