Så nemt laver du en cremet kartoffelsalat uden mayonnaise

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Med en ingrediens du allerede har derhjemme, kan du forvandle din kartoffelsalat til en let, cremet og uimodståelig smagsoplevelse.

Når grillsæsonen banker på døren og bordet dækkes til havefest, er kartoffelsalaten ofte en uundværlig klassiker.

Den passer til det hele – fra grillede pølser og bøffer til laks og vegetarretter. Men én ting kan trække fornøjelsen ned: mayonnaise.

Den ellers trofaste følgesvend gør salaten tung og fed, og efterlader sjældent lyst til mere.

Derfor foreslår kokken Kathryne Taylor, kendt fra madbloggen Cookie and Kate, en smartere og lettere løsning – som ikke går på kompromis med den cremede konsistens.

Læs også: Sorte halloween-burgerboller - uhyggeligt lækre

Kartoffelsalat uden mayonnaise

Ingredienser

  • 900 g små kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • 3 stængler bladselleri
  • 20 g bredbladet persille
  • 20 g forårsløg
  • 30 ml citronsaft
  • 60 ml olivenolie
  • 2 spsk dijonsennep
  • 1 spsk havsalt
  • 1 tsk sort peber

Fremgangsmåde

  1. Vask kartoflerne og skær dem i tern eller skiver – det forkorter kogetiden og sikrer, at de ikke bliver smattede i salaten.
  2. Hak hvidløg, selleri, persille og forårsløg groft og sæt til side.
  3. Kom kartoflerne i en stor gryde med en spiseskefuld salt og dæk dem med vand.
  4. Bring vandet i kog, skru derefter ned og lad dem simre i cirka 5 minutter, til de er møre.
  5. Når kartoflerne er klar, hæld vandet fra – men gem ca. 60 ml af det stivelsesholdige kogevand.
  6. I en foodprocessor (eller med piskeris), bland olivenolie, citronsaft, hvidløg, sort peber, dijonsennep, 5 g persille og 5 g forårsløg.
  7. Tilsæt det varme kogevand og blend eller pisk det hele til en jævn dressing.
  8. Kom kartoflerne i en stor skål og hæld dressingen over.
  9. Vend forsigtigt rundt, så alle kartoflerne bliver dækket. Lad salaten trække i 10 minutter, så kartoflerne kan suge smag.
  10. Pynt med resten af persillen og forårsløgene. Kartoffelsalaten smager bedst indenfor et par timer, men kan holde sig frisk i køleskabet i op til tre dage.

Artiklen er baseret på informationer fra Dagens.no.

Læs også: Sådan laver du kinakål i tomatsauce, der smelter i munden

Andre Artikler

Forskere finder cellernes naturlige oprydningssystem, der kan bremse aldring

Forskere har opdaget, at vores celler rummer et overset selvrensende system, som kan bremse eller endda vende aldringsprocessen....

Maden mister ikke næringsstoffer i mikrobølgeovnen, viser forskning

Mikrobølgeovne har været en fast del af køkkenet siden 1960’erne, men mange spørger stadig, om de ødelægger maden...

Derfor bør du spise flere græskarkerner

Græskarkerner er ikke kun sprøde og velsmagende, de er også pakket med næring, der kan styrke både krop...

Sådan forandrer din krop sig, når du bliver ældre

Det forbindes ofte med gråt hår, rynker og ømme led at blive ældre. Men selvom det er uundgåeligt,...

Forskere finder cellernes naturlige oprydningssystem, der kan bremse aldring

Forskere har opdaget, at vores celler rummer et overset selvrensende system, som kan bremse eller endda vende aldringsprocessen....

Maden mister ikke næringsstoffer i mikrobølgeovnen, viser forskning

Mikrobølgeovne har været en fast del af køkkenet siden 1960’erne, men mange spørger stadig, om de ødelægger maden...

Derfor bør du spise flere græskarkerner

Græskarkerner er ikke kun sprøde og velsmagende, de er også pakket med næring, der kan styrke både krop...