Sådan gør du din hummus ekstra sund

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Hvis du endnu ikke har prøvet at bruge hørfrøolie i køkkenet, er det nu, du skal i gang. Hørfrøolie indeholder nemlig en bestemt fedtsyrer, som ikke kun er godt for hjertet, men også kan erstatte fiskeolie. Og det bedste? Det smager fantastisk i hummus!

De gode egenskaber
Hørfrøolie er kendt for sit høje indhold af det essentielle Omega-3 fedtsyre. Hele 60% af olien består af denne fedtsyre, som kroppen har svært ved at producere selv. Det er godt for hjernen, hjertet og generelt for at holde inflammationsniveauet nede. Hørfrøolie er også en fantastisk erstatning for fiskeolie, hvilket gør den ideel for veganere og vegetarer.

Udover Omega-3 får du også en lækker, mild smag, der passer perfekt til retter som hummus. Det er en nem måde at tilføje et sundt twist til din kost, uden at du behøver at ændre dine vaner markant eller gå på kompromis med smagen.

Hummus med hørfrøolie

Ingredienser

Læs også: Den ultimative æggekage – så lækker, at den stjæler alt opmærksomheden

  • 500 g kikærter (kan bruges fra dåse)
  • 1 laurbærblad
  • 1 løg
  • 1 dl hørfrøolie
  • 2-4 fed hvidløg
  • Saften fra 1 citron
  • ½ tsk salt
  • 2,5 spsk tamari
  • 1 del hakket persille
  • ½ tsk spidskommen
  • Vand efter behov
  • Smag til med gurkemeje, hvidløg, tamari og spidskommen

Fremgangsmåde

  1. Skyl kikærterne og lad dem stå i blød natten over.
  2. Skyl kikærterne igen, kog dem i 20 minutter og hæld vandet fra. Skyl kikærterne igen.
  3. Kog kikærterne i nyt vand sammen med løg og laurbærblad i 1 time.
  4. Blend kikærterne med hørfrøolie, tamari, citronsaft, krydderier og vand til en lind konsistens.
  5. Smag til med krydderier og server med brød eller som fyld i pitabrød.

Humus fungerer perfekt som pålæg eller dyppelse til din frokost eller som snack.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og Nyborggaard.

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Andre Artikler

34-årig mor døjede med almindelige hverdagsgener – det viste sig at være kræft

En 34-årig mor troede, hendes smerter skyldtes hverdagen – indtil en scanning afslørede kræften bag symptomerne.

Dropper du æggeblommen? Det kan koste dig vigtige næringsstoffer

Mange vælger æggehvider for at spise lettere og få mere protein, men forskning peger på, at blommen er mindst lige så vigtig.

Myterne om rygsmerter, mange danskere stadig tror på

Mange rygsmerter varer længere end nødvendigt, fordi vi stadig følger gamle råd, som kroppen i virkeligheden ikke har gavn af.

Disse fem almindelige madvarer kan påvirke din kropslugt

Nogle helt almindelige fødevarer kan påvirke din kropslugt mere, end de fleste er klar over – især i hverdagen blandt andre mennesker.

34-årig mor døjede med almindelige hverdagsgener – det viste sig at være kræft

En 34-årig mor troede, hendes smerter skyldtes hverdagen – indtil en scanning afslørede kræften bag symptomerne.

Dropper du æggeblommen? Det kan koste dig vigtige næringsstoffer

Mange vælger æggehvider for at spise lettere og få mere protein, men forskning peger på, at blommen er mindst lige så vigtig.

Myterne om rygsmerter, mange danskere stadig tror på

Mange rygsmerter varer længere end nødvendigt, fordi vi stadig følger gamle råd, som kroppen i virkeligheden ikke har gavn af.