Frosne ærter slår friske – prøv denne ærtemos

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

De små grønne ærter er mere end bare et sødt og lækkert tilbehør, men de er rige på fibre, protein og essentielle vitaminer, som gavner din krop. Læs videre for at få opskriften på sprøde kartoffelpandekager serveret med en velsmagende og næringsrig ærtemos, som er let at lave og fyldt med sundhed.

Frosne ærter
Ærter er spækket med gode ting for din krop, hvilket gør dem til en oplagt ingrediens i kosten. De er fyldt med kostfibre, som holder din mave i gang og mætter godt. Derudover er de en god kilde til protein, som er afgørende for muskler og væv. Ærter indeholder også C- og K-vitamin, som styrker dit immunforsvar og dine knogler. 

En anden sund fordel er, at frosne ærter faktisk er bedre end de friske på grund af den hurtige nedfrysning, der sker blot tre timer efter høst. Det stopper nedbrydningen af næringsstoffer, hvilket betyder, at næsten alle vitaminerne bevares, selv efter flere måneder på frost.

Opskrift på kartoffelpandekager med ærtemos

4 personer.

Læs også: Sorte halloween-burgerboller - uhyggeligt lækre

Kartoffelpandekager

  • 1 kg kartofler
  • 1 løg
  • 150 g kikærtemel
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • Olie til stegning

Ærtemos

  • 200 g optøede frosne ærter
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • ½ tsk. salt
  • 1 avocado (kan undlades)

Fremgangsmåde

  1. Riv kartoflerne groft og pres vandet ud af dem. Hak løget fint.
  2. Bland kartoflerne og løget med kikærtemel, salt og peber.
  3. Form kartoffelfarsen til pandekager og steg dem på begge sider ved medium varme, til de er gyldne. Der burde være cirka 5-8 pandekager alt efter størrelse.
  4. Blend ingredienserne til ærtemosen til, at den er glat.
  5. Servér kartoffelpandekagerne med ærtemos og eventuelt en frisk salat.

Tip: Prøv at tilsætte lidt rødbede til kartoffelpandekagerne for en smuk rød farve.

Læs også: Sådan laver du kinakål i tomatsauce, der smelter i munden

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse, iForm og fra bogen ‘Vegansk madglæde’ af Mia Sommer.

Læs også: Lækker barbiepasta – nem aftensmad med masser af smag

Andre Artikler

Derfor bør du ikke tage jern og calcium på samme tid

Tager du jern og calcium på samme tid, kan det påvirke, hvor effektivt kroppen optager begge næringsstoffer.For...

Patienter stopper ofte behandlingen med antibiotika for tidligt, advarer læger

Antibiotika har reddet millioner af liv, men misbrug af lægemidlerne truer nu med at gøre dem ineffektive. Eksperter...

Så længe holder dine rester sig i køleskabet

Mange smider mad ud, fordi de er usikre på, hvor længe rester kan holde sig.Ifølge direktør og...

Disse otte sunde vaner kan beskytte diabetikere mod demens

En ny undersøgelse, som blev præsenteret på American Heart Association’s (AHA) Scientific Sessions 2025 peger på, at personer med...

Derfor bør du ikke tage jern og calcium på samme tid

Tager du jern og calcium på samme tid, kan det påvirke, hvor effektivt kroppen optager begge næringsstoffer.For...

Patienter stopper ofte behandlingen med antibiotika for tidligt, advarer læger

Antibiotika har reddet millioner af liv, men misbrug af lægemidlerne truer nu med at gøre dem ineffektive. Eksperter...

Så længe holder dine rester sig i køleskabet

Mange smider mad ud, fordi de er usikre på, hvor længe rester kan holde sig.Ifølge direktør og...