Når den søde tand melder sig, og du hverken har tid eller lyst til at bage en hel kage, er en mug cake den perfekte løsning.
Og ja, det er muligt at lave en version, der både smager syndigt og er sund nok til at kunne spises med god samvittighed – endda til morgenmad.
Her får du en opskrift på en sund mug cake, som er klar på fem minutter og lavet direkte i mikroovnen.
Sund mug cake
Opskriften er til 1 kop.
Læs også: Udnyt den kommende bærsæson med denne opskrift på en sund marmelade
Ingredienser
- 1 moden banan (moset)
- 1 æg (kan erstattes med 1 spsk chiafrø + 3 spsk vand for vegansk version)
- 2 spsk havregryn (blend evt. til mel for finere tekstur)
- 1 spsk kakaopulver (usødet)
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk kanel
- 1 tsk honning eller sirup (valgfrit)
- En lille håndfuld mørk chokolade (70 % eller højere), hakket eller som dråber
- En smule vaniljepulver eller ekstrakt (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Mos bananen grundigt i en stor kop, der kan gå i mikroovnen.
- Tilsæt ægget og rør rundt, indtil det hele er godt blandet. Hvis du bruger chiafrø, skal du først lade dem trække i vandet i cirka 10 minutter, til det bliver en gelé.
- Rør havregryn, kakaopulver, bagepulver, kanel og vanilje i.
- Vend eventuelt honning og chokolade i dejen.
- Sæt koppen i mikroovnen og varm på høj effekt i cirka 1 minut og 30 sekunder til 2 minutter, afhængig af din mikroovns styrke. Dejen skal være fast, men stadig blød i midten – lidt som en brownie.
- Lad den køle et minut, inden du spiser den, så den sætter sig lidt og ikke brænder tungen.
Læs også: Vil du have noget salt og sprødt? Prøv det her i stedet for chips