Foråret bringer friske, sprøde grøntsager, der er perfekte til en sund og let aftensmad. Denne opskrift kombinerer sæsonens bedste råvarer med proteinrig quinoa og en smagfuld urtedressing.
Ingredienser (2-3 personer)
Grillede grøntsager:
- 1 bundt grønne asparges
- 1 squash
- 1 rød peberfrugt
- 1 lille bundt forårsløg
- 1 håndfuld radiser
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
Quinoasalat:
- 1 dl quinoa
- 2 dl vand
- 1 håndfuld frisk spinat
- 1 håndfuld ærter (friske eller optøede fra frost)
- ½ citron (saft og lidt skal)
- 1 spsk olivenolie
Cremet urtedressing:
Læs også: Frisk forårssalat med grillede asparges, jordbær og citrusdressing
- 2 spsk skyr eller græsk yoghurt
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk honning
- 1 tsk dijonsennep
- 1 lille håndfuld frisk dild og persille (eller andre friske urter)
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
- Forbered quinoa: Skyl quinoa i koldt vand. Kog den i 2 dl vand i ca. 12-15 minutter, eller indtil væsken er absorberet. Lad den køle lidt af.
- Grill grøntsager: Skær squash og peberfrugt i skiver, knæk enderne af aspargesene, og skær forårsløg i mindre stykker. Vend alle grøntsagerne med olivenolie, salt og peber. Grill dem enten på en grillpande eller i ovnen ved 200°C i ca. 10-12 minutter, til de er let gyldne.
- Lav dressingen: Hak urterne fint, og rør dem sammen med skyr, olivenolie, honning, sennep, salt og peber. Smag til med citronsaft.
- Saml salaten: Vend quinoa med spinat, ærter, citronsaft, lidt citronskal og olivenolie. Top med de grillede grøntsager og skiver af friske radiser.
- Servering: Anret salaten på tallerkener, og dryp den cremede urtedressing over.
Tip!
- Tilsæt ristede mandler eller solsikkekerner for ekstra crunch.
- Server med et stykke grillet laks eller kylling, hvis du vil have mere protein.
Nyd en let og lækker forårsmiddag fyldt med smag og sæsonens grøntsager!
Læs også: Denne asiatiske agurkesalat går viralt på TikTok – her er opskriften