Suppe med bid: Perfekt til de kolde dage

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Suppe kan meget mere, end man skulle tro. En grøntsagssuppe giver både varme og masser af sundhed på en kold dag, mens dens krydderier renser kroppen og booster dit velvære. Med de rette ingredienser og en god kogetid, får du en smagfuld og mættende suppe, der både styrker kroppen og er let at tilberede.

Gode råd til en perfekt suppe
For at få den mest aromatiske og velsmagende suppe, er det en god idé at vælge friske grøntsager og krydderurter. Lang kogetid er afgørende, da det intensiverer smagen og giver en rig og fyldig suppe. Desuden er det let at komme op på de 600 gram frugt og grønt om dagen, når man spiser suppe, da den kan indeholder mange forskellige gavnlige grøntsager.

Det anbefales desuden, at du starter med at svitse krydderier, såsom karry, gurkemeje og ingefær, i lidt fedtstof, da det frigiver deres smag og sundhedsfremmende egenskaber. Til sidst kan du drysse friske urter, såsom persille og koriander, på suppen for et ekstra sundhedsboost og flot farve.

Spicy grøntsagssuppe

4-5 personer.

Læs også: 5 overraskende lækre måder at bruge kikærter på

Ingredienser

  • 1½ dl røde linser
  • 7,5 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 stor porre
  • 500 g græskar (hokkaido eller butternut)
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 1 spsk karry
  • ½ spsk gurkemeje
  • 1 tsk rød karrypasta
  • Salt og peber efter smag
  • ½ spsk kokosolie til svitsning
  • Frisk persille og koriander til pynt

Fremgangsmåde

  1. Skyl linserne og lad dem dryppe af.
  2. Hak løg og hvidløg fint. Skær porren i ringe og skær gulerødderne i tern.
  3. Vask græskarret (skræl hvis butternut) og fjern kernerne, hvorefter det skæres i tern.
  4. Opvarm kokosolien i en gryde, og tilsæt karry og gurkemeje. Lad det simre kort.
  5. Tilsæt løg og hvidløg, svits i 1-2 minutter. Kom gulerødder, porre og græskar i og svits i yderligere 3-4 minutter.
  6. Tilsæt karrypasta, vand, linser og bouillonterninger, og lad suppen simre i ca. 15 minutter, til linserne er møre.
  7. Hæld kokosmælken i, og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber.
  8. Suppen kan sagtens simre i længere tid, da det blot vil give den mere smag.
  9. Server med frisk persille og koriander på toppen. Eventuelt med et stykke groft brød til.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli.

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Andre Artikler

Nyt studie: Senfølger efter corona følger ikke ét samlet sygdomsforløb

Et stort amerikansk forskningsprojekt viser, at langtidsfølger efter COVID-19 ikke udvikler sig ens.

Infektion hos spædbørn kan øge deres risiko for at udvikle astma

Et forskerhold peger på, at spædbørn, der rammes af RSV i de første levemåneder, senere kan have større risiko for astma.

Studie forbinder almindelig sojaolie med mulig vægtændring

Nye forskningsresultater udfordrer vores forståelse af en af de mest brugte planteolier.

Hvad er et realistisk antal mavebøjninger i din alder?

Hvor mange mavebøjninger bør du egentlig kunne lave i din alder? Nye ekspertvurderinger giver et overraskende klart svar.

Nyt studie: Senfølger efter corona følger ikke ét samlet sygdomsforløb

Et stort amerikansk forskningsprojekt viser, at langtidsfølger efter COVID-19 ikke udvikler sig ens.

Infektion hos spædbørn kan øge deres risiko for at udvikle astma

Et forskerhold peger på, at spædbørn, der rammes af RSV i de første levemåneder, senere kan have større risiko for astma.

Studie forbinder almindelig sojaolie med mulig vægtændring

Nye forskningsresultater udfordrer vores forståelse af en af de mest brugte planteolier.