Forebyg kræft: Prøv vegetarisk butter chicken

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Det er ingen hemmelighed, at kød kan have alvorlige konsekvenser for din sundhed og øge risikoen for kræft. Du behøver dog ikke at gå på kompromis med smagen, når du undgår kød. Prøv i stedet denne vegetariske butter chicken, som både er lækker og sund.

Hvorfor bør du skære ned på kød?
Forskning viser, at et højt indtag af kød fra firbenede dyr, særligt forarbejdet kød som bacon og pølser, øger risikoen for tarmkræft. Ifølge Kræftens Bekæmpelse er stegeskorper og høje temperaturer under tilberedningen med til at danne kræftfremkaldende stoffer. Kød fra firbenede dyr indeholder også store mængder hæm-jern, som kan øge risikoen for kræft i tyk- og endetarm. Jern findes dog også i visse grøntsager og bær, men i en anden form kaldet non-hæm-jern, der i stedet beskytter mod kræft, og dermed er sunde. Hvis du vil reducere din risiko for kræft, anbefales det at spise mindre kød og fylde tallerkenen med grøntsager og fuldkorn.

Vegetarisk butter chicken 

4 personer

Ingredienser

Læs også: I Japan laver de omelet på denne måde – og den smager langt bedre end vores

  • 500 g kejserhatte
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. gurkemeje
  • 1/4 tsk. kanel
  • 1 ds. kokosmælk
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. kokosolie til stegning
  • Nigellafrø, chili og koriander til pynt
  • Ris og naanbrød til servering

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader og klargør en bageplade med bagepapir.
  2. Rens kejserhattene og riv dem i trevler med to gafler. Vend dem med olie, paprika, salt, cayennepeber og hvidløg. Bag dem i ovnen i 20 minutter, indtil de er sprøde i kanterne.
  3. Varm kokosolien op i en gryde ved medium varme. Steg løget mørt i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt hvidløg og krydderierne, og lad det stege med i et minut.
  5. Hæld kokosmælken i, og lad det koge op. Tilsæt de hakkede tomater, og lad det simre i 15 minutter.
  6. Vend de bagte kejserhatte i saucen, og rør rundt.
  7. Server med ris og eventuelt naanbrød og drys retten med nigellafrø, chili og koriander.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, Kræftens Bekæmpelse og bogen ‘Apropos – der er ikke noget kød i’ af Maria Engbjerg.

Læs også: Den ideelle ret til Sankt Hans – enklere kan det ikke gøres

Andre Artikler

57-årige kvinde tog på all-inclusive ferie til Kreta: få dage efter tog ferien en tragisk drejning

Hun tog afsted for at nyde solen – nu kæmper hun for livet på et fremmed hospital.

Reducer din stress på kun 5 minutter med disse enkle tricks

Du behøver ikke en hel yoga-retreat eller uendelige timers meditation for at finde ro.Ifølge forskningen kan bare...

I Japan laver de omelet på denne måde – og den smager langt bedre end vores

Sådan får du din omelet til at puffe op som en soufflé – med ét genialt trick fra Japan

Forskere chokerede: Kendt medicin ser ud til at mindske risikoen for demens

En ny opdagelse fra amerikanske forskere har afsløret en uventet effekt af en kendt medicin.

57-årige kvinde tog på all-inclusive ferie til Kreta: få dage efter tog ferien en tragisk drejning

Hun tog afsted for at nyde solen – nu kæmper hun for livet på et fremmed hospital.

Reducer din stress på kun 5 minutter med disse enkle tricks

Du behøver ikke en hel yoga-retreat eller uendelige timers meditation for at finde ro.Ifølge forskningen kan bare...

I Japan laver de omelet på denne måde – og den smager langt bedre end vores

Sådan får du din omelet til at puffe op som en soufflé – med ét genialt trick fra Japan