Magnesiums rolle i kroppen
Magnesium er essentielt for kroppens biologiske processer, og det bidrager blandt andet til cellefunktion og energistyring. Derudover hjælper det med at regulere blodtrykket, holde knoglerne stærke og sikre en stabil hjerterytme. De fleste danskere får naturligt nok magnesium igennem fødevarer som grønne bladgrøntsager, nødder og fuldkorn. Mangel på magnesium kan dog føre til problemer som træthed, muskelkramper og i værste fald ændringer i hjerterytmen.
Magnesium og angst
Undersøgelser fra forskere fra eksempelvis University of Medicine and Pharmacy i Rumænien har vist, at magnesium kan være gavnligt i håndteringen af angst, især for dem med mildere symptomer eller en mangel på mineralet.
Magnesium spiller en vigtig rolle i reguleringen af stresshormoner og neurotransmittere i hjernen. Det hjælper blandt andet med at stabilisere kortisolniveauet, et stresshormon, ved at begrænse dets vej til hjernen. Psykiater Dr. Joseph Austerman advarer dog om, at “kortisol er afgørende ved akut stress, men i perioder med kronisk stress kan det faktisk forværre depression og angst”. For meget kortisol under stress kan altså forstærke din angst, og her kan magnesium være en hjælpende faktor.
Dr. Joseph Austerman understreger dog vigtigheden af at tale med en læge, før man begynder at tage magnesiumtilskud, da det ikke er en erstatning for professionel behandling. Magnesium kan dog, i nogle tilfælde, efterligne effekten af visse angstmediciner, hvilket kan hjælpe med at mindske symptomerne.
Konsulter din læge
Magnesium kan potentielt spille en rolle i at lindre angst, men det er ikke en magisk kur. Selvom forskning peger på, at magnesium kan hjælpe med at regulere stresshormoner og neurotransmittere, bør det ikke bruges som den eneste behandling for angst. Det er altid vigtigt at konsultere en læge for at finde den bedste behandlingsplan, der passer til dine behov.
Artiklen er baseret på informationer fra Cleveland Clinic og WebMD.