Vil du nyde en sød og sprød dessert med rabarber – helt uden dårlig samvittighed? Denne sunde rabarbercrumble er lavet uden hvidt sukker, med fuldkorn og naturlige sødemidler.
Ingredienser (4 personer)
- 500 g friske rabarber
- 3 spsk honning eller ahornsirup
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 spsk majsstivelse (binder saften)
Crumble-topping:
- 80 g havregryn (gerne grove)
- 50 g fuldkornsmel eller mandelmel
- 40 g kokosolie eller smør
- 2 spsk hakkede mandler eller valnødder
- 1 spsk honning eller dadelsirup
- 1 tsk kanel
Sådan laver du sund rabarbercrumble
- Skær rabarberne i små stykker og læg dem i et ovnfast fad.
- Vend dem med honning, vaniljepulver og majsstivelse.
- Bland havregryn, fuldkornsmel, nødder, kanel og kokosolie – tilsæt lidt honning eller dadelsirup og rør, til det smuldrer sammen.
- Fordel crumble-blandingen over rabarberne.
- Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter, til overfladen er sprød og gylden.
Serveringstips
Nyd den lun med græsk yoghurt, skyr eller en klat plantebaseret yoghurt – det giver en frisk og proteinrig kontrast.
Læs også: Squashboller uden hvidt mel - de her SKAL du bare bage!