Forebyg kræft: Prøv vegetarisk butter chicken

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Det er ingen hemmelighed, at kød kan have alvorlige konsekvenser for din sundhed og øge risikoen for kræft. Du behøver dog ikke at gå på kompromis med smagen, når du undgår kød. Prøv i stedet denne vegetariske butter chicken, som både er lækker og sund.

Hvorfor bør du skære ned på kød?
Forskning viser, at et højt indtag af kød fra firbenede dyr, særligt forarbejdet kød som bacon og pølser, øger risikoen for tarmkræft. Ifølge Kræftens Bekæmpelse er stegeskorper og høje temperaturer under tilberedningen med til at danne kræftfremkaldende stoffer. Kød fra firbenede dyr indeholder også store mængder hæm-jern, som kan øge risikoen for kræft i tyk- og endetarm. Jern findes dog også i visse grøntsager og bær, men i en anden form kaldet non-hæm-jern, der i stedet beskytter mod kræft, og dermed er sunde. Hvis du vil reducere din risiko for kræft, anbefales det at spise mindre kød og fylde tallerkenen med grøntsager og fuldkorn.

Vegetarisk butter chicken 

4 personer

Ingredienser

Læs også: Frisk Forårssalat med Quinoa, Avocado og Citrondressing

  • 500 g kejserhatte
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 spsk. garam masala
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1/2 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. gurkemeje
  • 1/4 tsk. kanel
  • 1 ds. kokosmælk
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. kokosolie til stegning
  • Nigellafrø, chili og koriander til pynt
  • Ris og naanbrød til servering

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader og klargør en bageplade med bagepapir.
  2. Rens kejserhattene og riv dem i trevler med to gafler. Vend dem med olie, paprika, salt, cayennepeber og hvidløg. Bag dem i ovnen i 20 minutter, indtil de er sprøde i kanterne.
  3. Varm kokosolien op i en gryde ved medium varme. Steg løget mørt i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt hvidløg og krydderierne, og lad det stege med i et minut.
  5. Hæld kokosmælken i, og lad det koge op. Tilsæt de hakkede tomater, og lad det simre i 15 minutter.
  6. Vend de bagte kejserhatte i saucen, og rør rundt.
  7. Server med ris og eventuelt naanbrød og drys retten med nigellafrø, chili og koriander.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, Kræftens Bekæmpelse og bogen ‘Apropos – der er ikke noget kød i’ af Maria Engbjerg.

Læs også: Forårsfrisk aftensmad: Lun quinoasalat med grillede grøntsager og cremet urtedressing

Andre Artikler

Frisk Forårssalat med Quinoa, Avocado og Citrondressing

Foråret kalder på friske, lette retter fyldt med smag og næring.

Så meget bør du kunne løfte i skulderpres

Har du nogensinde tænkt over, hvor meget vægt du burde kunne løfte i et skulderpres? Styrkeniveauer varierer afhængigt...

Tegn på, at dit stressniveau er for højt

Stress er en naturlig del af livet, men når det bliver for overvældende, kan det påvirke både din...

Denne superfood slår æg på protein – og booster både muskler og testosteron

De fleste, der går op i sundhed og træning, ved, at protein er essentielt for muskelopbygning og restitution.

Frisk Forårssalat med Quinoa, Avocado og Citrondressing

Foråret kalder på friske, lette retter fyldt med smag og næring.

Så meget bør du kunne løfte i skulderpres

Har du nogensinde tænkt over, hvor meget vægt du burde kunne løfte i et skulderpres? Styrkeniveauer varierer afhængigt...

Tegn på, at dit stressniveau er for højt

Stress er en naturlig del af livet, men når det bliver for overvældende, kan det påvirke både din...