Snobrød hører til enhver dansk sommeraften omkring bålet – men den klassiske version med hvedemel og smør kan hurtigt føles tung og mæt på den uinspirerende måde.
Her får du i stedet en opskrift på en sund snobrødsdej, der både smager skønt og gør godt for kroppen.
Med fuldkorn, yoghurt og lidt olie får du en dej, der er nem at arbejde med og perfekt til risten over gløderne.
Sund snobrødsdej
Opskriften giver cirka 6 snobrød.
Læs også: Vil du have noget salt og sprødt? Prøv det her i stedet for chips
Ingredienser
- 200 g fuldkornshvedemel
- 100 g havregryn (fintvalsede eller blendede for en blødere konsistens)
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 2 spsk raps- eller olivenolie
- 2 dl naturel yoghurt (alternativt kan A38 eller skyr bruges)
- 0,5 dl vand (kan justeres efter konsistens)
- Evt. 1 tsk honning eller ahornsirup for lidt sødme (kan udelades)
Fremgangsmåde
- Bland de tørre ingredienser – fuldkornsmel, havregryn, bagepulver og salt – i en stor skål.
- Tilsæt olie og yoghurt og rør rundt.
- Tilsæt lidt vand ad gangen, indtil dejen samler sig og er blød, men ikke klistret.
- Ælt dejen i 5-10 minutter, indtil den er smidig.
- Lad dejen hvile tildækket i 20-30 minutter, mens bålet bliver til gløder.
- Del dejen i 6 stykker og rul dem til pølser, som kan snos omkring en pind.
- Bag snobrødene over gløder (ikke flammer) i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Vend dem jævnligt.
Tip
Hvis du vil gøre snobrødene ekstra spændende, kan du tilføje krydderier som rosmarin, hvidløgspulver eller revet ost direkte i dejen.
Til en sød variant kan du tilsætte lidt kanel og rosiner.
Læs også: Denne jordbærsalat er alt, du har brug for til sommerens grillfester