Ingredienser (ca. 15 stk.):
- 12 bløde dadler (uden sten)
 - 1 dl havregryn
 - 1 spsk kakaopulver (usødet)
 - 2 spsk peanutbutter (eller anden nøddesmør)
 - 1 spsk chiafrø (kan udelades)
 - 1 tsk vaniljepulver (eller ½ tsk vaniljeekstrakt)
 - En smule salt
 - Mørk chokolade (70 % eller højere) til overtræk (valgfrit)
 
Sådan gør du:
- Blend massen
Kom dadler, havregryn, kakaopulver, peanutbutter, chiafrø, vanilje og salt i en foodprocessor. Blend det hele sammen til en blød, sammenhængende masse. - Form kugler eller firkanter
Brug hænderne til at forme små kugler eller tryk massen ud i en lille form beklædt med bagepapir og skær den ud i bidder. - Overtræk med chokolade (valgfrit)
Smelt mørk chokolade og dyp kuglerne i chokoladen eller dryp den over dine bidder. - Køl ned
Sæt dem på køl i minimum 30 minutter, så de bliver faste. 
Tip:
- Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet i op til en uge.
 - Kan fryses ned og tages op efter behov.
 - Varier med mandelsmør, kokosmel, hakkede nødder eller tørrede tranebær for nye smagsvarianter.