Grøn karrysild: Aubergine på en ny måde 

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Auberginen har længe stået i skyggen af andre grøntsager, men nu får den et velfortjent comeback. Med sit høje indhold af antioxidanter, vitaminer og fibre er den et sundt alternativ til traditionelle retter. Og nu kan du nyde den i en grøn udgave af den klassiske karrysild – perfekt til det plantebaserede frokostbord.

Auberginens sundhedsmæssige fordele
Aubergine er en fantastisk kilde til antioxidanter, herunder nasunin, som beskytter kroppens fedtmolekyler i cellerne og især hjerneceller. Den er rig på fibre og har kun 25 kalorier pr. 100 gram, hvilket gør den ideel for dem, der ønsker at holde vægten, har diabetes eller hjertekarsygdomme. Med sit høje indhold af kalium hjælper auberginen også med at regulere kroppens væskebalance. Dog bør personer med allergi over for natskyggefamilien eller irritabel tyktarm undgå aubergine, da den kan fremkalde allergiske reaktioner og er svær at fordøje for nogle.

Grøn karrysild med aubergine

Ingredienser

Aubergine

Læs også: Du behøver aldrig rulle sushi igen: Denne bowl smager endnu bedre

  • 300 g aubergine
  • 1½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • ½ dl ris- eller frugteddike
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk allehånde (kan udelades)
  • 2 tsk blandede peberkorn (sorte, hvide, grønne, rosenpeber)

Karrydressing

  • 1 spsk kokos- eller rapsolie
  • 2-3 tsk karry (afhængig af styrken)
  • 1 dl havre-, soja- eller anden fløde
  • 1 dl planteyoghurt
  • Salt, friskkværnet peber, citronsaft, ahornsirup
  • 1 lille æble

Pynt

  • Evt. peberrod
  • 1 lille rødløg
  • Karse eller dild

Fremgangsmåde

  1. Skær auberginen igennem på langs, og skær de to halvdele i ca. 20 fileter.
  2. Bring hyldeblomstsaften i kog sammen med eddike, laurbærblade, allehånde og peber.
  3. Tilsæt auberginen, og lad den simre i 5 minutter. Sluk for varmen, og lad fileterne afkøle i lagen.
  4. Lav derefter karrydressingen ved at varme olien op i en gryde, og tilsæt karryen. Svits karryen i et par minutter, og tilsæt derefter fløden. Lad det koge ind, og sluk for varmen.
  5. Lad fløden køle af, og rør derefter yoghurten i. Smag til med salt, peber, citronsaft og sirup.
  6. Skær æblet i små terninger, og rør dem i dressingen sammen med de afkølede auberginefileter.
  7. Server karrysilden på rugbrød, og pynt eventuelt med høvlet peberrod, løgringe, karse eller dild.

Artiklen er baseret på informationer fra Kirsten Skaarups blog og Naturli.

Læs også: Nem opskrift på sunde frikadeller hele familien vil elske

Læs også: Har du 30 minutter? Så kan du bage de lækreste scones fyldt med grøntsager

Andre Artikler

Advarsel! Disse madvarer må du aldrig tilberede i en airfryer

Airfryeren har revolutioneret madlavningen for mange, men ikke alle madvarer egner sig til det populære køkkenapparat.Her er...

Kardiolog afslører: Sådan undgår du snorken, smerter og dårlig søvn

Et godt nattesøvn handler ikke kun om antallet af timer – det handler om hvordan og hvornår du...

Drop Wegovy! Sådan taber du dig med naturlige ingredienser

Mange søger naturlige metoder til at tabe sig og få mere energi – uden kemikalier, stramme diæter eller...

Dette sker i din krop, når du spiser ingefær hver dag

Ingefær er langt mere end bare et populært krydderi – det er en kraftfuld superingrediens fyldt med sundhedsmæssige...

Advarsel! Disse madvarer må du aldrig tilberede i en airfryer

Airfryeren har revolutioneret madlavningen for mange, men ikke alle madvarer egner sig til det populære køkkenapparat.Her er...

Kardiolog afslører: Sådan undgår du snorken, smerter og dårlig søvn

Et godt nattesøvn handler ikke kun om antallet af timer – det handler om hvordan og hvornår du...

Drop Wegovy! Sådan taber du dig med naturlige ingredienser

Mange søger naturlige metoder til at tabe sig og få mere energi – uden kemikalier, stramme diæter eller...