Gode råd til en perfekt suppe
For at få den mest aromatiske og velsmagende suppe, er det en god idé at vælge friske grøntsager og krydderurter. Lang kogetid er afgørende, da det intensiverer smagen og giver en rig og fyldig suppe. Desuden er det let at komme op på de 600 gram frugt og grønt om dagen, når man spiser suppe, da den kan indeholder mange forskellige gavnlige grøntsager.
Det anbefales desuden, at du starter med at svitse krydderier, såsom karry, gurkemeje og ingefær, i lidt fedtstof, da det frigiver deres smag og sundhedsfremmende egenskaber. Til sidst kan du drysse friske urter, såsom persille og koriander, på suppen for et ekstra sundhedsboost og flot farve.
Spicy grøntsagssuppe
4-5 personer.
Ingredienser
- 1½ dl røde linser
- 7,5 dl vand
- 1 dåse kokosmælk
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 1 stor porre
- 500 g græskar (hokkaido eller butternut)
- 2 grøntsagsbouillonterninger
- 1 spsk karry
- ½ spsk gurkemeje
- 1 tsk rød karrypasta
- Salt og peber efter smag
- ½ spsk kokosolie til svitsning
- Frisk persille og koriander til pynt
Fremgangsmåde
- Skyl linserne og lad dem dryppe af.
- Hak løg og hvidløg fint. Skær porren i ringe og skær gulerødderne i tern.
- Vask græskarret (skræl hvis butternut) og fjern kernerne, hvorefter det skæres i tern.
- Opvarm kokosolien i en gryde, og tilsæt karry og gurkemeje. Lad det simre kort.
- Tilsæt løg og hvidløg, svits i 1-2 minutter. Kom gulerødder, porre og græskar i og svits i yderligere 3-4 minutter.
- Tilsæt karrypasta, vand, linser og bouillonterninger, og lad suppen simre i ca. 15 minutter, til linserne er møre.
- Hæld kokosmælken i, og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.
- Suppen kan sagtens simre i længere tid, da det blot vil give den mere smag.
- Server med frisk persille og koriander på toppen. Eventuelt med et stykke groft brød til.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli.