Glaserede æbler med kokos og mandelflager – en sund og sød julefristelse

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Æbler er en gave fra naturen. Prøv dem i denne klassiske julesnack.

De er sprængfyldte med kostfibre, vitaminer og antioxidanter, som er gode for både krop og sind.

Ikke alene hjælper de med at styrke immunforsvaret, men de er også med til at stabilisere blodsukkeret og holde maven i balance.

Når du kombinerer disse sundhedsfordele med en uimodståelig glasering af sukker, mørk chokolade, kokos og mandelflager, får du en dessert, der både forkæler smagsløgene og bringer lidt ekstra glæde til festlige lejligheder, såsom jul.

Prøv denne opskrift fra Frukt.no.

Læs også: Sund citronfromage med græsk yoghurt og friske bær

Ingredienser

  • 4 røde æbler
  • 250 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 g eddike
  • 1 mørk chokolade (70% kakao)
  • 2 spsk kokosmel
  • 2 spsk mandelflager

LÆS OGSÅ: 5 julefavoritter, der gør godt for din sundhed

Fremgangsmåde

Æblerne

  1. Fjern stilkene fra æblerne, og stik dem på lange træpinde.
  2. Dette gør det nemmere at dyppe dem i sukkerlage eller chokolade og giver samtidig den klassiske “glaserede æble”-æstetik.

Sukkerlage

  1. Start med at koge sukker og vand op i en gryde uden låg. Sørg for at røre jævnligt og skum eventuelle urenheder af, så lagen bliver klar.
  2. Tilsæt eddike, når væsken er helt ren.
  3. Lad sukkerlagen koge videre, indtil den når en sirupsagtig konsistens.
  4. Når sukkerlagen er klar, dypper du æblerne hurtigt og forsigtigt i lagen, så de dækkes helt. Arbejd hurtigt, da lagen stivner næsten med det samme.
  5. Drys hurtigt mandelflager eller kokos henover æblet.
  6. Sørg for at lade æblerne køle af på bagepapir, inden de bliver spist.

Tip: Brug den klassiske ‘knækprøve’ for at se, om din sukkerlage er færdig: Dryp en smule sukkerlage på en treske, og dyp den hurtigt i koldt vand. Hvis sukkerlagen knækker, når du trykker på den, er den klar.

Læs også: Sunde dadelkugler med kakao og kokos

Chokolade

  1. Mens sukkerlagen er ved at nå sin perfekte konsistens, kan du forberede chokoladen.
  2. Hak den mørke chokolade i mindre stykker og smelt den over et vandbad.
  3. Husk at røre undervejs, så den bliver silkeblød og nem at arbejde med.
  4. Dyp derefter æblerne i chokoladen og drys mandelflager eller kokos henover, mens chokoladen er våd.
  5. Sørg for at lade æblerne køle af på bagepapir, inden de bliver spist.

Tip: Du kan dyppe og pynte æblerne med præcist det, som du har lyst til.

Artiklen er baseret på Frukt.no.

LÆS OGSÅ: Du gætter aldrig, hvor sunde æbler egentlig er

Læs også: Derfor bør du måske tilsætte cola i din morgenkaffe

LÆS OGSÅ: Et æble om dagen kan forebygge kræft

Læs også: Denne hjemmelavede berliner döner smager bedre end den fra grillen – og så er den sund!

Andre Artikler

De 9 bedste hunderacer for seniorer – find din nye firbenede ven

Drømmer du om en trofast følgesvend, der giver dig glæde, motion og selskab? Hvis du er senior og...

Forskere advarer: disse almindelige øjenprodukter kan skade dit syn

De fleste tror, øjendråber er harmløse – men nye fund viser, at de kan skade dine øjne mere, end de hjælper.

En ny dansk metode kan vende kampen mod en af de farligste infektioner

Nu har danske forskere udviklet en banebrydende metode, der kan identificere de farlige bakterier i blodet meget hurtigere end før.

Sådan forebygger du tilstoppede blodkar i hjernen – og mindsker din risiko for slagtilfælde

En stille opbygning af plak i blodkarrene, der fører blod til hjernen, kan føre til alvorlige konsekvenser som...

De 9 bedste hunderacer for seniorer – find din nye firbenede ven

Drømmer du om en trofast følgesvend, der giver dig glæde, motion og selskab? Hvis du er senior og...

Forskere advarer: disse almindelige øjenprodukter kan skade dit syn

De fleste tror, øjendråber er harmløse – men nye fund viser, at de kan skade dine øjne mere, end de hjælper.

En ny dansk metode kan vende kampen mod en af de farligste infektioner

Nu har danske forskere udviklet en banebrydende metode, der kan identificere de farlige bakterier i blodet meget hurtigere end før.